שאלה

abcd80

New member
שאלה

ממה שהבנתי ניתן לעבוד במגזר הפרטי או במגזר הציבורי. במגזר הציבורי זה בעיריות לשכות רווחה וכד' נכון?? אבל מה עם המגזר הפרטי?איזה אפשרויות עבודה יש שם? זה עו"ס עצמאי?
 

תמו

New member
מגזר פרטי/ציבורי

עו"ס עצמאי יכול להיות, עד כמה שאני יודעת, רק עם תואר שני ולאחר לימודי פסיכוטרפיה, ז"א פסיכוטרפיסט ואז יש לו אפשרות לפתוח קליניקה פרטית. הכוונה במגזר פרטי היא עבודה באירגונים שהם פרטיים (חברות סיעוד למשל) שלא ממומנים ע"י הממשלה או הרשויות המקומיות.
 

SuperGirl 25

New member
פרטי זה גם עמותות ומכאן הדאגה

שבעצם העבודה הסוציאלית במגזר הציבורי עוברת איזושהי הפרטה-ישנה מגמה שהעו"סים בלשכות הרווחה יעבדו דרך עמותות (העמותות יהיו המעסיקות במקום הרשות המקומית), זה מוזיל את העלויות של הרשות המקומית, אך פוגע בתנאים של העו"ס.
 

dardara

New member
זה כבר עובד בקטע של אומנה ,

על נושא ,משפלחות האומנה הועבר לעמותה לדעתי זה חבל מפני שכל שנה שנתים מתחלפת העמותה והנזק שנגרם ,פוגע בהרבה גורמים
 

SuperGirl 25

New member
האומנה היא דוגמא לשירות שלם שהופרט

אך למעשה ברשות המקומית שבה אני עובדת יש עו"סים מכל מיני תחומים,שעובדים דרך עמותות, כאשר למעשה יש להם תקן (שנחטף או הוקפא) או שאין להם תקן ובשני המקרים הם "יושבים" על תקציב פעולה וברגע שהוא נגמר, גם עבודתם נגמרת...זו דוגמא לעו"סים בודדים (בינתיים) שעובדים בתוך המגזר הציבורי, דרך עמותות. הסיכוי שיהיו תוספות בתקנים הוא קלוש ולכן, בעידן בו הצרכים של אוכלוסיית הפונים גדלים, העסקת עובדים דרך עמותות היא הדרך היחידה להעסיק עוד עובדים. בקשר לתחלופת עמותות-גם עו"סים מתחלפים ולפעמים יותר מדי מהר.
 

SuperGirl 25

New member
בדיוק

הרשות המקומית משלמת לעמותה (גם עבור המשכורת-מתקציב פעולה-וגם "שכר טרחה".
 

טל קר

New member
אבל היה הרבה נזק גם במצב הקודם -

(זה ממה שידוע לי מבחינה תאורטית לא התנסיתי בכך אישית) בו בכל לשכה היתה עו"ס שחלקיק מישרה שלה היה בנושא האומנה, ואם היא היתה צריכה למצוא משפחת אומנה היא היתה צריכה לחפש בעצמה בסביבה הקרובה כי לא היה מאגר משותף כפי שיש כיום אצל כל עמותה על פי אזור מגורים, ובקושי היו השתלמויות (כי זה אובדן ימי עבודה על חלקיק מישרה שעוסק בזה ויש גם הרבה עיסוקים אחרים), ובכלל, אז כשתקעו ילד באומנה הורידו אותו מה"מצבה" של הTO DO LIST, ושכחו ממנו עד גיל 18, וכיום כשיש עמותות שצריכות לעמוד בתקנים אז כל משפחה מקבלת ביקור ממדריכת אומנה כל כמה שבועות וכל שאר הענינים (הכספיים והאחרים) גם הרבה יותר מוסדרים.
 

טל קר

New member
נ.ב.

הבהרה: לא התנסיתי אישית במצב שקדם להפרטה, כן התנסיתי אישית במצב שלאחר ההפרטה במסגרת העבודה המעשית.
 

SuperGirl 25

New member
זקנת השבט???

פפששש, לא היתי מנחשת בחיים
 

dardara

New member
לאט ,לאט ואולי גם יותר מהר כל לשכות

הרווה יופרטו והשירותים הסוציאלים ינוהלו דרך חברות כוח אדם אני לא מספיק משוכנעת שציבור המטופלים יהנה לקבל שירות וטיפול יותר טוב כי תחלופת העובדים המטפלים תהיה גולה יותר ,כי הכל ינוהל עלידי חוזים לי ניראה שגם אם יש אולי מספר יתרונות קטן הרי שהחסרונות גדולים יותר.
 

