שאלה

israely1

New member
שאלה

שלום אני בעיקרון מפורום ביטלס אבל lonely at the top פירסם הודעה בפורום ביטלס בקשר להרצאה שדרך אגב נשמעת מעניינת מאוד שאלתי אותו שאלה מסויומת אבל זה לא היה רלוונטי לשאול אותה בפורום ביטלס ולכן אני פה השאלה היתה יש שיר אחד בשם EMPTY SPACES שכאשר אתה מעביר אותו אחורה בסוף נשמע מסר שאומר לך ברכותי אתה גילית את המסר הסודי או משהו כזה אנא תשלך תשובתך ל.....מה הכוונה? נ.ב THE WALL שולט וגם ANIMALS

NIR Y

New member
זה שטיות

כמו שאין מסר מהשטן במדרגות למרום נ.ב. כן הם באמת שולטים, איזה עוד דיסקים של פינק פלויד אתה מכיר ?

Coon Jew

New member
זה לא שטויות

Congratulations, You have just discovered the secret message. Please send your answer to 'Old Pink' זה מה שרוג'ר אומר...אבל זה בכוונה..רוג'ר ווטרס וההפרעות שלו

dor307

New member
גם לי יש שאלה

"גן עדן או גהנום" מאיזה אלבום הוא?

רותם ע

New member
אתה מתכוון לWISH YOU WERE HERE?

אם כן, זה מהאלבום שנקרא כמו שם השיר הנ"ל

רותם ע

New member
כן, יש שם משפט שהוקלט בכוונה תחילה,

אבל לפי דעתי זה סתם כלעג על האנשים שמחפשים בנרות אחרי מסרים סמויים בשירים של להקותיהם האהובות

wish i was here

New member
תשובה לשאלה :)

אכן קיימת כזאת הודעה,וזאת מפני שהלהקה היתה חובבת מושבעת של הביטלס,שאם אתה מכיר את הביטלס אתה בטח יודע שבשיר שלהם im so tired אם משמיעים את השדיר אחורה שומעים: Paul is dead man,miss him,miss him,miss him ,ובניגוד לביטלס וללד זפלין שעשו את כל זה בכדי לקדם מכירות,פינק פלויד עשו את זה רק בשביל שעשוע (כפי שמשתמע ממה שהם אומרים). ד"א מה שהם אומרים בשיר של לד-זפלין אם משמיעם אחורה: here is my sweet satan,the one who's little dad would make me sad who's power is satan. he wil give you 666.there was a little toolshed where he made us suffer.sad satan. ואם עכשיו,כל-כך הרבה שנים אחרי שהשיר יצא,אנחנו עדיין מדברים על התרגיל יחסי ציבור הזה,כנראה שהוא הצליח!

The Albatross

New member
קצת סדר.

לד זפלין לא הקליטו שום דבר כזה. אם אתה תשמע את הקטע בלי לראות מילים כתובות על הנייר, אתה לא תקלוט שזה מה שהם אומרים. המוח שלך פשוט גורם לך להאמין שזה מה ששומעים אם משמיעים את הקטע הפוך. פינק פלויד, לעומת זאת, בהחלט חשבו והקליטו את העניין הפוך. בדיוק בגלל זה, כשמשמיעים את הקטע רגיל, שומעים סתם קרקושים.

weird dust

New member
הקטע ההפוך בביטלס הוא יותר מזה

הרבה מאוד קטעי סאוונד הפוכים על העטיפות ועוד שטויות שהיו על האגדה שפול מת, ניתן לעשות על זה ערב שלם ברדיו בקלות כפי שנעשה על ידי קוטנר לפני כמה הרבה שנים טובות. אפשר לשמוע כמה מהקטעים כאן.

הנה דעתי

רוג'ר ידע שכשהוא יוציא את החומה כולם ינברו ויגששו וינתחו למוות את היצירה אבל לדעתו המסר הוא נורא פשוט וגלוי ולכן הוא שם את המסר הסמוי כמעיין בדיחה או סימן לאל תחפשו ותנברו אלה פשוט תראו את מה שעומד מולכם וכו'

אבל הביטלס לא שמו את זה באלבומים

זה הכל פרי דמיונם של היפים עם זמן פנוי.

weird dust

New member
היה קטעים שהם שמו באלבום

ניתן לקחת את הסוף של סרג'נט פפר (שיר אחרון 13 א דיי אין א לייף) יש כמה שניות שקט ופתאום רעש מוזר - מה לזה לכל השדים? יש את סטרוברי פילדס פור-אבר פתאום בסוף יש קטע נוסף אחרי השיר, ובדקה 3:57 בערך של השיר ג'ון אומר אי בריד פול. זה לא מגיע סתם. אם שמים מראה... אם חושבים ככה או ככה אני באמת לא יכול להתווכח כי כל אחד יכול להגיד משהו, אני מאמין בקשר. יש עוד קטעים שברבולושן ננבר ניין ועוד. ואיתם אי אפשר להתווכח.

הכל תלוי בעין המסתכל, או באוזנו

היינו, איזו פרשנות אנו נותנים ל"רעשים" שאנו שומעים בנקודות שונות בהקלטה. האם אלו אפקטים שבאים ליצור אווירה מסויימת, אפקטים המתקשרים לנושא השיר עצמו - או שמא זהו קוד סודי שבאמצעותו הלהקה מעבירה מסרים סמויים לאוהדיה? אני נוטה לשתי האפשרויות הראשונות. כך, לדוגמא, ג'ון אינו אומר I buried paul ב-strawberry fields forever אלא cranberry sauce. למיטב זכרוני, הוא הקליט את השניות הקצרות האלו כשהלהקה עשתה "חימום" באולפן, לפני הקלטת השיר, ע"מ לבדוק את הטייפ יחד עם הטכנאי. זה היה דבר שבשגרה. לגבי revolution #9, תצטרך לדסקס את הנושא עם ידידי ג', הכותב כעת ספר על האלבום הלבן, והקטע הנ"ל הוא אחד מהחביבים עליו. הוא אינו בדעה שיש שם מסרים סמויים לגבי "מותו של פול", אלא רואה בקטע את אחד הנסיונות של ג'ון לנון ליצור קטע "אוונגרדי", בהשפעת יוקו אונו (שוב, למיטב זכרוני, שכן קראתי את הדברים לפני מספר חודשים). יש לו עוד רעיונות, אבל זה באמת התחום שלו, ולא שלי.
אם תרצה, אשאל אותו.

weird dust

New member
קטעים קיימים השאלה מי יאמת אותם

גם לוסי אין דה סקיי כל מיני יכולים להגיד דברים שונים בתקופות שונות (נדון לאחרונה בפורום) אני דווקא מאמין לקטע ההוא שזה כן אי בריד והקטע שהם עומדים ישר ופול הפוך מסמל משהו וששאר הסימנים ברובם בעל קטע מסויים שבכוונתו היתה ליצור התעניינות מטעם הקהל. יש הרבה דברים מוזרים במוזיקה וזה אחד מהם.

afon

New member
בכלליות

דבר אוונגרדי זהו משהו חדשני, פורץ גבולות, שאף פעם לא נעשה, דבר אשר חורג מגבולות הנורמה

למעלה