שאלה:

שאלה:

שלום, כמו שכבר אמרתי לכם/ן התחלתי את הדיאטה+חדר כושר (יום כן יום לא) לפני שלושה שבועות בדיוק (התחלתי את הדיאטה ביום שישי לפני שבועיים). תוך שבועיים ירדתי המון!! (הגובה: 1.81 מטר) מ-121 ק"ג ל-116.5 ק"ג. 4.5 ק"ג שאני בטוח שאם לא הייתי עןשה פעילות גופנית היו יותר ק"ג משהשגתי אך ה-4.5 ק"ג האלו איכותיים!! הם כוללים גם שומן -גרוע- !! בכל אופן, רק ביום שלישי השבוע ניגש אליי אחד המאמנים ושאל אם בדקתי אחוז שומן בגוף לפני תחילת האימון. אמרתי שלא. לא ידעתי בכלל שיש דבר שיכול למדוד בכלל.... בכל אופן, הוא לקח אותי ובעזרת מכשיר דיגיטאלי בדקנו והמכשיר הראה: 38.5% שומן. לא ידעתי מה זה אומר. הוא פתח את הקלסר שלו והראה לי שמצבי גרוע אך עודד אותי שהכול יהיה בסדר.... אני רוצה להגיע למצב של "ריבועים בבטן". כמה אחוזי שומן אני צריך לשרוף?? עד איפה?? וחוץ מזה: כמה % שומן אני אוריד בשבוע ע"י: תפריט של 1500 קלוריות ליום ופעילות גופנית של יום כן יום לא לסירוגין?? האם עד ה-6 במרץ (אם אני אמשיך להתמיד) יש מצב להגיע ל-100 קילו?? בחדר כושר אני שוהה שעתיים: 10 דקות אופניים (רמה שלוש. קצב כמו שהמכשיר אומר). כפיפות בטן 15*3. כפיפות לצד 15*3. 4 מכשירי כושר ממשקל 20-40 קילו (חזה בטן וכל השאר.... ע"פ התוכנית האישית שכתב לי המאמן). הרמת משקולות (6 ק"ג) בישיבה. אחת בכל יד. לסיום: שעת הליכה במהירות 6 קמ"ש. יש סיכוי?????? ב-תודה-, המודאג -רפואהשלמה- .

רון ו

New member
106.5

כמובן שזה לא רציני לקשור בין הבריאות שלך הרצון לרזות הצורך בהישג ולבסוף שיטת המשקל המטרית למספר 100 עגול... אתה מתיחס ל 6 שבועות כאל פרק זמן קריטי ללא סיבה. אני מעריך שגם 10 ק"ג תהיה ירידה מהירה מאוד, למרות שיש לך עודף משמעותי. יעד מעשי לאחוזי שומן יהיה לרדת מתחת 20 % תוך 2.5-3 חודשים אז אולי תבחין בריבועים בבבטן, שתלויים גם בנטיה גנטית לפי חלוקת השומן בגוף.

למודאג

התסריט שאתה מתאר של התכנית לירידה במשקל תוך 5 שבועות עם פעילות בחדר הכושר, מהיר מידי ועלול להזיק לך הרבה מעבר לתועלת שתצא מזה. אם אתה מעוניין לשרוף יותר שומנים, מלבד תכנית הכושר אתה חייב לספק מספיק אנרגיה בתפריט כדי לאפשר זמינות אנרגטית טובה לשריר. זה יאפשר התאוששות טובה יחד עם שמירה על מסת השריר ובניתה, תוך שריפת מקורות אנריגה משומנים. לפיכך, התפריט שלך דל מידי וכדאי שתיועץ עם תזונאי/ת מוסמך/ת המתמחה בתזונת ספורט כדי לקבל תכנית מאוזנת יותר.

למעלה