שאלה

mcpross

New member
שאלה

אחרי שהסתכלתי ברשימה המכובדת מאד של ה -mvp בליגה ראיתי שב1983 נבחר בועט מוושינגטון בשם מארק מוסלי לשחקן המצטיין. אני צעיר ולא מכיר כנראה אבל אולי משהו מהותיקים מוכן להאיר את עיני לסיבה שבועט זכה בתואר? תודה מראש

ofribecker

New member
מארק מוזלי

הנה לך קישור שאולי יעזור קצת יותר להבין. בפרט תקרא את מה שכתוב בפיסקה השמינית שמתחילה במילים In fact .

mcpross

New member
קודם כל תודה

אבל אני קראתי ועדיין ראיתי שהדעות חלוקות הנה שאלה לפורום שלנו כאן, מה דעתכם? האם שחקן ספיישל טימס יכול להיות mvp ?

ofribecker

New member
דעתי

בוודאי ששחקן special teams יכול להיות MVP, אבל זה עניין של מזל. לדוגמא - מחזיר בעיטות קיק-אוף ופאנט, שבעונה אחת מחזיר 10 פעמים לטצ'דאון, ומביא את הקבוצה לפלייאוף... זה ייתכן, זה לא בלתי-אפשרי. לדוגמא - דיון סנדרס בימיו הגדולים, עם קצת מזל יכול היה להיות MVP אבל לרוע מזלו היו אז קווטרבקים ענקיים בשטח כמו מונטנה, פארב, אלוויי וכו'. נכון, תמיד יהיו בכל עונה נתונה כמה קווטרבקים טובים מאוד שיש להם יותר סיכוי לזכות, אבל ניתן להצטיין בכל תפקיד. התפקיד שהייתי נותן לו הכי פחות סיכוי ל MVP הוא ליין התקפה. מה שכן - יכול להיות שבעונה נתונה ליין ההתקפה של קבוצה מסוימת מצטיין כצוות ואז ניתן לבחור בכל הליין הזה כ MVP. בקולג' ידוע לי על דוגמא אחת שבה זכה שחקן ספיישל טימס בהייזמן (מצטיין העונה של כל הקולג'ים), זה היה בעונת 1997 וזכה אז צ'ארלס וודסון ממישיגן (היום באוקלנד) בעונת האליפות שלה. אבל - הוא שיחק גם בהגנה וגם היה מחזיר פאנטים בספיישל טימס.

royfr

New member
עופרי - לא מתאים לך

זוכה הייסמן וגם MVP שאתה לא זוכר ? דזמונד הווארד ממישיגן ? לא מתאים לך. טים בראון זכה ב-87 בהייזמן, גם כמחזיר. ובנוגע לשאלה על MVP. ההגדרה של MVP היא שחקן שהיה משמעותי ביותר להצלחת הקבוצה, וכשמוזלי זכה, הוא סיים עם 160 נקודות בערך, שהיו אז שיא ליגה להכי הרבה נקודות רק כבועט (פול הורנונג היה בועט אבל גם RB עם 15 TD בעונת ה-176 שלו). וכנראה שהיו לו אז המון בעיטות שנצחו משחקים.

ofribecker

New member
דזמונד הווארד היה WR

בעיקר. הוא שיחק בספיישל טימס גם כמחזיר בעיטות. בעונת ההייזמן שלו הוא החזיר סה"כ פעמיים לטצ'דאון. הוא זכה בהייזמן בעיקר בזכות היותו רסיבר מדהים.

דנייייי

New member
וודסון זכה בעיקר

בגלל מה שהוא עשה בהגנה אבל האיש גם שיחק בעמדת תופס באותה עונה

ofribecker

New member
אכן כן

הוא זכה בהייזמן בגלל הגיוון וההצטיינות שלו בערך בכל תפקיד שבו שיחק באותה עונה. הגנה, ספיישל טימס וגם קצת התקפה. היה מדהים אז.

דנייייי

New member
אתה בטוח ??

כי לפי מה שאני מכיר בשנת 83 זה היה ג'ו ת'ייזמן שלקח את ה MVP

למעלה