שאלה...

bilbibilbi

New member
שאלה...

קיבלתי פטור מהצבא ואני וההורים התחלנו להריץ אפשרויות בראש. אני חשבתי על להתנדב לצה"ל ולהורים שלי לא הייתה בעיה, רק שאבא שלי חשב פתאום שאם אני אתנדב ישללו לי את האזרחות האמריקאית (וזה מאוד מפריע לו...), בגלל שארה"ב לא מאפשרת לאזרחיה להתנדב לצבא זר. האם מישהו היה\נמצא במצב הזה ויש לו מושג אם זה נכון? ואם לא, יש לכם מושג איפה כדאי לי לברר? זה אמנם עוד מוקדם, אבל מעניין אותי לדעת.. תודה.

Dizen

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני בעלת אזרחות אמריקאית... אין שום סיבה שישללו לך את האזרחות. אל תשכחי, שברוב מדינות העולם הגיוס אינו חובה, ולכן כל מי שמשרת בצבא הוא בעצם מתנדב. להתנדבות מסוג זה הם מתכוונים כשהם אומרים שישללו את האזרחות. מאחר והגיוס בישראל הוא חובה, זה בכלל לא קשור אלינו. לא אכפת להם אם יש לך פטור מסיבות רפואיות או לא... אם את מתנדבת [במובן שלנו] את עושה שירות רגיל מבחינתם. זה יצא הסבר נורא מסובך, מקווה שהבנת מה ניסיתי לומר
בכל מקרה, אין לך מה לדאוג
צעירה לנצח

../images/Emo45.gif

וחוץ מזה, ארצות הברית ביחסי שלום מאוד טובים עם ישראל.. לא משנה לארה"ב אם תיהי בצבא:)

bilbibilbi

New member
כן כן, אני גרה בארץ כל החיים שלי

(חוץ מהשנה הראשונה..). ולמי שאמר שלא אמור להיות להם אכפת - זה לא רק צבא אויב, זה צבא זר. הם לא מרשים התנדבות לצבא זר. אבל הבנתי את ההסבר של הבחורה הראשונה. את משרתת בצה"ל? אז כנראה שבאמת אין בעיה. אני ממש שמחה לשמוע את זה. תודה רבה לכם. אולי עוד אחזור להתייעץ אתכם בעתיד. להתראות.

אני לא גרה בארץ אבל אני רוצה לחזור

להתגייס. וזה עושה לי בעיות עם הניירת שלי בחו"ל לאזרחות.

newKiticat

New member
אני גם בעלת אזרחות כפולה

לא ישללו. אבל אל תציין את זה. אני יודעת שזה קשה- יש גאווה גדולה בהלתנדב. אבל מבחינת ארה"ב ידוע שבישראל השירות הוא חובה. אז גם לך.

למעלה