שאלה...

JonyH

New member
שאלה...

הייתי רוצה לדעת מי שר את השירים בDSOTM וWYWH תודה

Shakty

New member
פינק פלויד שרים :)

למעט שיר אחד או שניים במהלך כל הקריירה של פינק פלויד ששרו ריק רייט וניקי מייסון, רק ווטרס וגילמור שרו. רייט אני חושב שר שיר אחד בלבד (PAINTBOX) אם אינני טועה. ומייסון "שר" את כל המילים של ONE OF THESE DAYS...

רייט שר יותר משיר אחד...

אני לא יודע בדיוק כמה שירים....אבל בצד האפל הוא שר (עם גילמור, אבל שר) וכנ"ל גם בechoes

JonyH

New member
לא הבנת...

התכוונתי בכל שיר dark side ו wish you were here מי שר איזה שיר...

למיטב ידיעתי

בצד האפל הוא שר יחד עם גילמור ואין לו שירים שהוא שר בעצמו. בwish you הוא לא שר בכלל זה הכל גילמור. שוב, אני לא בטוח במאה אחוז...אבל בתשעים וחמישה אחוז...

הרבה יותר משיר אחד

רייט בתקופה המוקדמת שר לא מעט במיוחד ב "saucerful" ו "obscured" השירים שבהם הוא שר הם מהיותר טובים לדעתי,"see saw" ו "remember a day" ב"saucerful" ו "stay" בו הוא שר חלק גדול ובשיר "burning bridges" שניהם מהפסקול של "obscured" גם "summer 68" כמובן שלו, ככה שבנוסף למה שהזכירו קודם הוא שר יחסית הרבה

One Echoe

New member
כן ורק יש לציין...

שיש לו קול ממש יפה... אמנם לא כמו של גילמור, או לא מיוחד כמו של ווטארס. אבל יש לו קול מדהים. כשאחותי שמעה את Wearing The Inside Out היא הייתה בשוק שזה רייט

וכמו כן יש לציין

שבאופן סיסטמטי אתה מחזק אותי אחרי כל דבר שאני כותב.. תמשיך כך!!

Davidson

New member
אנסה לענות../images/Emo13.gif

dark side breath - גילמור
time - גילמור מתחיל ורייט נכנס אח"כ... לאחר הסולו המבנה הזה חוזר money - גילמור us & them - גילמור
ואני חושב שאח"כ רייט נכנס גם brain damage + eclipse - ווטרס wish you were here shine on שני החלקים - ווטרס .. אבל זה נשמע שבמשפט החוזר "שיין און..| גילמור מצטרף לפעמים
welcome to the machine - ווטרס have a cigar - אף אחד
רוי הארפר wywh - גילמור

One Echoe

New member
קצת לדייק...

בדארק. דגרייט גיג-מי שמדבר בהתחלה זה ריק רייט. אגב, ריק רייט שר כמה שירים, אחד המפורסמים שהוא שר הלו הוא מהדויז'ן באל, Wearing The Inside Out, שאגב נראה לי ששם הספר שהוא הוציא קשור בזה. ובשיין און...בדוק שגילמור מצטרף בפזמון.

נכון

רייט שר בהרבה שירים בתחילת דרכם של הפלויד. בימיה הראשונים של הלהקה, הוא היה כותב השירים מס' 2 של הלהקה, והיה יותר דומיננטי מווטרס. אחרי DSOTM, הוא הפסיק לשיר (ולכתוב) במסגרת הלהקה, עד DIVISION BELL. הוא הוציא שני אלבומי סולו, ואלבום אחד בשיתוף עם מוסיקאי נוסף, במהלך השנים. ב-PIPER הסולן היה, כמובן, סיד בארט. רק שיר אחד באלבום הוא של ווטרס, והוא גם שר אותו: TAKE UP THY STETHOSCOPE.

oribarak

New member
משהו שמבלבל אותי כל פעם מחדש

זה נכון שווטרס שר את shine on???כי אני לא מבין את זה, זה הקול של גילמור!תכף תגידו לי שהוא גם שר את fat old sun...איך זה שלרוג'ר יש כזה קול גבוה פתאום כשברוב הפעמים הוא שר עם קול נמוך

One Echoe

New member
כן, ווטארס.

הוא מתאים את הקול שלו לאופי של המילים...(אני מניח). בלי שטויות מיותרו. פשוט מילים נקיות ויפות... בפזמון גילמור מצטרף אליו. ואת-fat old sun גילמור שר...שאגב, לדעתי זה אחד הביצועים הווקליים הטובים של הלהקה.

למעלה