שאלה

A r i e T

New member
שאלה

מה היה המטוס הכבד ביותר שנחת עד היום בש"ת הנטוש עטרות? לפי מה שאני יודע זה בואינג 707 של חה"א שלקח את מנחם בגין לפגישה עם סאדאת בקהיר במסגרת המו"מ בין ישראל ומצרים. חברת אל על הפעילה לזמן קצר קו בינלאומי מעטרות (גם כן עם 707) לאירופה, שנסגר בגלל לחץ פוליטי. חברת אירופלוט הפעילה ב1992 טיסות לשדה במטוסיA310. גם הקו הזה נסגר די מהר. בתקופה שבה עובדי התעשייה האוירית בנתב"ג שבתו וחסמו בגופם את המסלולים, מטוסי 757 של אל על הופנו לנחיתה בעטרות. עוד דוגמאות?

kennedy

New member
תשובה

עד תחילת אינטפאדת אל אקצה (2001)שדה י-ם היה אופציונאלית אלטרניט לב-ג בנוסף לעובדה עמאן ולרנקה.יכול להיות שנחתו שם אפילו 767 של אלעל(כמו 707),שווה בדיקה.... בגין אף פעם לא המריא מי-ם עקב בעיות פוליטיות. כמ"כ טיסות מי-ם לא קיבלו אישור נחיתה בכמה מקומות בעולם,ותוכניות הטיסה נשלחה "כאילו" המטוס המריא מב-ג.

B752Captain

New member
מה נסגר עם עטרות?

מה קןרה עכשיו עם נמל תעופה עטרות? יש שם בכלל פעילות ? איזושהי? עד לפני סגירתו באינתיפדה ? הוא היה פעיל מבחינת קווי תעופה? ארקיע , ישראייר אל-על? סיפרו לי שנלקח ה ILS משם והועבר לדהנייה זה נכון? בכל מקרה , שדה תעופה כזה אדיר, נמל-תעופה של הבירה שלנו עומד לו שומם שם....זה כל כך עצוב.. ולסיכום, יש לן סיכוי בעתיד? או שאפשר להחשיב אותו לרצועת בטון ארוכה חסרת שימוש...? תודה רבה מראש על התשובה... זה מסקרו אותי כבר המון זמן

ny22

New member
מנהל
נראה לי ש...../images/Emo160.gif

ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי שאין לה נמל-תעופה פעיל בבירה...וחבל (אני ניח שאני צודק בקשר לטענה זו). ומישהו יודע אם יש תוכניות להפעיל שדה תעופה זה בעתיד? ולצערי הרב, בתור ירושלמי (שגר בהרי ירושלים, אבל רוב הזמן נמצא בירושלים), כמעט בטוחש שאין מקום אחר לשים אותו (או לבנות שדה-תעופה חדש), היות ומדובר באזור הררי (אולי יש, אבל אני לא מכיר מקום כזה)... אגב, מישהו פה המריא פעם מעטרות? (אני כן).

kennedy

New member
ישראל אינה המדינה היחידה שלבירתה

אין שדה תעופה!! יש עוד כמה כאלה, והדוגמא הכי טובה זוהי-קפריסין שכנתנו הקטנה,שלניקוסיה בירתה אין שדה תעופה בינ"ל וכולם נוחתים בלרנקה,מסיבות פוליטיות פנימיות. שדה עטרות מסומן בכל המפות הבינלאומיות של ארגון התעופה הבינ"ל כשדה ירדני OJJR ,הוא סגור לטיסות יושב שם כח צנחנים מאז תחילת המהומות.ה ILS נלקח משם לפני כשנתיים,בחיפוי וליווי צבאי,כמ"כ,הוטסו משם כל המטוסים הפרטיים ה"ירושלמים" והם חונים חלקם בב"ג (4XDZZ )וחלקם בהרצליה(4XCIO ).הפעלת השדה לא נראית באופק.

ny22

New member
מנהל
רגע......יש לי שאלה בקשר לדבריך ../images/Emo5.gif

כרגע עטרות שייך לירדנים? (אם לא אז למה הוא מסומן ככה במפות של אירגון התעופה הבינלאומי?). תודה.

נועם04

New member
לא השדה איננו שייך לירדנים

אבל ארגון התעופה הבינלאומי ששמו דרך אגב הוא ICAO איננו מכיר בשטח השיפוט של ישראל האיזור זה , גם מנחת פיק רשום בקידומת סורית!

ny22

New member
מנהל
מה כל-כך מסוכן בו??

מלבד זה שהוא נמצא במזרח ירושלים.

uri ba

New member
הוא לא כלכך במזרח ירושלים

הוא פחותאו יותר צמוד לרמאללה.. וזו הבעיה.

השדה עצמו לא מסוכן

אבל ההקפה לנחיתה עוברת בגובה נמוך מעל הכפר אראם שהיה ידוע לשמצה בתקופת האינטיפאדה ככפר פעיל מאד בעויינותו והיה, ואני חושב שעדיין יש חשש מירי לעבר מטוסים מהכפר הזה.

נועם04

New member
ארז ידידי

אנחנו קוראים לפיק LLFK ואת זה אני יודע אבל וכאן אבל ICAO קוראים לו ושים לב OS0Q וארז מילה אישית יש דברים שאתה יודע פיקס (צילום) אבל בנושאים מסויימים ....

ארזS

New member
נועם ידידי

תודה שהשלמת לי את החור שהיה לי בהשכלה. עד עכשיו ידעתי רק על LLFK ולא ידעתי שיש למקום הזה גם קוד סורי. מכל מלמדי השכלתי, אבל יחד עם זאת היית יכול לכתוב את תגובתך בצורה קצת פחות עוקצנית. לגבי המחמאה, תודה, אבל לדעתי דווקא טעית כי לצערי אני לא יודע לצלם פיקס. אני סתם צלם חובב שלפעמים מצליח ולפעמים לא...

yuval yelin

New member
ממש לא מדויק

שדה בתעופה בן גוריון נמצא 30-45 דקות נסיעה מירושלים - בירת ישראל. זהו מרחק סטנדרטי למרבית שדות התעופה הגדולים של ערי הבירה של מדינות העולם. אמנם אנחנו רגילים שכל מה שהוא לא 10 דקות מהבית הוא מאוד רחוק, אבל בקנה מידה בינלאומי חצי שעה נסיעה נחשב קרוב מאוד. יובל.

skylane

New member
נחתו שם גם....

767 757 אבל לא בטיסות מתוכננות, אלא במקרים מסוימים בלבד. מזג אויר, טיסות מוזמנות של קבוצות וכו. לי באופן אישי יצא לנחות בעטרות מספר פעמים, בשנות התשעים ניווט לירושלים היהחלק מהמבחן לרישיון פרטי

ny22

New member
מנהל
ואי אפשר להעביר את השדה.........

למקום אחר? כמה מאות מטרים משמה? שהסיבובים של הנחיתה יהיו מעל מקום בטוח יותר. (תהיה שם שמירה אני מניח).

למעלה