שאלה

מורני !

New member
שאלה

כשאתם נפגשים בפעם הראשונה עם נער, מה אתם עושים? פעילות הפגתית או ישר שיחה?

SuperGirl 25

New member
שיחת הכרות

אני לא אוהבת "ליפול" על מישהו ישר עם פעילות הפגתית. לרוב אני שואלת שאלות הכרות, מספרת מאיפה קיבלתי את הפנייה עליו ומדוע הוא אצל עו"ס נוער, מספרת על התפקיד שלי, על הציפיות מהקשר עימו ושואלת אודות ציפיותיו. איך זה אצלך?

מורני !

New member
מאוד תלוי..

שנה שעברה פתחתי בשאלות הכרות, השנה, בעקבות ילד שפשוט נסגר בגלל השאלות.. אני קצת חסרת ביטחון וניראה לי שאני אלך על פעילות הפגתית.. לציפיות אני לא הולכת בפגישה הראשונה.. זה כבד מידי ולרוב אין להם מושג בנתיים..

SuperGirl 25

New member
הציפיות הן בגדול, הרי...

גם לי אין מושג מה יהיה, האם יהיה שיתוף פעולה או לא וכד'. גם לי זה כבד מדי. אני אוהבת להיזכר בפגישות הראשונות עם נערים ולראות כמה זה שונה (מאוד) משאר הקשר. בטח גם אני היתי שונה עבורם, זרה וכו'. במפגש הראשון הציפיות שאני מעבירה הן איפה נפגש ומתי, על מה נדבר (בגדול מאוד), האם אהיה בקשר עם גורמים רלבנטיים אחרים ועד כמה, שמירת סודיות וכו'. מן חוזה כללי. וכמובן-כשאני מסבירה על התפקיד שלי זה גם חלק מהציפיות-מה אני יכולה לעשות ומה לא. לפעמים, כשנער נסגר בגלל השאלות, אפשר לשאול אותו האם זה בסדר שנעבור לקלפים/ציורים וכו'. מניסיון, הרבה נערים לא אוהבים את זה, אבל אין לדעת. בנוסף, יש שאלוני אינטייק מובנים (שאלון הכרות) וזה משהו רישמי כזה שלפעמים הוא יעיל בשיחות ראשונות, כי עונים יחד על השאלון ולא צריך לשבת מול הנער השותק, כי השיחה יותר קולחת.

למעלה