שאלה

KIAVI

New member
שאלה

בס"ד אני שוקלת ללמוד חינוך מיוחד. רציתי לשאול האם יש ביקוש בתחום או שאני אהיה מובטלת? האם יש הרבה עבודות פרטניות[ אני לא רוצה בתחום הנכויות הקשות, אלא לקויי למידה והפרעות קשב]? איזה תחומים נוספים יש[ מלבד נכויות ובעיות קשב]? האם זה נכון שעדיף ללמוד במכללה?[עם איזה תואר יש לי יותר סיכוי למצוא עבודה?] תודה מראש

ליאתי28

New member
שלום KIAVI

אני סטודנטית הלומדת את תחום החינוך המיוחד. לדעתי,יש ביקוש בתחום זה (באזורים מסויימים יותר ובאזורים אחרים פחות), אך גם יש עודף של אנשים במערכת. סכנת האבטלה קיימת ועלולה לפגוע בכל תחומי התעסוקה השונים וגם בתחום החינוך המיוחד (מורות, גננות וכ"ו). אני חושבת שצריך לקחת בחשבון את כל אלה לפני שמתחילים ללמוד. יחד עם זאת, אם את מאוד אוהבת את תחום החינוך המיוחד וזה "בוער" לך מבפנים- לכי על זה. אני לומדת במכללה (לתואר B.ED בחינוך והוראה), ולמרות זאת אני חושבת שעדיף ללמוד באוניברסיטה (לתואר B.A בחינוך). ישנם הבדלים רבים ומשמעותיים מהרבה בחינות בשני מוסדות הלימוד הללו... ובמרבית המקרים, כשבאים ממכללה (סמינר) ורוצים להמשיך ללימודי תואר שני- חייבים לעשות השלמות מסויימות בלימודים. בקיצור, צריך לבדוק לעומק הכל- הכל- הכל.

Diana M

New member
לקויות למידה

לא ירחק היום בו לקויות למידה לא ישתייכו כלל לקטגוריה של חינוך מיוחד. כבר כיום קיים במשרד החינוך אגף ללקויות למידה. על פי דבריך חינוך מיוחד לא מעניין אותך, אלא לקויות למידה. על כן הייתי מחפשת התמחות בלקויות למידה. למשל באוניברסיטת חיפה את יכולה לעשות תואר ששני בלקויות למידה. בהצלחה דיאנה

למעלה