שאלה

• פותח הנושא דש5
  • פורסם בתאריך

דש5

New member
שאלה

אז ככה. השתחררתי מהצבא לא מזמן, וכעת - כמו כולם - אני מתלבט על לימודי בשנה הבאה. התחום היותר מושך אותי מאז ומתמיד היה עבודה סוציאלית, אבל עכשיו כשבאתי להתעניין בזה, אמרו לי רבים שהמשכורת באדמה, וכמעט שאי אפשר להתקיים ממנה האם זה נכון? שמעתי משהו על כך שיש הבדל במקצוע - מבחינת הדרישה לעבודה וגם מבחינת המשכורת - בין בנים לבנות. יש בזה משהו?? בכל מקרה נראה לי שאכריע על התחום הזה, רק אם תעזרו לי לדעת לקראת מה אני הולך, ואולי להרגיע קצת מחששותי - אשמח. בנוסף - אני מתלבט בין לימודים בבר-אילן לבין העברית. מה עדיף לדעתכם ולמה? ועוד שאלה קטנטנה - אני מה-זה גרוע באנגלית. זה קריטי בלימודים (כמו פסיכולוגיה לדוגמא?) ממש אודה לכם אם תאירו לי קצת את התחום החשוך בשבילי.. תודה.

swguy

New member
דילמות, דילמות...

תראה, בדיוק כמוך ידעתי הרבה מקודם שזה המקצוע שאלמד, ובדיוק כמוך כולם אמרו לי שיש מעט עבודה ושכר זיפת וכו'. והאמת - הם צודקים בשמהו ולא צודקים. כן, השכר לא זוהר. זה לא שכר של המגזר העיסקי או היי טק. מתחילים משכר של איזה 4000 ועולים לאט לאט עם הוותק, ההשכלה הנוספת ואם לוקחים תפקידים ניהוליים. לגברים ככלל קל יותר למצוא עבודה וקל יותר להתקדם מהר יותר לתפקידים ניהוליים יותר, עם שכר יותר מכובד. יש עבודה, אפשר לחיות מזה אבל הכסף הוא לא הגמול, בלשון המעטה. מצד שני כך המצב בכל העבודות ה"אידיאליסטיות" - גם בהוראה, גם בעריכת דין (בסנגוריה הציבורית, בעמותות), גם בפסיכולוגיה ומקצועות פרא-רפואיים בשירות הציבורי וכו'... אז מה נעשה, נלמד מחשבים, ראיית חשבון או מנהל עסקים בניגוד למשיכה הטבעית וגם נעסוק בעבודה שאנו לא אוהבים ונחוש פספוס כל החיים? ע"ס זה תואר ראשון ככל התארים. כמו שניתן ללמוד סוציולוגיה או היסטוריה ולקבל תואר ראשון שמאפשר להתקבל לעבודות שזה הסטנדרט, לא משנה במה התואר, כך גם כאן. רק שבנוסף זה גם אפשרות לעבוד בתחום הטיפולי או הקהילתי/ארגוני במגוון עצום של עבודות ואוכלוסיות - ילדים, נוער, סמים, בריאות הנפש, בתי חולים, לשכות רווחה, שירותי המבחן ובתי כלא.... התואר די מעניין, לא קשה במיוחד ומעשי. לגבי העברית ובר-אילן - יש גם שיקול ג"ג וכלכלי (לגור עם ההורים חוסך המון כסף, וזה חשוב כי די קשה לעבוד הרבה במקביל לתואר בע"ס שהוא עמוס). יש גם שיקול של אופי האוניברסיטה - האם תחוש בנוח באווירה שבה הרוב הגדול של ההתלמידים (תלמידות) דתיים ויש דרישה להרבה קורסי חובה (קלים ומעניינים כך אומרים) ביהדות. כללית - בר אילן נחשבים טובים יותר בע"ס ויותר מקצועיים בכיוון הטיפולי. אבל ההבדל ממש לא משמעותי לעומת שיקולים אחרים - גיאוגרפיה, כסף וכו'...

swguy

New member
נ.ב. לגבי אנגלית...

כן צריך לקרוא לא מעט אנגלית בתואר בע"ס, ודי קשה בלי זה. למרות זאת אנשים מסתדרים, מתארגנים על תרגומים, מתחלקים בקריאת מאמרים עם עוד אנשים (אני אסכם עבורך ועבור עצמי את X ואני עבורך את Y)... אבל בנימה אישית, עובד סוציאלי טוב צריך להתעדכן בספרות מקצועית ולדעת הרבה, כמה שיותר. שדה הידע הוא עצום ורובו, מה לעשות - באנגלית. עו"ס שלא קורא אנגלית בכלל לטעמי קצת מוגבל במקצועיותו... אז הייתי עובד על האנגלית בכל מקרה - אין כמעט חוג באוניברסיטה שאנגלית טובה יותר לא תהיה ברכה והקלה גדולה...

למעלה