שאלה?

d a p h i

New member
שאלה?

כבר הרבה זמן שאני מתלבטת אם לכתוב או לא לכתוב בפורום הזה,אולי יש פה אנשים שיכולים לעזור לי. מזה 3 חודשים אני כבר לא דיירת ישראל, אלא גרה בקונטיקט, ארה"ב. עברנו משתי סיבות: 1. אמא שלי הייתה אחות טיפת חלב, ובקושי השתכרה, וגם עכשיו סוגרים טיפות חלב, והיא הייתה מאבדת את העבודה. 2. בגלל אבא שלי. ההורים שלי גרושים, מאז שהייתי בת 10 וחצי, ואבא שלי התעלל בי ובאחי היחיד בן ה-10 (כיום). אני לא אתחיל לתאר, אבל מיותר להגיד שלא התלהבנו מפגישות איתו. הרווחה בעיר מגורינו (ואח"כ הרווחה הארצית שאליה זה הגיע, אחרי צעקות) איכזבה אותנו. ממתי משאירים אב מתעלל לבד עם ביתו? ממתי אומרים לילדה:"אנחנו יודעים את משקרת" או "אמא שלך אמרה לך להגיד את זה, נכון?". אבל לא ברווחה עניינינו עכשיו. בנס (או שבדרך לא כשרה) אבא שלי הצליח להשיג ויזת תייר (בדר"כ לא נותנים ויזת תייר למישהו עם עבר פלילי, במיוחד שיש לו עבירות ביטחון, ולא, הוא לא מחנחל, הוא שמאלני קיצוני). אבל הוא בא. ואמא שלי עובדת 5 ימים בשבוע משמונה עד חמש, והוא ירצה שנבלה איתו, ואני לא רוצה אני ממש צריכה עזרה, אני צריכה עצות טובות... למישהו יש פיתרון בשביילי דפי

בת העמק

New member
סדרי ראייה

בארה"ב יש בתי משפט לעינייני משפחה, ויש גם מרכזי קשר הורים ילדים המסייעים בהבניית ושימור קשר באופן מוגן. כדאי לבדוק בקהילה היהודית במקום או בשירותי הרווחה, ניתן לקבל סיוע משפטי לקטינים, עו"ד המייצג את הקטין. לא צינת בת כמה את והנתון הזה חשוב. מאחלת לך בהצלחה ונשמח אם תספרי לנו בהמשך מה קורה. חג אורים שמח

d a p h i

New member
כתבתי אני בת 15

ולמעשה בית המשפט לא נתן לאבא שלי הסדרי ראיה אחרי שהשופטת דיברה איתי ועים אחי והשתכנעה שהוא מרביץ ועושה לנו עוד דברים...

ג שם

New member
דפי,

לצערי אין לי פתרון ואני לא מתמצאת במערכת הרווחה והחוקים בארה"ב. נזכרתי שלפני מספר שבועות ביקרה כאן מישהי שאמרה שהיא עובדת בשירותי הרווחה/ בריאות בארה"ב, אם אני לא טועה- בתחום הילדים בסיכון. אולי תוכלי לבקש ממנה במסר פרטי עזרה וייעוץ- מהם זכויותיכם, באם אתם חוששים שמא הוא יסכן אתכם- מהם הצעדים אותם אתם יכולים לנקוט וכו'. אני מקווה שחששותיך לא יתממשו ושתמשיכו לבנות חייכם בבטחה.

SuperGirl 25

New member
נראה לי ששולי זו אמא שלה...

בכל אופן, אם את בת 15 (ולמרות שאת קטינה, את כבר לא ילדה) -אין לך זכות (אפילו משפטית) לדרוש שלא ייפגש איתך? אשמח לדעת מה התשובה, אם מישהו יודע. לי יש כמה ספקולציות, אך לא יודעת בוודאות מה החוק אומר. אני יודעת שבית-המשפט לא יכול לחייב הורה להיפגש עם ילדיו ואפילו ליצור עימם קשר, אך מה קורה כשהילד לא מעוניין בקשר, האם ניתן לכך תוקף מסויים?

והשאלה הנוספת היא אם

אמך אינה יכולה לעזור כאן, אם בברור של מקור לקבלת יעוץ או עזרה, או בפניה למי שצריך. מדוע את זו שמטפלת בכך?

בת העמק

New member
דפי שלום

חוזרת אליך שוב , מציעה בנוסף לדברים שנכתבו ע"י גולשים ומנהל הפורום שתציעי לאמא לבדוק האם ואיך תופסת החלטה של בית משפט בארץ בארה"ב. באיזה בית משפט הדיונים התקיימ בארץ? חג שמח ושבוע טוב

d a p h i

New member
נכון שולי היא אמא שלי...

אבל כשאני מדברת עם אמא שלי היא אומרת שאני אראה אותו יחד עם משהו שישגיח ופעם בכמה חודשים לפגוש אותו זה לא נורא ולמרות כל מה שהוא עשה הוא בכל זאת אבא שלי ואני חייבת במצוות כיבוד אב! וחוץ מזה אמא חושבת שזה חשוב שיהיה לנו קשר עם אבא ולכן היא רוצה שנפגוש אותו...ואני לא רוצה לראות אותו יותר!! חוץ מזה אני מפחדת שהוא יבוא כשאמא תהיה בעבודה ואנחנו לבד בבית (זה שבוע של חופש מבית ספר כאן) ואז מה אני עושה? אני לא רוצה להיות איתו לבד אני מפחדת!! אומנם הוא לא ישן אצלנו בבית אלא במלון אבל הוא יודע את הכתובת ואני נורא מפחדת ממנו!!!

SuperGirl 25

New member
דפי,

אין ספק-סיטואציה לא קלה ואני מקווה שסביבתך תהיה מקום בטוח עבורך
האם אמא שלך יודעת שאת מפחדת? תנסו יחד להגיע לפתרונות אפשריים כיצד להיות מוגנים כשאמא נמצאת בעבודה-למשל ללכת לחברים, להזמין חברים הביתה, להתקשר מיידית לאמא/לרשויות אם אבא מגיע (בתקווה שהם יוכלו לעשות משהו) וכו'. האם אבא שלך רשאי להגיע אליכם הביתה? אם לא, כדאי להבהיר לו חד-משמעית שיינקטו נגדו צעדים פליליים במידה ויעשה זאת. יום טוב

למעלה