SuperGirl 25

New member
החיסרון הגדול הוא תנאי העו"ס המופרט

ומכאן נובעת או תנבע התחלופה המהירה. לא בדקתי סטטיסטית, אך מהכרות של כמה שירותים מופרטים, אני לא רואה תחלופה רבה יותר מאשר ברווחה ולכן אני ממש לא חושבת שהפונה יהנה משירות וטיפול טוב יותר! כעו"ס שעובדת דרך עמותה, אני עושה הבחנה ברורה בין התנאים שלי לבין השירות שאני נותנת. אין קשר בין הדברים בכלל! הפונה מקבל אותו שירות ממני ומעו"ס מקביל אליי שעובד דרך העיריה. מה שכן, עם ההפרטה, רואים כבר ניצני התארגנות של עו"סים, שעובדים דרך עמותות ונראה לי שמצבם יהיה טוב יותר בעתיד, כשיצטרפו עוד ועוד עו"סים לעמותות-שכן העמותות כבר לא יוכלו להתעלם ממס' דברים.
 
ההפרטה היתה יכולה להיות דבר טוב מאד

לו היזמים היו אנשי שיקום, ולא בעלי עסקים שרואים בפרוייקטים האלה מכרה כסף. מכרה שלי עבדה בשירות למשפחות אמנה לפני שהופרט ולאחר ההפרטה, והיא טוענת שהתנאים הורעו מאד. גם הטיפול במשפחות נפגע וגם תנאי העבודה.
 

ג שם

New member
מי הלקוח?

שירות האומנה צריך לתת טיפול טוב לילדי האומנה: הם הלקוחות שלו. במקום השני השירות צריך להנתן למשפחות האומנות/ משפחות שמהם הוצא הילד- זה המעגל השני שמשרת את "לקוחות" האומנה: הילדים. אין לי מושג מה קרה לתנאי ההעסקה של העובדים והרשו לי להיות לא פופולרית ולומר שזה גם לא בראש מעייני. תנאי העובדים הסוציאלים נמצאים במעגל העדיפות השלישי: עובד טוב ומקצועי יתן שירות טוב לילדים ולמשפחות. אך עדיין כשאני באה לראות מה קרה בשירות האומנה זאת לא תהיה הנקודה הראשונה שאתייחס אליה. (נו, טוב, מכיוון שגם אין לי מושג ירוק מה קרה לתנאיהם). אז מה קרה לילדים באומנה בעקבות ההפרטה? המצב שטל קר תארה היה נכון. בעבר היו לא מעט ילדים במשפחות אומנות שאיש לא ידע מה קורה איתם ואני מדברת על ילדים שנמצאים שנים מחוץ לבית הוריהם. יחסי אומנה לא תמיד פשוטים וקלים, אלה ילדים שעברו נתק מההורים והמשפחה עם משברים של גיל ההתבגרות, משברי זהות... ואיש לא הלך לבדוק אם הכל בסדר! ואפילו לא הרים טלפון! היו ילדים שהחליטו "לעזוב" את משפחות האומנה ואף אחד לא ידע ואף אחד לא דיווח.. אף אחד לא ניסה לעבוד בצורה מסודרת עם ההורים מהם נלקחו הילדים. לחלק גדול מהמשפחות האומנות לא ניתנה הדרכה. המזעזע היה שבמשך שנים רבות שירות האומנה לא יכול היה לתת נתון מספרי ברור: כמה ילדים נמצאים במשפחות אומנה? באמת לא היה להם מושג. אז במסגרת הרפורמה הגדולה שצריך היה לעשות שם השירות גם הופרט. נכון לעכשיו יש הרבה יותר משפחות אומנה (זה לא אומר שמוציאים יותר ילדים מחוץ לבית, זה אומר שילדים במקום להיות בפנימיות יהיו במשפחות אומנה). העמותות מחוייבות לערוך קורסים להכשרת הורים אומנים. הם מחוייבים בדיווח על מצב הילדים. יש יוזמות לפרוייקטים חדשים (קבוצות למתבגרים באומנה, פרוייקט חונכות לילדים אומנים וכו') כי העמותות מבינות שזה יעזור לילדים להשאר באומנה.. וכן, כך גם יעזור לעמותת האומנה. לא בטוחה שהשירות לילדים נהיה פחות טוב. אני אפילו מסופקת. מה קרה לתנאי העובדים? אני באמת לא יודעת. אה.. וגם הפנימיות אינן בבעלות של המדינה אלא בבעלות של גורמים פרטיים/ עמותות.
 
