שאלה..

תוכון1

New member
שאלה..

לפני שנה בערך אני כמעט בטוח שראיתי מטוס בואינג 737 או 767{לא יודע איזו חברה, אבל לפי מה שזה היה נראה זה היה בריטיש ארוויס(!)}בא לנחיתה בשדה דב, כי אני גרתי ברמת אביב ותמיד המטוסים עוברים מעלינו וזה היה נראה ונשמע כמו מטוס בואינג. אז בכלל הגיוני שמטוס בואינג ינחת בשדה דב? או אולי שהמטוס הזה טס בכלל לנתב"ג? למישהו יש השערות?

ארזS

New member
לא נראה לי הגיוני

אבל ההגיון כבר הוכיח לא פעם שהוא לא הגיוני...

תוכון1

New member
מתי הוא הוכיח שהוא לא הגיוני?

בפורום 394 אמרו כי שדה דב אורכו כ-4800 רגל.. כמה צריך בואינג 737 או בואינג 767?

vuv

New member
אני לא יודע כמה זה 4800 ר'

אבל זה בערך 1700 מ'. יכול להיות שזה היה מטוס סילוני פרטי או מטוס בגישה ל26 או 30, סביר שאם זה היה מצפון אז 26...

ERJ PILOT

New member
לא סביר

שניהם יוכלו לנחות אבל ה-767 לא יוכל להמריא, ה-737 מאוד תלוי במשקל. הדוגמא הטובה ביותר LA-GUARDIA 7000 FEET זה אורך שני המסלולים אני טס לשם די הרבה ורואה מטוסי 767 נוחתים על ה-aiming point- 1000 footers ומפנים 1000 לפני, שוב זה תלוי בטמפ בכוח מנוע ובנתוני רוח אבל הכי חשוב במשקל

mr lavi

New member
737 הגיוני... 767 לא יודע. יום אחד

הייתי במגדלי עזריאלי בתצפית בבניין העגול (כמובן..) וראיתי נחיתה של 737 בשדה דב... + נחיתה של 744 של אלעל........ ד"א, מה האורך של המסלול באילת?

skylane

New member
אורך המסלול באילת

הוא : 6234 רגל שהם בדיוק 1900 מטר

תוכון1

New member
ראית 744 בא לנחיתה בשדה דב?!

בטח התכוונת לנתב"ג... אציין, כי זה היה די מוקדם בבוקר, וזה היה יום סוער במיוחד, והמטוס היה יחסית נראה ממש נמוך(טוב, בטח בגלל הגודל)והיה רעש מוכר כזה כמו שמטוס בואינג עושה וזה היה ממש רעש חזק. באותו רגע שראיתי את זה הייתי בטוח שלאותו מטוס הייתה נחיתת חירום או משהו כזה, אבל לא שמעתי דבר על זה. מעניין...

skylane

New member
לא מציאותי

למרות שטכנית 737 יכול לנחות בשדה דב, אורכו של המסלול 1741 מטר מרחק הנחיתה של 737 במשקל נחיתה מקסימלי הוא 1400 מטר. נחיתה כזו תאושר רק במקרי חירום.

לא מציאותי או כן מציאותי

גם לי נדמה שלפני כמה שנים בעודי נוהג במכוניתי על כביש החוף מצפון לדרום, בערך ליד רמת אביב ראיתי מטוס שנראה לי כמו בואינג 737 והמטוס שלפי הזכור לי היה צבוע בצבעים לבן וירוק עם הכוכב הכתום של חברת ישראייר היה בנתיב נחיתה לשדה דב. העניין הוא שבזמנו לא הייתי כל כך מעורה בענייני מטוסים ולא ידעתי איזה מטוס יכול לנחות באיזה שדה (זה פשוט לא העסיק אותי יותר מידי) וכל ההתעסקות שלי עם מטוסים היתה בטיסותי לחו''ל. העניין הזה נשתכח ממני במשך הזמן ולאחרונה כשקצת התקרבתי לנושא התעופה דרך האינטרנט נתקלתי בתמונות של מטוס 737 השייך לחברת טראנס אוויה ובבדיקות שעשיתי באתר Airliners.Net מתברר שמטוס זה אכן היה בחכירה בחברת ישראייר. וכך אני משתכנע יותר ויותר שזה היה המטוס שנחת בשדה דב, אם כי כיום, לאור מעט הידע שהצטבר אצלי הדבר הזה אכן נראה לי מוזר משהו בגלל גודלו של המטוס. אם יש מישהו שיוכל לשפוך אור על המקרה אשמח מאוד.

kennedy

New member
להד"ם.נבדק לעומק,עקב ריבוי עדויות!

