שאלה

המביט

New member
שאלה

השאלה היא לגבי הומאופתיה אולם היא גם לגבי שיטות טיפול אלטרנטיביות אחרות. אנשים רבים תומכים ברפואה הקונבנציונית, תוך שלילת הומאופתיה בטענה שאינה עוזרת. מאידך גיסא, ישנם הומאופתים קלאסיים רבים בארץ שטוענים שניתן לטפל בבעיות באמצעות הומאופתיה. האם הם שקרנים? לומדים ארבע שנים בשביל משהו שאין בו כלום, פשוט כלום, ואחר כך עובדים על אנשים? זה לא נראה לי. האם יש מקרים רבים שאכן הומאופתיה אינה עוזרת? קראתי פעם שישנם אלפים רבים של תרופות הומאופתיות ויש רק תרופה אחת שאכן עוזרת לבעיה הספציפית של האדם (או לאדם כולו - הומאופתיה קלאסית), לפי זה הסיכוי שהומאופת ישגה שוב ושוב עד למציאת התרופה במיוחד בקלאסית הוא עצום, האם הפירוש הוא שהומאופתיה קבלה את שמה הגרוע כתוצאה מהכשלונות הרבים שנובעים מסיבה זו? אשמח אם מישהו ישיב לי תודה מראש עוזי

../images/Emo51.gif למען האמת לא ממש איכפת לי

מה אנשים חושבים עלינו, או אם הם רוצים לבוא או לא. אנחנו כאן, הדלת פתוחה ומי שרוצה מוזמן בברכה. טוב לנו עם אלה שכבר איתנו. בכל זאת יש כמה "פריירים" שמוכנים "שננצל" אותם ואת תמימותם. אז מה איכפת לך אם חלק מהם גם מבריאים תוך כדי כך. רוב שנותיה ההומיאופתיה שרדה בקושי רב בגלל גישות כמו אלה שאתה מביא. את מירב האנרגיה שלה היא כילתה בנסיונות להתגונן מפני המשחירים ועוכרי האדם והמין האנושי, באשר הם. אני מניח שיש לך סיבה טובה לשאול את שאלתך וגם להוסיף מה חושבים עלינו ועל נקודות התורפה שלנו. על כן תשובתי לך היא שהדבר הכי טוב הוא להתנסות ולהיווכח. שהרי לא היית כותב את מה שכתבת אילמלא היתה לך נגיעה קרובה או ענין חשוב בנושא הזה. יש אפשרות לקבל טיפול מוזל מאוד בקופ"ח. זה יהיה לך נוח יותר כספית ואני בטוח שהטיפול והמטפלים שם אמינים ויעילים לא פחות מאשר בשוק הפרטי. אני מקווה שיש בך את הרצון הצורך הזמן ומעט השקלים. האם תעדיף להיות בעמדת המביט או שמה המשתתף. בעצם כמו שאני רואה החלטת להשתתף. אתה מוזמן בברכה. אלישוע.

עוד הערה ברשותך

המעטת בנקודות התורפה. יש אינסוף כאלה. בעצם כל מפגש הוא נקודות תורפה הדורשות התייחסות. בתקופה בה אנו חיים יש אינסוף כאלה. על כן אני שב ואומר, הומיאופתיה היא מן המקצועות הקשים ביותר שיש. היא מקסימה בדרכה אך פתלתלה כמו חיי אדם. יש כשלונות, בוודאי, איפה אין? אבל כשמתמזל המזל וההבנה תורגמה נכון, קורה פלא שאי אפשר להתעלם ממנו ואי אפשר להסבירו במונחים מקובלים. חוץ מהבחירה הנכונה של התרופה יש מכשולים כמו מזג אויר, תזונה, תרופות כימיות, תאונות, טראומות, חיסונים, קרינה, זיהום אויר, תורשה, גיל, נסיבות חיים, אופי ועוד מתמשכת הרשימה. האם נרים ידיים? גם הרופא יודע שהמוות אינו נמנע, ושלא לכולם אפשר לעזור, האם זה אומר שעליו להכנע ? הניסיון אומר שלא. אנשים ממשיכים להגיע יותר ויותר, וזו עוד תשובה לשאלתך. גם אם אוכל לשפר את איכות חייו של אדם ולו במעט, דייני. ואם לא אצליח לרפא את מכאובו כי זה למעלה מיכולתי, אולי הבנת מה של עולם הסיבות תאפשר לו לחיות באהבה עם עולם התוצאות.

