שאלה

די דנסר

New member
שאלה

מצבו של אבי (82) כיום הוא כזה: לא מדבר, לא עצמאי, ישן מרבית שעות היום, לא מכיר ולעיתים קרובות לא שולט בצרכים. השאלה האם רצוי להעבירו למוסד או להשאירו בבית תלויה מזה זמן רב. אמי, די תקועה בבית בשל המצב שגורם לה תסכול. יש לו מטפל ל- 3 שעות בכל יום אך זה לא מספיק לדעתי. לכן אני מציעה לאמי להעסיק אדם במשרה מלאה עם לינה. אמי מתנגדת נמרצות להכניס אדם זר אליה הביתה, אך מצד שני היא לא מסוגלת לטפל בו בשעות שהמטפל לא בסביבה. אני במלכוד, מצד אחר אני רוצה לשחרר את אמי מהטיפול ומצד שני היא לא מאפשרת לי זאת. וכשאני מציעה להעבירו למוסד היא לא מתלהבת ונוהגת לדחות את ההעברה עד יכלו כל הקיצים. אני די חוששת לדחות את הפרוצדורה לדקה התשעים, ואז להכניסו למקום שלא עומד בציפיות שלנו. מה עושים? תודה די דנסר

עובדת זרה

את צריכה עובדת זרה, שתטפל באבא. מפני שכולכם תתמוטטו אם לא תקבלו עזרה רצינית. ניגשים לביטוח לאומי או לעובדת סוציאלית בעיריה. מבקשים טפסים למילוי. ממלאים . (יש גם באינטרנט http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=siud&type=g מוסרים לביטוח לאומי. הם באים בודקים, מאשרים. יש טפסים נוספים שצריך למלא לסמך, ולמשרד הפנים. ע"מ לקבל עובד/ת זרה.

מני בר

New member
מאירה../images/Emo31.gif

אני חושב שזו לא הבעייה המתוארת כאן. זו בעיה ידועה כאשר יש צורך להכניס עובד ל24 שעות לבית בו גם חי בן הזוג, העיניין מעורר קושי רב ונוצר כמעט תמיד קונפליקט בין אם לשאת בנטל לבד או "לותר על הפרטיות"וניתן להבין זאת. אני מבין שיש לכם חוק סיעוד והבעיה היא לא לקבל היתר להעסקת עובד זר אלא איך לשכנע את אימא. מניסיון דוקא הפיליפינים יודעים להיות ולא להיות ולא מכבידים על הפרטיות.. בנוסף ממה שאני שמעתי,בשלב איבוד הצרכים יש לשקול אשפוז בבית אבות מתאים. אשמח לעזור

די דנסר

New member
תודה

אני מכירה את הפרוצדורה, אך הבעיה היא איך/האם חייבים לשכנע את אמי לקבל את העובד ליום שלם.

למעלה