שאלה

שאלה

בני בן הארבע בימים האחרונים מתלונן אחרי עשית קקי שכואב לו באזור פי הטבעת גם לאחר היציאה התבוננתי באזור וראיתי רק אדמומיות חזקה אז מרחתי לו משחה של תינוקות והוא אמר שמאוד שורף לו. וזה מאוד מציק לו והוא כל הזמן מכניס את היד לאזור הטוסיק ומגרד, רציתי לציין שהיציאות לא קשות ולא כואבות ובדר"כ אחרי כל יציאה אני שוטפת לו את האזור כדי שלא יציק לו האם אני גורמת לו בזה שאני שוטפת את האזור במים וסבון ליובש או שזה סימן למשהו אחר. האם יכול להיות שיש לו תולעים למרות שלא ראיתי כלום באזור אני פשוט עדיין לא נתקלתי במצב הזה אודה לך עם תעזור לי בעניין ותסביר לי איך יודעים אם יש לילד תולעי סיכה ואם זה לא זה אז מזה?

אודם וכאב סביב פי הטבעת

הילד צודק- זה כואב למרות שהיציאה אינה קשה יש אפשרות כי מדובר ב Perianal Streptococcal Disease פני לרופא הילדים ובקשי ממנו לקחת משטח מאזור פי הטבעת לסטרפטוקוק- אם חיובי הרופא יתן אנטיביוטיקה וזה יעבור את יכולה לשוחח גם עם גסטרו ילדים בהצלחה

שאלה נוספת

מה הפירוש של מחלה זו ומאיפה נדבקים בה ומה זה אומר הוא לא היה חולה בזמן האחרון בשום דבר. האם זה קשור לזה שביולי הוא היה חולה ונבדק לפי משטח גרון ונמצא חיוב ל- STREP A האם זה קשור אחד לשני האם הוא נחשב עדיין נשא של החיידק הזה ואיך זה אמור להופיע בפי הטבעת בדר"כ זה נמצא בגרון לא? והאם אתה לא נחשב גסטרו ילדים? תודה מראש על התשובה.

תשובה נוספת

כן אני בהחלט רופא מומחה בגסטרואנטרולוגית ילדים ילדים כאשר תבתי לשוחח התכוונתי פגישה ובדיקה גופנית עם רופא מומחה כמוני אין כוונת האתר להיות תחליף למפגש רופא חולה- ואי אפשר לעשות אבחנה ללא בדיקה גופנית הצעתי פתרון לאודם גרד וכאב החיידק (אם בכלל נמצא) יתגלה במשטח מפי הטבעת וכן- לרוב הוא נמצא בגרון בהצלחה

למעלה