שאלה?

שאלה?

שלום לכולם, עד עתה הייתי גולשת פאסיבית, חייבת לציין שהרבה פעמים נתרמתי מאוד מהפורום.יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי, אני קודם כל אתן מעט רקע. בשלושה חודשים האחרונים עבדתי במוסד שלעניות דעתי קיימת בו הזנחה ריגשית ופגיעה בזכויות של החוסים בו.לאור זאת החלטתי להתפטר מעבודתי, כאשר הגשתי את התפטרותי ציינתי בפני מנהל המקום את הסיבות לעזיבתי ולאחר מכן דיווחתי על כך לפיקוח.כשבוע לאחר עזיבתי קיבלתי שיחת טלפון מעו"ס של אחד החוסים, סיפרתי לה שהתפטרתי, אותה עו"ס שאלה אותי מה קורה במוסד זה שיש תחלופה כ"כ גבוהה של עוס"ים, עניתי לה שמבחינתי זה אומר דרשני ובנוסף אמרתי לה שכאשת מקצוע אני ממליצה לה לא שלוח חוסים למוסד זה,בשיחה של אותה עו"ס עם מנהל המוסד היא ציינה בפניו את דבריי.בעקבות שיחתם קיבלתי טלפון ממנהל המוסד בו הוא בירר איתי מה אמרתי לעו"ס מהרווחה ציינתי בפניו את אשר אמרתי, הוא מאוד כעס וטען שמבחינתו מעשי הוא הוצאת דיבה.עניתי לו כי אני חושבת כי מחובתי המקצועית לעשות כן, כתגובה הוא אמר כי מחובתי היה לציין זאת בפניו ובפניי הפיקוח ולא יותר מזה וכי הוא רואה את מעשי כחמור. אני מתקשה להבין איך הוא מגדיר את המעשה כהוצאת דיבה. האם לדעתכם זו הוצאת דיבה?, בנוסף האם אין מחובתי להתריע בפני עוס"ים על מוסד זה ע"מ שימנעו לשלוח אלין חוסים.

SuperGirl 25

New member
ברוכה הבאה אנפה

לגבי הוצאת דיבה-אין לי מושג האמת, אבל נראה לי, לפי דברייך, שהחשש שלו מתלונתך צריך להיות גדול יותר מהחשש שלך בנוגע להוצאת דיבה. אני חושבת שעשית צעד נבון ואפילו אמיץ. השאלה מה עשו עם הדברים...האם את הראשונה שהתלוננת?

ככל . . .

ככל הידוע לי אני העו"ס- (דון קישוט )הראשונה שהתלוננה. בנוסף יש לציין כי אינני מודאגת מטענתו של מנהל המקום וכי אני מודעת לכך שהוא עשה צעד זה מתוך מצוקה ותחושה כי אני מאיימת על המקום. אך הנקודה שחשוב לי להעמיק בה היא האם אסור לי לספר לעו"סים את אשר מתרחש במקום ולהביע את דעתי.

shooGS1

New member
אין שום איסור שחל עליך

לספר את מה שראית, לא את צריכה לפחד מהוצאת דיבה, אלא מנהל המקום. לו היו דברים מתנהלים על הצד הטוב ביותר, לא היתה לו סיבה לאיים או לפחד. זכותך להחזיק בדעה.

ככל הידוע לי

מה שעשית יכול להחשב כחובת דווח, ואין כאן כל מקום לתביעת לשון הרע, כל עוד עשית מה שעשית ללא כוונת זדון. כלומר, שלא מדובר בעלילה מכוונת.

sharkan2

New member
קודם כל כל הכבוד !

1. אין ספק שחובתך, קודם כל המוסרית, היא כמובן להתריע ולהודיע לכל מי שניראה לך שהוא רלבנטי. היות ונהגת כך - ברכותי ! 2. בנוסף, אני מציע שתתיעצי עם ועדת האתיקה של האיגוד. 3. לא צריך לפחד להיפגש בבית המשפט במישפט דיבה. אם את מאמינה שאת צודקת אזי אין ספק שתוכלי לשכנע את השופט. לסיום, חזקי ואמצי

פרט שהחסרתי

ברקע שהבאתי הוא שמנהל המקום ציין בפניי שמעשי הוא הוצאת דיבה, אך אין הוא מתכוון לעשות עם כך דבר. אינני מפחדת מתביעה מכיוון שאני שלמה לחלוטין עם דבריי שלצערי הם אמת לחלוטין.

למעלה