שאלה

mkarin

New member
שאלה

אולי באחד הספרים יש תשובה לשאלתי, אך אני מעוניינת לקבל בעיקר דעות. אם אדם חושד בדבר כלשהו על חיי הקרובים לו ביותר, ואם אכן מתקיים דבר זה הוא יכול להרוס חיים, ואם החשד הוא לשווא, החשד יפגע עמוקות באדם החשוד. {אני מצטערת על הערפול, אך איני יכולה לפרט יותר}. אני מניחה ששאלתי היא האם מותר לנו להחליט מה על אחרים לדעת?

מאד קשה להתייחס לדברייך קרין

ואולם אם אתייחס לשאלה הספציפית האם מותר לנו להחליט מה על אחרים לדעת, אני חושבת שהתשובה שלי היא לא, אלא ששוב תמיד יהיו יוצאים מן הכלל.
ברכת שבוע טוב לכולנו

גריני

New member
לדעתי - מה שחשוב באמת זה הכוונה

אם הכוונה שלך היא באמת ובתמים, מהמקום הכי עמוק והכי כנה שלך - לסייע לאותו אדם, זה הדבר הכי חשוב ואז השאלה "האם מותר..." בכלל איננה רלוונטית... מותר ורצוי, לדעתי, לעזור לאחרים - בכל דרך שנראית לך מתאימה ונכונה. לפעמים, הסיוע הזה יכול להיות כרוך בכאב (נפשי או פיסי), זה כמו שרופא נאלץ לפעמים לקטוע רגל של חולה.... קטיעת הרגל היא בוודאי תהליך מכאיב, האובדן שלה יורגש ע"י החולה כל חייו - ובכל זאת הניתוח נעשה - כדי להיטיב, בסופו של דבר, עם החולה, משום שאם לא ייעשה - הוא עלול למות.... נדמה לי שזה עונה על שאלתך, אבל, כפי שגילי מציינת תמיד - זאת דעתי שלי, ואת מספיק חכמה ובוגרת בנפשך על מנת להגיע להחלטה שלך

מסכימה איתך גריניץ'../images/Emo25.gif

ויחד עם זה, אני חושבת שאדם שלא מבקש את העזרה שלנו לא ממש יוכל לקבל אותה, או כאשר מדובר בדברים קשים כמו שאני מניחה שקרין מדברת עליהם, לא נראה לי שהאדם יוכל להכיל את מה שיש לה לומר, ואני אפילו לא יודעת על מה אנחנו מדברים. מה גם שכדאי לזכור ש"הדרך לגיהנום לעולם רצופה כוונות טובות" ושוב
זו דעתי שלי
געגעתי אלייך

גריני

New member
היי, גילי ../images/Emo108.gif פסססס... כנסי לפה

גם אני געגעתי לעצמי
יש ימים שאני מחפשת ומחפשת את גריני אבל היא - כמו
נעלמת בתוך איזו שלולית.... ואח"כ פ-ת-א-ו-ם
הופסססס..... היא פו

mkarin

New member
מסכימה עם שתיכן../images/Emo70.gif

גרינ, את צודקת לחלוטין, אך אני מרגישה שאני לא מסוגלת נפשית לגרום כאב וסדק כה גדול, אם אחליט לספר את מה שגיליתי. גילי, מעולם לא חשבתי על כך בצורה זו, ואני שמחה על כך שיש לי זווית נוספת להסתכל על הנושא. ואכן, המשפט הנכון ביותר במקרה זה הוא "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות". שוב, תודה לשתיכן

למעלה