שאלה-

reuthal

New member
שאלה-

במהלך הלימודים זכור לי שאמרו שאסור לעו"ס להתנדב במקצוע (ז"א לטפל ללא תמורה). האם מישהו מכיר את זה ויכול להגיד לי למה-? איפה זה כתוב-? ואם יש 'אבל' שבעזרתו ניתן להתנדב תודה

נשמע לי מוזר

ראיתי בבי"ס מודעות "דרוש עו"ס בהתנדבות". באופן אישי זה נראה לי חוצפה לבקש ממישהו להתנדב במקצוע שלו, ואמא שלי אמרה לי פעם משהו נכון - אם את מתנדבת בשביל מישהו אחד, למה שמישהו אחר ישלם לך? אני בעד התנדבות וחושבת שזה חשוב, אבל אל תתנדבי כעו"ס. תתנדבי כאדם פרטי.

נומנומ1

New member
לא שמעתי על זה מעולם,

ואני מכירה רבים שהתנדבו ומתנדבים במהלך הלימודים,

dardara

New member
שבת שלום ,אני שמעתי ואף פגשתי עו"ס

שהתנדבה כעו"ס במקום ציבורי. ניראה לי מאוד תמוה,כי אני לא חושבת שעו"ס צריך להתנדב במקום שיש להחזיק בו עו"ס בתשלום ובתקן מלא.לא ניראה לי ששירות ציבורי יחסוך בכסף על חשבון עו"ס.

swguy

New member
יש סוג של נוהל כזה הבנתי...

נאמר אם רוצים לצבור ניסיון והמלצות בתחום הטיפול ממקום עבודה נחשק אז אפשר להתנדב לעבוד כמה שעות תמורת הדרכה... מתוך חשיבה אני מניח שיכירו אותך ואולי אח"כ תתפנה משרה וכו'...

גם אני לא שמעתי על כך

מעולם לא נאמר לנו כי אסור לעו"ס למלא תפקיד מקצועי בהתנדבות. אגב, לאיזה צורך ההתנדבות? האם מחמת רצון לתת לעולם בחינם או כדי לצבור נסיון?

reuthal

New member
מדובר על חברה שלי

שמתנדבת בארגון לזכר ידיד שנרצח בצה"ל ע"י מחבלים. הארגון דואג לחבילות אוכל בימי ששי והם מעוניינים להרחיב פעילות כך שמשפחות מסויימות יקבלו גם מיטות\ מוצרי חשמל\ בגדים וכו' לפי הצורך ויעבדו איתם בכדי לצאת ממעגל העוני. היא נשלחה לביקור בית (יש לציין הראשון שלה מאחר ואין לה ניסיון של רווחה כלל) והתייעצה עימי בקשר לדברים שראתה ומה לכתוב בדו"ח. אני רואה את זה מאד בעייתי כאשר היא אינה מוגדרת שם כעו"ס והיא גם אינה רשומה באיגוד, לדוג' אם תרצה לפנות לעו"ס שמטפלת דרך הרווחה -בתור מה היא תפנה? מי יעמוד מאחוריה אם תהיה איזשהי בעיה? אם מותר להתנדב אני חושבת שהיא חייבת להרשם באיגוד ושיגדירו בארגון את מעמדה.

SuperGirl 25

New member
השאלה...

האם היא מתנדבת כעו"ס או כאדם פרטי? אם היא לא היתה מתנדבת שם, אני מניחה שמישהו אחר (ואולי לא עו"ס) היה עושה את ביקור הבית, לא? אם היא תרצה לפנות לעו"ס ברווחה, אין בעיה שהיא תציג עצמה כנציגה/מתנדבת של הארגון. זה מקובל. היא לא צריכה/מחוייבת לציין את היותה עו"ס. לדעתי, היא צריכה להגדיר במדויק את תפקידה עם ומול הארגון, כך שהם יעמדו מאחוריה אם תהיה איזושהי בעיה (כפי ששאלת).

reuthal

New member
כל הבעיה התחילה

כשהיא אמרה לי שהיא שם כעו"ס, ז"א שלחו אותה לביקור בית ומצפים שהיא תכתוב דו"ח כעו"ס, והיא תמליץ מתוך ראיה מקצועית על אלו שיקבלו עזרה ואולי גם תעבוד איתם בכדי שיצאו ממעגל העוני

למעלה