לא 737 לא טרנס אוויה,ולא כל מטוס סילוני בסדר גודל זה.סוף הסיפור....

לא מתווכח אם זה בדוק לטענתך

ואשאל שאלה אחרת: האם יתכן שמטוס זה כפי שזכור לי עבר בקו החוף מכיוון צפון לכיוון דרום ללא כוונת נחיתה בשדה דב? כי אני כמעט משוכנע שראיתי את המטוס הנ''ל או דומה לו בקטע הזה שציינתי. כמובן שלא ציינתי כי ראיתי אותו נוחת אלא רק שראיתי אותו בנתיב שנראה לי כנתיב לנחיתה בשדה דב.

ארזS

New member
אם קנדי אומר הוא בדרך כלל יודע...

על מה שהוא מדבר... אז ההגיון צודק במקרה הזה

mem99

New member
יכול להיות שהם היו במסלול לנתב"ג

אם אני זוכר נכון מטוסים בשמגיעים מדרום (אילת, ים סוף) מקיפים את נתב"ג מצפון, חולפים על צפון תל-אביב ומעל הים מסתובבים לגישה בנתב"ג. לפחות באחת משתי הפעמים שעשיתי מסלול זה (757 של ארקיע מסיישל) המסלול היה בגובה מאוד נמוך ולא נשאר לו כמעט הנמכה לפני נתב"ג. יכול להיות שאנשים מבלבלים בין הנתיב הזה לנתיבי הגישה לשדה דב?

ארזS

New member
זה בהחלט יתכן וכבר כמה פעמים

ראיתי בחוף הים בתל אביב מטוסים של רויאל ג'ורדניאן שעושים בדיוק סיבוב כזה, אבל הסיבוב היה די בעומק הים. וחוץ מזה שהמטוסים הירדניים הם בצבע כהה ולא לבן/ירוק כפי שראה רוני אז אולי יש עוד כל מיני הסברים אחרים לתופעה הזאת.

ארזS

New member
רגע רגע רגע...

פעם אחת לפחות גם ראיתי מטוס של "אתיופיאן", אז אולי זה מה שרוני חושב שראה? יכול להיות רוני? המטוסים האתיופיים הם בצבעים לבן וירוק !

זה יתכן בהחלט

כפי שכתבתי כבר אתמול את המטוס ראיתי תוך כדי נהיגה וכמובן שלא רציתי להסתכן בשעת הנהיגה ואת המטוס ראיתי חולף מצד ימין שלי ויתכן שזה היה מטוס אתיופי. אינני טוען בתוקף שזה היה המטוס של ישראייר שנחכר מטראנס אויה. אך עדיין אני משוכנע שראיתי בקו החוף של תל אביב (ולא ממערב למזרח או ממזרח למערב אלא מצפון לדרום) מטוס שנראה לי כמו בואינג 737 בצבעים לבן וירוק. ובעקבות ההסברים הנ''ל יתכן שזה מה שראיתי.

תוכון1

New member
לא חושב שהוא היה בדרך לנתב"ג..

המטוס היה ממש נמוך יחסית, והיה בדיוק בנתיב כמו תמיד שה-ATR-72 והדאש 7 של ארקיע באים לנחיתה מעל רמת אביב {סתם דוגמא}. המטוס היה בסביבות גובה של 1000 רגל {+-} והיה רעש ממש חזק, והמנועים היו נראים כמו מטוס בואינג, וגם המטוס עצמו כמובן. טוב, כנראה בכל זאת לא ראיתי טוב {בכל זאת הראות לא הייתה הכי טובה כי זה היה יום סוער} וזה היה מטוס סילוני\או כל דבר אחר. חבל, דווקא בא לי לראות 737 בא לנחיתה פעם בשדה דב...

למעלה