אולי הוא נראה "גבר" באותו רגע, אבל:
עצם הקימוט של הדו"ח והזלזול בחוק והאכיפה, מוציאה אותו אולי "גבר" באותו הרגע, ויתרה מזו, אתה פוגש לעתים במקרים בהם הנהג אומר לך: "אין דבר, תרשום לי דוח על העבירה, בין כה וכה הורך דין שלי יעשה לי עסקת חבילה", כלומר נניח שעבר על עבירות ברירת קנס של 500ש"ח 20 פעמים, העו"ד שלו יסדר לו "עסקת חבילה" בה ישלם 4000 ש"ח במקום 10,000 ש"ח. אבל מעבר לכך, עוד דו"ח ועוד דו"ח מצדי רק יגביר את גובה התשלום שישלם, למדינה או לעורך הדין או לשניהם. ואם הוא קימט את הדו"ח, הדו"ח הרי יחזור אליו אחרי 3 חדשים כך שבדרך כלל אני לא נוהג להתרגש מטיפוסים כאלה. בקיצור, ההתנהגות שלו היא רק הצגה, ואני שמח, רועי, שלא איבדת את העשתונות ורשמת לו דו"ח איכות סביבה. לפני כחדשיים נתקלתי במישהו שסירב לחתום על קבלת דו"ח על נהיגה ללא רשיון רכב בר תוקף (250 ש"ח), וכדי להכעיס ולהראות שהוא "מצפצף על החוק הוא לא רצה להמתין, ועלה על אי התנועה כדי לבצע פניית פרסה, נסענו אחריו והוא קיבל עוד דו"ח (500 ש"ח), הנהג לקח את הדוחות ואמר לי: " הנה זה מה שאני חושב על החוק" וזרק את הדוחות על הכביש, לא התרגשנו והמשכנו לנסוע. אחרי כ 5 דקות חזרנו כדי לראות מה קרה לדוחות, ואתה חושב שהם היו שם ? מה פתאום ! כל ההתנהגות היתה רק הצגה !!! אזרח שעמד בתחנת אוטובוס הסמוכה סיפר שאחרי שנסענו הוא פשוט חזר ולקח את הדוחות. כך שהדוחות "עושים משהו" רק שהרבה נהגים נפגעים אישית מעצם קבלת הדו"ח ולא מוכנים להודות שהטעות היא שלהם ולכן מנסים להציג כאילו לא איכפת להם. מה הפתרון ? לא יודע !!! אישית, אני נוהג לאמר להם, שאם לא איכפת להם מהחוק ולא אכפת להם מהדוח אז בטח לא יהיה אכפת להם לקבל עוד דוח קטן על אי איתות, שלט נהג חדש, שלאזרח תמים הייתי מוותר, תאמין לי שבאותו הרגע אתה מקבל את התגובה האמיתית.