שאלה

שאלה

ישיבת הלוטוס וכן ישיבה מיזרחית לא ממש נעימות לי ואני מנסה לישם אותם בשיגרה בחיי היומיום, כשאני קורא ספר או צופה בסרט , בכדי לשפר את תרגילי הנשימה אבל מול המחשב שזה מה שאני עושה רוב היום זה לא הולך. יש מישהוא שמצליח לעבוד על המחשב תוך כדי ישיבת לוטוס או ישיבה מזרחית ???

יוגי בר

New member
תשובה מיושבת

היי גיל אז ככה: 1. כלל אל תכניס את אי הנעימות לשיגרת חייך. למה לך? למה אתה מתעקש לשבת ישיבה מזרחית ו/או לוטוס כדי לשפר את תרגילי הנשימה שלך? (אגב, על אילו תרגילים אתה מדבר?) 2. נשימות כל תרגול נשימתי מחייב רפיון מוחלט של הגוף. זו חובת יסוד טרם התחלת התרגול.זאת אומרת שבאם אתה מתרגל תריגלי נשימה ולא נוח לך, הרי שאינך מרוכז בתרגילי הנשימה אלא במצב אי הנעימות שלך.ובמצב כזה אתה עלול להזיק לעצמך.ראה הוזהרת!). 3. כדי לתרגל תרגילי נשימה כהלכה בלי לשבת ישיבה מזרחית ו/או לוטוס אתה צריך לשבת על שרפרף מיוחד השומר על גב ישר והמאפשר לך את ההרפייה שלה אתה זקוק בזמן ביצוע תרגילי הנשימה (רצ"ב תמונה) 4. מה זה צריך לעניין אותך... מה אחרים עושים. יוגה עושה כל אחד לעצמו. ואם מישהו אחד הצליח לו/או מצליח לעבוד על מחשב בלוטוס אין זה עניינך כלל אלא עניינו. עניינך הוא לתרגל נשימות מתי שתרצה וליהנות מזה. תתרכז בזה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה יוגי

אני לא מבצע תרגול נשימה לבד אלא בהדרכת מדריך. הענין הוא שקבוצה יושבת בלוטוס וגם אני, אבל אני לא בהרפיה ולכן אני מנסה להתרגל לישיבה הזאת,אני יודע שזה לא הפרום המתאים לפתגם שכל כך ספגנו בצבא קשה באימונים = קל בקרב. אבל בכל אופן הרעיון הוא להתרגל לאט לאט לישיבה מיזרחית / לוטוס תוך כדי ביצוע פעילות יום יומית. ואני מנסה ללמוד מנסיונם של אחרים. ויש לי בקשה אם אפשר תרשום את המידות X ,Y, Z של השרפרף בהתאם לכיתוב בתמונה המצורפת מיטב הברכות והאיחולים.

התמונה מסרבת לעלות

בכל אופן אם אפשר הייתי מבקש את המידות של השרפרף. אורך, רוחב וגובה. תודה.

יוגי בר

New member
ישיבה מיושבת 2

היי לך. אז ככה: 1. הקשבה אמיתית אל תקשיב למה שאתה אומר אלא תקשיב למה שאתה מרגיש, ודחילקום תפרוק עול. לדעתי- עול כבד מעל הכתפיים שלך. 2. גישה זה לא חצוב בסלע שאתה חייב לשבת בלוטוס בתרגילי נשימה. אלא חייב להיות רפוי. ולכן, תדאג להיות רפוי. נכון שאתה רוצה להיות אחד מהקבוצה זה יקרה באם תבצע את הנשימות כהלכה ולא באם תשב בלוטוס. ובכלל העניין הוא לא ישיבה או ישיבות קבוצתיות אלא כניסה נכונה לתנוחה או תנוחות. 3. הכנה ישנן מספר טכניקות שמכינות אותך לקראת ישיבה מזרחית ו/או לוטוס. אלו מחייבות תרגול תנוחות ספציפי שמבוסס על שחרור ופתיחת המותניים. שאל את המורה שלך עליהן ונסה לתרגל אותן. שים לב! נסיון להתאמץ ולשבת בכוח בתנוחת הלוטוס יכול להביא נזק בלתי הפיך לברך. רד מזה. 4. שרפרף להלן המידות: רוחב: 40 סמ'. עומק 20 או 22 סמ'. גובה 15 סמ' לתשומת ליבך. מדובר בעץ אורן פיסי עבה 1/2 3 אוז כך שלגובה מתווספים עוד 1/2 2 סמ'. באם תרצה, תוכל לקבל את השרפרף אצלי. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

Rogatka

New member
היי פורק יקר

כמוני כמוך (עבודה מול מחשב). אני יכול להציע לך לחלוץ נעליים ולבצע חצי לוטוס בכל פעם - רגל רגל, שלב שלב.. עקב בצד אגודל (לא, זו כבר אסאנה אחרת...) בכל אופן - תנסה רגל רגל ולאט לאט תראה את אתה מגמיש והולך. בהצלחה!

תודה ROGATKA

למעשה את הכיוון כבר קיבלתי בתשובותיו המפורטות המלומדות והעניניות של יוגי בר. אבל כפי שאומרים במחוזותינו .על העצה שלך. "גם זה רעיון" ואני בהחלט מתכוון לנסות אותו. תודה.

למעלה