שאלה

שאלה

בני בן הארבע בימים האחרונים מתלונן אחרי עשית קקי שכואב באזור פי הטבעת גם לאחר היציאה התבוננתי באזור וראיתי רק אדמומיות חזקה אז מרחתי לו משחה של תינוקות והוא אמר שמאוד שורף לו. רציתי לציין שהיציאות לא קשות ולא כואבות ובדר"כ אחרי כל יציאה אני שוטפת לו את האזור כדי שלא יציק לו האם אני גורמת לו בזה שאני שוטפת את האזור במים וסבון ליובש או שזה סימן למשהו אחר. האם יכול להיות שיש לו תולעים למרות שלא ראיתי כלום באזור אני פשוט עדיין לא נתקלתי במצב הזה אודה לך עם תעזרי לי בעניין ותסבירי לי איך יודעים אם יש לילד תולעי סיכה ואם זה לא זה אז מזה?

המשך לשאלה

שאלתי את אותה שאלה בפורום של רופא גסטרו ילדים והוא אמר לי שיכול להיות שיש לילד לפי מה שתיארתי דבר שנקרא- perianal streptococcal disease ושאני אבקש מהרופא לעשות לו בדיקה של משטח מפי הטבעת למציאת סטרפטוקוקוס. האם את יודעת מזה אומר, ועם הוא היה חולה בחודש יולי ונמצא נשא החיידק strep a אז זה אותו הדבר? ממה נדבקים בזה מאיפה והאם את מזהה את הבעיה כבאמת הדבר הזה או משהו אחר בכלל. רציתי לציין כשמרחתי לבני את המשחה שנקראת דיזיטין שעשויה משמן דגים המקום נרגע ונשכח. מזה אומר? אודה לך על תשובתך לבעיה הדחופה והכואבת לילד.

למעלה