המביט

New member
לא באתי להתקיף

התחלתי טיפול הומאופתי, ההומאופתית שלי משדרת סיכויי הצלחה של מאה אחוז, אני בהחלט בעד נסיון לטיפול אלטרנטיבי, מה שעניין אותי זה האמינות, איך מחד גיסא אנשים מבטלים את זה ומאידך גיסא ההומאופתים משוכנעים מהצלחותיהם. מדוע הומאופתים אינם מפרסמים רשימת אנשים שנרפאו כבמטי קסם באמצעות הריפוי? אני משוכנע שתמורת סכום צנוע הרבה מטופלים היו מסכימים לעשות זאת.

קצת מוזרה לי הסיטואציה אותה אתה

משדר. מצד אחד אתה בטיפול הומיאופתי קלאסי ומצד שני מוצף בספקות... מעניין

מסכימה איתך ב-100%

לא נעים לי להטיל ספק במטפלים בפרהסיה. שכל אחד יעשה חשבון נפש עם עצמו. אנחנו אנשים בעלי יכולת שיקול דעת...והאפשרות לבחור ניתנת בכל רגע ורגע. בהצלחה למביטים

גם לי יש אבל ותמיד יש אבל

אני בטוחה בדרך שבחרתי. אם בהמשך יתעורר בי הספק תמיד ישנה האפשרות לשנותה.

המביט

New member
זה לא ליגיטימי?

יש לי בעיה רצינית, אני מנסה הומאופתיה, האם זה אומר שאני חייב להיות משוכנע בסיכויי ההצלחה הכלליים למרות שהם אינם ידועים לי?

clipsa

New member
אני מעדיפה מטופל סקפטי על מאמין..

ככה אני יודעת בוודאות כי ההטבה היא רק הרמדי ולא האמונה בטיפול...

המביט

New member
אופסס, אתה צודק, לא חשבתי על זה

בכל אופן, אני מניח שישנם מספיק מתרפאים שהיו מוכנים לעודד חולים שהם אכן נרפאו גם ללא תשלום.

המביט

New member
אם הייתי מצליח לא הייתי כותב

אני התחלתי טיפול אצלה עקב בעיה מאוד מורכבת, ובשלב זה קשה לי להחליט אם הטיפול עזר. הואיל וזה עומד לעלות לי עוד כסף רציתי לדעת מה סיכויי הטיפול בדרך כלל. מה לא הגיוני בגישה שלי?

