שאלה

טלה בר

New member
שאלה

מי ואיך חוגגים כאן את הסולסטיס של החורף (בעברית טובה - תקופת טבת)?

L e s t a t

New member
../images/Emo72.gif תמד! ../images/Emo139.gif

כשהחורף מגיע אני עורך טקס בְּלוֹט בו אני חולק כמה כוסות של וודקה עם האֵלִים ורוחות האדמה (לפעמים חלקם נקראים פיות) וכמה מטעמים נוספים. בנוסף, אני מחשיב אמנות כחלק מהפולחן לאוֹדֶן ולפרייה ואני מתפלל לת'ונר ופרו-יינג.

TheBlueOne

New member
חוכמה גדולה...

אתה לא צריך חג כדי לשתות... אתה תמיד שותה...
ילד, איפה ההורים שלך?!

TheBlueOne

New member
../images/Emo124.gifנצל"ש-סקר בנושא ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo3.gif

ItayAmdurski

New member
גם אני

גם אצלי בד"כ זה מאוד אישי וספונטני. אני תמיד מנצל מועדים להרהור וסיכום של תקופה (במיוחד החגים הפאגאנים, שבד"כ נמצאים בימי משווה, שזה ממש מתאים לסיכום פרק). אם ירד גשם אז אני מאמין שאני אלך לטייל בגשם (כמובן, בלי מטריה). מין הליכה סימבולית שכזאת.

תמיר302

New member
יול

שלום, רציתי לשאול אם מישהו יוכל להמליץ לי על דרכים נחמדות לחגוג את היול? אני חדש בנושא,ולא מתמצא כ"כ.

L e s t a t

New member
אז קודם כל

האם אתה יודע מהו חג היול? מהן מקורות החג, מה נחגג בו והאם משמעות החג ידועה לך?

תמיר302

New member
אוקיי

היפוף החורף,היום הכי קצר בשנה, והיום שבו האל חוזר לחיים, ומתאחד עם האלה. בכלליות זה יום חשוב במסורות פגאניות, שמסמל את שיא החורף.

L e s t a t

New member
אתה צריך לעשות קצת מחקר

גם מעבר למאמרים של ארי-אל ולמה שאני כתבתי למעלה (שבקושי יבהיר לך מה חוגגים). זה תקף כלפי כל החגים שאתה תחגוג. איך עושים את זה? ממה שכתבת אני יכול להבין שאתה וויקאני, אז אני יכול להמליץ לך לקרוא ספרים בנושא וויקה באופן כללי שמסבירים את נושא החגים. ספרים כמו אלו של סקוט קאנינגהם והזוג פראר. תתחיל עם Wicca של קאנינגהם וA Witches' Bible של הזוג פראר. גם חיפוש באינטרנט בעזרת מילות מפתח יכול להניב תוצאות מספקות - חלקן יהיו קצרות, אחרות ארוכות וחלקן בכלל לא יהיו שוות מבט ראשון. זה טוב גם במידה ואין לך כסף או אמצעים להשיג את הספרים המדוברים (למרות שנדמה לי שניתן להשיג אותם דרך קיטארו). חוץ מזה תמיד תפשפש במאמרי הפורום ובאתרים כמו של כרמית מזרחי.

תמיר302

New member
אוקיי תודה

אני באמת צריך לקרוא עוד,אבל כרגע קיטרו סגורים,אז אני לא יכול להשיג ספרים...

RainBird

New member
יושב ליד האח המבוערת ומנסה לראות איך הקרח נוצא על העלים ונזכר בשינה הזכה מכל: המוות. ארדן.

לא באופן גלובלי

במקומות רבים, ביניהם באזור כנען, חודש כסלו ומועד היפוך החורף הוא זמן של אבל וזכרון למתים - המרזח. מצורף קישור.

טלה בר

New member
העובדה האסטרונומית

חסרה רק באזור המוגבל של קו המשווה, אבל המזרח התיכון אינו שונה מאירופה מבחינה זו.

למעלה