שאלה...

kalinin

New member
שאלה...

אני מגדיר את עצמי חילוני, בנאדם רגיל, תמיד התעניינתי בפאגניזם וכו', אז שאלה כזאת, קודם כל מבלי לפגוע באף אחד פה, אני מחשיב את כת השטן לפאגניזם, ואני לא מדבר על ילדים קטנים ששורפים חתולות ומציירים דברים שאין להם מושג מאיפה כל דבר מגיע, אני מדבר על אנשים שבאמת מבינים קצת מה הם עושים, הסיבה שאני משייך את האמונה בשטן לזרם הזה היא מכיוון ששטניזם זה לא אמונה רק בשטן אלא גם בעוזריו, אבל לא רוצה לפרט יותר מידי, סתם בזבוז של מקום, השאלה שלי היא אחרת, מכיוון שיש פה הרבה וויקינים אז אולי את שמעתם על ספר בשם "נוקרימון", אני לא בטוח בשם של הספר יש מצב שחסרים לי אולי כמה יודים או איזו נון או מם, בכל אופן, רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג עליו מידע, כל מה שאני יודע, זה שהוא נכתב ע"פ טקסים עתיקים של כוהנים מצריים, וגם בזה אני לא כ"כ בטוח, והרי זה בסכ"ה ספר מאגיה (אמנם שחורה, אבל מאגיה), יש מישהו שיכול להפנות אותי למקורות בנושא, בין אם זה באינטרנט או ספרים רגילים. תודה

L e s t a t

New member
קלילין היקר

"אני מגדיר את עצמי חילוני, בנאדם רגיל" והאם תמצא פה אנשים שאינם בני אדם רגילים? "תמיד התעניינתי בפאגניזם וכו', אז שאלה כזאת, קודם כל מבלי לפגוע באף אחד פה, אני מחשיב את כת השטן לפאגניזם" כת השטן לא קיימת מחוץ לספרים שהכותבים השמרנים שלהם כתבו כדי לנסות לצמצם את "תופעת הניו אייג'", אתה מתבלבל (ביחד עם 90% מהאנשים שאומרים "כת השטן") עם הדת שהקים מייסד הארגון כנסיית השטן. בכל מקרה, כל זה לא קשור לכאן בכלום מפני שהם אינם פגאנים. שים לב להגדרה של פגאניזם כאן במאמרי הפורום ולדיונים בנושא ולעובדה שאף שטניסט דה-פקטו לא מחשיב עצמו כ"פגאני". "אבל לא רוצה לפרט יותר מידי, סתם בזבוז של מקום" אז למה העלת נושא-לא-קשור-בעליל זה פה בפורום? האין זה בזבוז מיותר של מילים, זמן ומקום באינטרנט? "מכיוון שיש פה הרבה וויקינים אז אולי את שמעתם על ספר בשם "נוקרימון"" אתה מתכוון ל"נקרונומיקון" (Necronomicon), ספר בדיוני שנכתב ע"י סופר האימה הדגול האוורד פיליפס לאבקרפט. מה הקשר לוויקנים? לאבקרפט לא היה "וויקני" ואין שום דבר "וויקני" בספר הזה.

yemaya

New member
לדעתי שטניסטים = ניו פגאנים

דעה שונה לחלוטין לפי מה שאני הבנתי שטניסטים של LAVEY הנם ניאו פגאנים 1. השטן הנו עוצמת הטבע 2. שטניסטים מכבדים ומעריכים עוצמת החיים , ילדים וחיות מוערכים ויקרים במיוחד כי הנם התגלות לעוצמה הטהורה של הטבע ואם תקראו טוב את "מצוות האלה " זה מאד דומה לקונספט השטני “And ye shall be free from slavery; and as a sign that ye be really free, ye shall be naked in your rites; and ye shall dance, sing, feast, make music and love, all in my praise. For mine is the ecstasy of the spirit, and mine also is joy on earth…” למעשה אני חושבת כי לשטניסם יש אספקטים זהים לוויקה.

ToryMaster

New member
המ

ושני אלו שהזכרת למעלה הם המוטיבים היחידים של ניאו פאגאניזם?

