שאלה:

• פותח הנושא RJ11
  • פורסם בתאריך

RJ11

New member
שאלה:

ראיתי בטלוויזיה פרסומת לסיטרואן C4. רציתי לדעת, האם עשו אותה באחת התוכנות לתלת מימד? בפרמוסת רואים את המכונית הופכת לרובוט שמתחיל לרקוד.

צריך לשאול את האנימטור שהכין את

הפרסומת. זה יכול להיות מאיה, 3DS MAX או אחרות... למרות שיש לי נסיון רק ב3DS MAX, אני משער שהפרסומת נעשתה ב3DS MAX או מאיה. לפי מיטב הבנתי, אלו הן התוכנות שמתאימות יותר למידול + ריג + אנימציה כאלה מסובכים.

3Dead

New member
ראיתי כתבה על זה ב 3dworld

ואם אני זוכר נכון זה היה ב XSI מה גם שזה הגיוני מאחר והגאווה הצרפתית מחייבת ....:) אבל אני לא סגור ב 100% כי אני לא מוצא את הכתבה .

3Dead

New member
יוריקה מצאתי !

לא XSI ולא MODO ... בעיקרון הם סרקו (!) מכונית אמיתית והשלימו פרטים ב LIGHTWAVE האנימציה נעשתה ע"י MOCAP ורנדור גם ב LIGHTWAVE. וזה סופי !

3Dead

New member
אחי - יש לי כתבה שחור ע"ג

נייר כרום על הצוות (שמנה 6 אנשים) שעבד (במשך 5 שבועות) על הפרויקט (וכרגע עובד על פרסומת נוספת בסגנון דומה לגרסת ה 4 דלתות) אתה בכח רוצה שאני אתכופף מתחת לשולחן מחשב שלי לחבר את הסורק לחשמל בכדי לפרסם את הכתבה ?! בפרטים כללים הם ציינו בטעות את מאיה אבל בגוף הכתבה מוזכרת רק LIGHTWAVE מה שהתברר בגליון הבא כטעות דפוס והתוכנה שהיתה אמורה להיות רשומה בפרטים הכללים היא LIGHTWAVE ולא מאיה .... בבקשה אל תגרום להתכופף מתחת לשולחן ......

קשה מאוד לעשות אנימציה במודו :)

לחברה שעשתה את הסרטון קוראים the embassy visual FX הם יושבים בקנדה ככה שיש מצב לקטע צרפתי קליל. המידול נעשה באמת במודו.

emage24

New member
אכן, המידול בוצע בעיקר ב-Modo

אפשר למצוא מידע נוסף על הפרסומת בלינק הזה באתר של luxology, החברה שפתחה את modo (אגב, עכשיו כבר אפשר להוריד דמו מלא באתר שלהם, מומלץ!) סתם כקוריוז, המכונית היא לא הדבר היחיד שנעשה בתלת, אלא הסצינה כולה (!), כלומר גם הבניינים ברקע, פח הזבל וכד'. אפשר לראות עוד עבודות של החברה הזו (The Embassy) באתר שלהם... בהחלט אחת הפרסומות המושקעות, גם אם לא הכי מקורית... הנה כמה דברים דומים: פרסומת למכונות צילום - http://omind.free.fr/stock/aa_30s.avi סרטון קצר ממש ישן של מישהו - http://www.everlastingblort.com/fenestration/VWMPG.mpg

3Dead

New member
טוב .. כתוב שהמודל עבר תהליך

כלשהו להפחתת פוליגונים , כפי שאתם יכולים לראות בחלקים שסימנתי. יכול להיות שזה בוצע במודו אע"פ שזה לא מוזכר בפירוש. שימו לב שמצוין כי נעשו השלמות למידול ב LIGHTWAVE. הכתבה גזורה מהעיתון 3dworld ואפשר לראות בוא מקור מהימן. אע"פ שהאתר של מודו לא פחות מהימן ....

emage24

New member
לפי מה שכתוב שם

המודל בעצם נסרק ע"י סורק לייזר מהיר (ParaForm של Metris), למודל של 5 מיליון פוליגונים. ואח"כ הועבר ל-Lightwave למידול נוסף (פנסים וכד'). יכול להיות שהתבלבלו בין Lightwave ו-Modo? לא יצא לי לעבוד עם Lightwave אף פעם, אבל הבנתי ש-Modo נבנה ע"י קהילת המשתמשים של Lightwave, ודומה (מאד?) לממשק של Lightwave. אולי העבודה התחלקה בינהם - מידול ב-Modo ורינדור/אנימציה ב-LW? Luxologic לא היו יוצאים בהכרזה מפוצצת כזו אם לא באמת היו משתמשים ב-Modo....

3Dead

New member
לא חושב שהתבלבלו

בין MODO ל LIGHTWAVE מכוון שגם ככה הם התבלבלו בדפוס ורשמו MAYA (לא רואים בתמונה - זה יותר בצד) ותיקנו בגליון העוקב . אם היו מתבלבלים בטח היו מתקנים גם את זה. יכול להיות שהכוונה בכתבה היא שהם המירו לפורמט LIGHTWAVE כי MODO יודעת לעבוד בתאימות מלאה איתו אבל זה עדיין תמוהה למה לא הזכירו את MODOבכלל בכתבה ... בד"כ הם מזכירים בריבוע בצד את כל התוכנות שהשתתפו ביצירה כולל אלו לרנדור ו POST . מוזר ....

d o g b i t e

New member
luxology

is actually the programers of lightwave that had enough and decided to build their own company. so they made modo. which is why modo is so much lightwave's modeler. modo doesnt have a layout form so you can render or animate. it has a very strong engine which makes modeling very fast

3Dead

New member
כל מה שאמרת נכון וידוע למעט

modo doesnt have a layout form so you can render or animate אני מניח שהתכוונת ל : can't ... כי לא ראיתי רנדור ואנימציה ב MODO.

למעלה