המביט

New member
זה מורכב

אני סובל משני בעיות רציניות: 1. הפרעה אובססיבית כפייתית. 2. דלקות גידים וכאבי מפרקים עקב חבלות שונות לפני שנים רבות שאינם נרפאות. לגבי ההומאופתיה, הייתי אצל הומאופתית קלאסית לפני כשנה וחצי, התרופות לא עזרו, לפני כחודשיים הלכתי להומאופתיה רגילה, נתנו לי תרופות לגידים וזה דווקא עזר אבל לא השלמתי את הטיפול (סתם רשלנות שלי, אבל אפשר לחזור אליו), כרגע חזרתי להומאופתית הקלאסית ביקשתי קודם משהו בשביל הגידים (למרות שהיא רצתה תרופה אחת להכל), היא נתנה לי לפני כמה שבועות ארניקה וכעת סימפיטיקום, בהמשך היא נותנת לי תרופה כללית לכל הבעיות בדילול גבוה יותר ממה שניתן לי לפני כשנה וחצי שאז מסופקני במידת ההצלחה. לסיכום, הטיפול אצלה לא זול ובנתיים הוא לא הוכיח את עצמו, אם כי בהחלט ניתן להגיד שעדיין לא התחלנו למצות אותו. מה שמעניין אותי זה סיכויי ההצלחה, אם אכן הדבר תלוי בפגישה חוזרת ונשנית שאני יודע שיש משמעות רצינית לסיכוי בעקבות הפגישה אני בהחלט בעד להגיע, אבל אם מדובר במציאת תרופה בין 3000 תרופות (זאת מבלי להביא בחשבון את אפשרויות השילוב הבלתי פוסקות) אני לא חושב שכדאי לי להמשיך. מה דעתך?

יש משהו בדברך.

הטיפול ההומיאופתי אינו פשוט מכל מיני סיבות שאת חלקן כבר הזכרנו, אולם יש עוד שני מרכיבים משמעותיים ביותר והם : - מיומנותה של ההומיאופתית. שכן היא בהחלט יכולה להבין ולהחליט אחרת מאשר הומיאופת אחר ( אתה לא יכול לדעת. אני מניח שהגעת אליה דרך המלצה ). - האם מצבך הפיך או כמה הפיך ( היא לא יכולה לדעת מראש ). אנחנו לא מתיימרים לעזור לכולם. באופן אישי אם אצל מטופל שלי אין תגובה לאחר 2-3 רמדיס, אני משחרר אותו הלאה. אין זה אומר שהוא צריך לשלם 3 פעמים. מספיק פעם אחת. הרי אם האינפורמציה לא השתנתה, צריך לעבד אותה שוב מחדש ולנסות לראות מה עולה. אם אתה חש שהיא אינה עוזרת לך, עזוב אותה ולך אל הומיאופת אחר, או שיטה אלטרנטיבית אחרת. שנה וחצי זה בזבוז זמן. אם תוך 1-3 חודשים לא הייתה תגובה או מגמה של שינוי ולו המזערי ביותר, יש לומר תודה ולהמשיך הלאה. בריאות והצלחה.

תחשוב לרגע למה הגעת אליה בכלל?

האם זה בגלל שהרפואה המודרנית לא עזרה לך ? אם הגעת אליה מתוך אמונה שזו הדרך שמתאימה לך בסדר.אם הגעת אליה בתור אחד שבא ל"לבדוק אותה " אז זה בעוכריך.אני יודעת שמי שיציע לי תרופה של זבנג וגמרנו,לכל בעיה שהיא - בעיני הוא נפסל,וזו דעתי האישית בלבד. במהלך הלימודים שלי אמרה לנו מורה דבר שאז נשמע בעיני טיפשי לחלוטין והיום אני מסכימה איתה לגמרי,אם בא אלייך חייל לטיפול בכאבי ראש,כדאי שיבדוק אם הנעליים לא לוחצות לו,ז'א הרפואה האלטרנטיבית מחפשת את מקור הבעיה,וגם אם זה לוקח קצת יותר זמן ויותר כסף,בעיני זה עדיף.

המביט

New member
למה לחפש דברים מתחת לאדמה?

אכן טופלתי בלי הצלחה ועוד ניזוקתי משמעותית מהרפואה הרגילה. מה מניע אותך לחשוב שבאתי בשביל לבדוק אותה? באתי לטיפול מתוך ספק שמא זה יעזור, מה פתאום את חושב שבאתי בשביל לבדוק אותה? אני בהחלט בעד המשכת הטיפול אם יש סיכוי ואני מוכן לשלם בשביל זה, אבל אני לא מוכן לשלם אלפי שקלים בשביל סיכוי של אחד לכמה מאות. אני שוגה בגישתי?

למעלה