שאלה

Mami In love

New member
שאלה

אני תלמידה בכיתה י'. שאלתי היא- האם ציונים גבוהים, בתחום הראלי וההומני כאחד, והממוצע שלהם [98] מעידים על אינטיליגנציה או מנת משכל גדולה מהרגיל? או שהכל נובע מהבנת החומר הנלמד.. אשמח לקבל תשובות ותגובות

neko

New member
לדעתי, עד תיכון אי אפשר להסיק IQ

מתוך לימודים, מכיוון שכל אדם בינוני יכול להצטיין בתיכון. דווקא אנשים עם ממוצע 98 הם לדעתי מאד מפוקסים,והישגיים בצורה קיצונית, ולאו דווקא מאד אינטליגנטים. על סמך לימודי תיכון (ובייחוד מתמטיקה) אפשר לקבל קצת יותר מושג לגבי IQ, אבל גם הם לא ממש מייצגים. לימודים גבוהים בתחומים תאורטיים (מתמטיקה למשל) בד"כ נותנים קורלציה הרבה יותר טובה.

The Sunshine18

New member
ומה אם אנשים

שטובים רק במתמטיקה? אין אנשים שטובים רק במקצוע הזה, ולמעשה אין להם רמת ניתוח וחשיבה גבוהה באף תחום אחר?

E s t e b a n

New member
לכן הוא אמר קורלציה

זאת אומרת שאין התאמה מושלמת - "כל מי שלומד מתמטיקה ומצליח בה הוא בעל IQ גבוה", אלא יש קורלציה - "רוב מי שלומד מתמטיקה ומצליח בה הוא בעל IQ גבוה". יש התאמה די טובה בין ציון הפסיכומטרי ל-IQ, אגב.

The Sunshine18

New member
וואלה?

אבל איך זה הגיוני? הרי פסיוכומטרי כולל בתוכו שפות, יכולת שלא קשורה בהכרח לרמה הכללית של האינטילגנציה.

E s t e b a n

New member
דווקא זה הגיוני

למרות שלהגיון אין שום קשר לקורלציות. צריך לעשות את ההבדל בין הקורלציה הקיצונית (IQ = פסיכומטרי) לבין קורלציה (ניתן לאמוד את ה-IQ בהנתן ציון הפסיכומטרי, עם טווח בטחון X, אצל חלק Y מתוך האוכלוסיה). אני לא אכנס לסטטיסטיקה שבעניין אבל כלל אצבע אומר פסיכומטרי גבוה - IQ גבוה.

shuval3

New member
אני לא כזה בטוח

אני קיבלתי ציון ובמבחן אצל פסיכולוגית יצא לי רק 136IQ שזה לא רע אבל לא מדהים,פשוט די הרבה מהשאלות שעשיתי הופיעו במבחן

אתה טועה

יש אנשים שמשפרים את ציון הפסיכו שלהם ב-150 נקודות, קופצים שתי סטיות תקן למעלה. אין אדם בעולם שמסוגל להעלות את ה-IQ שלו בשתי סטיות תקן. אפשר להתכונן לבחינה הזאת, לבחינת IQ אתה לא אמור להתכונן. לפי דעתי אין קורלציה.

neko

New member
150 נק' זה שתי סטיות תקן? לא בטוח

ומעטים משפרים ככה (למרות שאני מכיר אחד ששיפר 540 ל-720). מצד שני, אם היה קורס של 20 שעות לפתרון מבחני IQ - אתה לא חושב שאנשים היו משפרים?

למעלה