שאלה....

DEATHRUCTION

New member
שאלה....

בהנחה שתורת האבולוציה נכונה, לא הייתם מצפים שיהיו באורגניזמים הרבה תכונות שאין להם יתרון או חסרון בתהליך ברירה טבעית כלשהו? לדוגמא: צבע עניים של חיה מסויימת, נניח שאין לתכונה זו השפעה על היכולת לטרוף או להתחמק מטורפים, צבע העניים שונה לא צורך יותר אנרגיה ובכלל לא משפיע על המהלך התקין של חיי האורגניזם. אני מניח שקיימות כמה תכונות כאלה....אבל הייתי מצפה שבתוך מין מסויים יהיה מגוון גדול מאוד של אורגניזמים ( כמו נניח אצל בני אדם, צבע עניים ושער שונה) יהיה שוני בין אורגנזמים מאותו מין בתכונות שאין להם יתרון או חסרון....אך בתכונות היותר חשובות הם היו דומים אחד לשני וכמובן יוכלו להביא צאצאים אחד עם השני... בקיצור מה שאני מנסה לשאול...זה... למה לא קיימות הרבה תכונות שלא מצליחים להסביר מה הייתרון האבולוציוני שלהם? (או שכן קיימות? :/) ניסוח דיי לקוי של ההודעה...אני מקווה שתבינו..

ישנן תכונות רבות כאלו

לדוגמה ראה כמה סוגיי שיער יש לבני אדם, שיער שחור, שיער בלונדיני, שיער ג'ינג'י, שיער חלק, שיער מתולתל.... כנראה שזה לא ממש משפיע מבחינה אבולוציונית ולכן קיים המיגוון הזה... דוגמה נוספת היא זו שנתת בקשר לצבע העיניים שהוא שונה מאדם לאדם... דוגמה נוספת היא אצבעות הרגליים שאין להן שום תפקיד מיוחד ויכולנו להיסתדר טוב מאד גם בלי אצבעות ברגליים (אצל אבותינו הקופים הן משמשות לאחיזה טובה יותר בזמן טיפוס על עצים, דוגמה נוספת היא שיערות הגוף, בעבר זו היתה פרווה מלאה כמו שיש לקופים שתפקידה היה לחמם אותנו, אך עם הזמן הפרווה נעלמה ונישארו רק שערות מאד דלילות על הגוף שאין להן שום תפקיד, כנ"ל לגבי המעי העיוור והתוספתן שאצלנו אין להם שום שימוש אבל אצל בעליי חיים צימחוניים הם משמשים לעיכול הצימחייה.... לא חסרות דוגמאות נוספות. משתמש בצלילים.

DEATHRUCTION

New member
נכון שקיימות תכונות כאלה...אבל

היחס בינהם למספר התכונות שיש לאדם שואף לאפס...(או שמא אני טועה?)... אני חושב שבהנחה ותאורית האבולוציה נכונה...נצפה למצוא הרבה מאוד תכונות כאלה...כיוון שקיימים באורגניזמים תכונות שלא משפעיות על הישרדותו...כעבור הרבה מאוד זמן...הייתי מצפה למצוא שוני בין אורגניזם לאורזניזם מאותו מין בתכונות כאלה...

nכמ

New member
ברוך הבא לפורום...

קיימים בגוף איברים שהם מהווים שריד אבולוציוני אבל אין להם יתרון של ממש כמו: תוספתן, עצם הזנב, ושיני בינה, איברים שהם חסרי יתרון נקראים Vestigial organs. בעבר היו מבצעים בברית המועצות (לשעבר) ניתוחים להסרת התוספתן, כיום כבר לא, מהסיבה שרופאים מעדיפים להימנע מניתוחים לא-נחוצים, אלא אם כן יש מקרה רפואי שדורש הוצאה של התוספתן. (בתמונה מצורפת תמונה של התוספתן - Appendix)

DEATHRUCTION

New member
אני הבהיר את כוונתי...

לא התכוונתי לשרידים אבולוציונים...אני מדבר על תכונות שמתחתחילה היו חסרות משמעות אבולוציות...

Levos

New member
כמעט ואין תכונות כאלו

אם לתכונה מסויימת אין שום ייתרון, אז היא לא מתפשטת באוכלוסיה. כמו כן מרבית התכונות שמהוות את הביוכימיה הפיזיולוגיה והאנטומיה של הגוף חשובות ביותר ולא ניתנות לשינוי.

למעלה