איכות השירות

אכן השתפרה מאד, אם אני מתבסס על מה כתבת. אני מתרשם שהדאגה לילדים נמצאת במקום גבוה בסדר העדיפויות. אבל הטיפול במשפחות בעייתי, בעיקר בתחום שלשמו אני מניח לקח עליו מי שלקח את השירות - הכסף. משפחות מטורטרות בעניינים הכספיים, עד שנוקעת נפשם. ובאותו תחום נפגעים גם העו"סים שתנאי עבודתם הורעו. ומה זאת אומרת שעו"ס טוב יתן שירות טוב? ללא קשר לתנאי העסקתו? את יודעת מה, זו הגישה שבגללה יש ניצול גובר וזלזול מתעצם בעו"סים, וזו הטענה שחוזרת כאן מידי פעם - קשה לנו לא לתת שירות טוב, אז למה לשלם לנו יותר אם ברור שבכל מקרה נשמור על רמת העבודה?
 
צודק במאה אחוז

אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו איזובי הקיר?!?! לדעתי זה עצוב מאוד שכך חושבת זקנת השבט. הגישה הזו הוכיחה את הבעייתיות שלה בתחום החינוך - מורים טובים יתנו חינוך טוב בלי קשר לתנאי העסקתם - האמנם? אותי זה ממש מקומם מה שקורה בתחום ההעסקה של העו"סים לדעתי אנחנו צריכים למחות על כך ולדרוש את התנאים שמגיעים לנו גם אם הפרטת השירות היא לטובת הלקוחות, כשזה לעצמו טוב ויפה, אין שום סיבה שהעוס"ים יקבלו כמובן מאליו שהמחיר של שיפור השירות הוא הרעת תנאי העסקתם. מה גם שבטווח הארוך, לא בטוח שהשירות ימשיך להיות כ"כ טוב... לדעתי הבעיה נעוצה בגישה הנ"ל, שגם אם נכחיש, היא מושרשת בכולנו. אם אנחנו נותנים שירות, ניתן את השירות הטוב ביותר. גם אם זה כמעט בחינם. הרי נמשיך לבוא לעבודה ולתת את נשמתנו גם אם אנחנו כבר שלושה חודשים לא מקבלים משכורת, לא? והרי מי ששואל על תנאי השכר בראיון עבודה כבר מסומן כעובד לא מקצועי, שמה שמעניין אותו זה הכסף ולא העבודה הטיפולית עצמה. העובדים הסוציאלים מובילים את עצמם לזילות מקצועית וחבל
 

ג שם

New member
צודק בשבעים ושמונה נקודה חמש אחוז.

כתבתי ואני חוזרת ואומרת שאין לי מושג אם תנאי העסקת העו"ס הורעו. כתבתי גם שזה לא המדד הראשון שאותו אני אבדוק כשאבוא לבחון את מצב שירות האומנה. קודם אבדוק מה השירות שניתן לילדים. נשמע לא הגיוני? כשאבוא לבדוק שינוי במערכת החינוך אבדוק כמה שעות לימוד יש לילדים, אבדוק את התפוקות: ההתנהגות הלימודית, ההישגים, אחוזי נשירה מבי"ס. שכר המורה? זה לא יהיה המדד הראשוני. (אגב, אבי: את נושא "הטרטורים" בתשלומי המשפחות שמעתי גם לפני עשר שנים: אני לא יודעת אם אכן המצב טוב יותר/ פחות). ניהול על ידי עמותות ולא על ידי המדינה זה לא בהכרח דבר רע. הפנימיות מנוהלות מזה שנים על ידי גופים לא ממשלתיים. במידה ויש תקנות מתאימות לגבי השירות שהילדים צריכים לקבל אני לא מבינה מה הבעיה. תחלופה גבוהה של עו"ס פנימיה לעומת הלשכה? חחח .. מישהו ניסה למצוא את העו"ס של משפחת לוי בלשכה, אחרי שנה? אין סיכוי. את יודעת מתי תהיה פחות זילות מקצועית? כשהעוסי"ם יסגרו את הלשכות ויאמרו שבמסגרת מה שניתן להם אי אפשר לתת את השירות לילדים ולמשפחות. כשהם יעמדו אחרי האמירה הזאת. כשיפסיקו לדבר על "עבודה טיפולית" בלשכות כי זה שקר שאנו עוזרים לטפח. כשהם לא יגיעו לעבודה אם הם לא מקבלים משכורת. לא תהיה זילות מקצועית ברגע בו העובדים הסוציאלים יפסיקו להיות ילדים טובים. כשפעילות העובדים הסוציאלים תהיה במישור התחוקתי ובו תהיה הבטחה של שירותי הרווחה להם זכאי כל אזרח. הזקנה דווקא טוענת שיש להעיר את האיילות הישנות בלילות.. :)
 
למעלה