ומה אם אני אגיד לך

שהשטניסטים עצמם לא רואים עצמם כניאו-פגנים, וגם ניאו-פגנים לא רואים את השטניסטים ככאלה? אבל מה זה משנה מה השטניסטים חושבים, נכון? ומאיפה ההנחה כי: "השטן הינו עוצמת הטבע"? השטניזם של לה-ויי כלל לא רואה בשטן ישות של ממש...

kalinin

New member
תגובה

הספר שעליו את מדברת הוא ספר מוכר, אני מדבר על ספר קצת אחר, עם שם דומה, יש מצב שהוא נתן את ההשראה לספר שעליו אני שואל (לפחות מבחינת השם), ובבקשה בלי עצבים... אני מזכיר שהספר שעליו אני מדבר נכתב ע"י כוהני דת מצריים (או ע"י רועה מצרי שצפה בטקסים שלהם), אני לא מבקש שתפנו אותי לספר עצמו, כי להשיג כדי להשיג אותו אני צריך ממון בסדר גודל של דונלד טראמפ, אני מבקש להפנות למקורות על הספר, אם לא יודעים אז לא עונים, תודה

אתה כנראה מתכוון

ל"ספר המתים המצרי" (ואין לי מושג למה החלטת ששמו דומה לשם ה"נקרונומיקון"), אשר נקרא גם ה- Papyrus of Ani. תורגם בתחילת המאה ע"י מי שהיה אוצר במוזיאון הבריטי (Wallis-Budge), אך סביר מאוד להניח כי בתרגום הנ"ל יש טעויות. פרויקט חדש יותר קיים (אם כי שכחתי את שמות החוקרים אשר ביצעו את התרגום מחדש). את הגרסה של budge אפשר למצוא חינם-חינם ברשת. הספר השני גם לא עולה כל כך הרבה, לי זה עלה 70 ש"ח בערך (וזו גרסה עם תמונות וכן הלאה). חפש תחת Papyrus of Ani ותחת Egyptian Book of the Dead (באתר www.sacred-texts.com אפשר למצוא את התרגום של E.A. Wallis Budge ולהוריד חוקי ובחינם).

TheBlueOne

New member
ציק ציק ציק... ../images/Emo4.gif

טל... ככה מקבלים אורח לפורום? איפה קבלת הפנים החמה? *דוחף את טל הצידה* ברוך הבא!
לחדש. אתה מוזמן להישאר בביתנו החמים בלילות החורף ה
...

התמהוני

New member
לסטאט צודק בכך שאומר

שמרבית האנשים מתייחסים ללה ווי ועושי דברו בתור כת השטן בעוד אין הם ראויים לתואר זה , ואחרים אשר קוראים לעצמם כך הם בדרך כלל ילדים טמבלים אידיוטיים שלהם ולשטן אין דבר וחצי דבר , אך בכל זאת - לסטאט , אל נא תטעה את האנשים - אולי לה ווי זה לא שטניזם במובן הקלאסי של המילה, אולי אותם לובשי השחור הוואנה ביס אינם כאלו , אלא שעובדי שטן היו עוד לפני שלה ווי ינק מאימו , עובדי שטן אמיתיים קיימים גם היום ( יצא לי לפגוש מס' כאלו אמיתיים ) וכאלו עוד יהיו . אני מסכים איתך במאה אחוז שמבחינה חוקית/זכויות יוצרין וכו' לה ווי הוא הוא שטניסט , אלא שזו התעכבות על תואר בעוד אתה מפספס לחלוטין את טיב האמונה ודרכה ...

התמהוני

New member
איך תרגיש,

אם היום אקים ארגון משלי אשר ייקרא "הכנסייה הפאגאנית" וכעבור זמן מה כאשר ישאלו אותי על פאגאניזם אני אגיד שרק אני פאגאני ( לפי החוק ) וכל היתר זה ממבו ג'מבו של תשקורת ו"סוציו"לוגיים ?

L e s t a t

New member
אתה צודק בהחלט!

הדת שהציג אנטון לה-ויי בהחלט אינה שטניזם במובן ההמוני של המילה ואין לה כלום עם סוגדי שטן למניהם. במובן ההמוני ("הקלאסי" אם תרצה, המתייחס לאותם סוגדי שטן) של המילה, יש הרבה סוגדי שטן - אבל שטניזם במובן השטניסטי (עפ"י ההגדרות של כנסיית השטן) הוא אותו שטניזם בודד, היושב לא מצד זה של חומה זו שהזכרת או אחרת אלא מעבר לחומה אחרת לגמרי המפרידה בינו לבין כמעט כל דת (וכת) אחרת. על כן אני אומר שיש רק שטניזם אחד. רק שטניזם שטניסטי דה-פקטו אחד.

למעלה