שאלה..

Zeitonie

New member
שאלה..

מתקיימים איזשהם ימי הסברה או הרצאות פתוחות של מחמל"י? לא משהו קבוע, בסגנון של פגישה חודשית, אלא משהו יותר "חד-פעמי" כזה.

לילב

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף לפעילות החודשית, משתתפת מחמל"י בימים ירוקים ומקיימת פעילויות הסברה, הרצאות בבתי-ספר, קורסים אקדמאים במוסדות להשכלה גבוהה וזאת על מנת להגביר את המודעות הסביבתית להגנה על יונקים ימיים בפרט ועל הסביבה הימית בכלל. פרטים נוספים על כל פעילויות מחמל"י ניתן למצוא באתר הבית של מחמל"י הנמצא גם בראש הפורום בקישור תמידי. לדעתי כדאי להכנס לגלוש באתר בעיון רב.. יש שם הרבה מידע כמו כן ממולץ מאד להגיע לפגישות החודשיות. מעבר למפגש חברתי מעניין מקבלים דיווחים ומידע אודות הרבה דברים שלא מופיעים בתקשורת... ניתן לקבל הרבה ממפגשים אלה וכמובן גם לתת, לקחת חלק פעיל בעמותה, דבר התורם רבות לידע ויש בו מן החוויה הייחודית

לילב

New member
../images/Emo124.gifהרצאה - כולם מוזמנים../images/Emo70.gif

ביום שלישי הבא, ה - 17/5 תתקיים הרצאה בנושא מחקר ביואקוסטיקה ביונקים ימיים באוניסבריטת חיפה. ההרצאה תועבר ע"י קסנדו הלקיאס, דוקטורנטית מאוניברסיטת קולומביה. ההרצאה תתקיים בשעה 16:00, בבניין הרב תכליתי, חדר 108. כולם מוזמנים בתאום מראש. לאישור הגעה יש ליצור קשר עם שרה-לי בטלפון
-0544976133.

zvikamed

New member
../images/Emo51.gif על ההזמנה - נשמע מעניין

לצערי אהיה עמוק בעבודה אבל אשמח אם תוכלו להעביר קצת רשמים כאן בפורום כשלמדי אקוסטיקה תת ימית אני זוכר עובדה מדהימה שנתן לנו המרצה בזמנו על לוויתנים המסוגלים לתקשר לאורך מרחקים אדירים ( מצד אחד של האוקיינוס לצדו השני ) תוך ניצול "תעלות" גלי קול הנוצרות בעומקים גדולים. מתקציר הרצאה אני מבין שמדובר בעיקר בפענוח דרכי תקשורת , תהנו אולי אצליח להגיע פעם הבאה ....

Zeitonie

New member
אקוסטיקה ימית?

זה נשמע נורא מעניין! יש סיוכי שנזכה לפירוט מסוים בנושא?
מה בדיוק לומדים באקוסטיקה ימית?

zvikamed

New member
במקרה שלי רק קורס קצר בצבא

אני לא מכיר לימודים כאלה במסגרת אזרחית אבל בהחלט יש כאלה . מדובר בהתפשטות גלי קול במים , גל קול נע במים הרבה יותר מהר מבאוויר - אם מהירות הקול באוויר היא בערך 300 מטר לשניה במים היא בסביבות 1500 . והמהירות משתנה ככל שהתווך צפוף יותר - זאת אומרת הבדלים במליחות והבדלים בצפיפות בגלל לחץ בעומקים גבוהים , אבל בעיקר הבדלים בגלל טמפרטורה . בגלל כל זה צורת ההתפשטות של גל הקול מתחת למים הרבה יותר מורכבת מהתפשטות שלו באוויר . ממש על קצה המזלג בזה עוסקת אקוסטיקה תת ימית . מי שעובד "מתחת למים" בצבא חייב להכיר לפחות את הבסיס - זאת אומרת צוללות ומי שמנסה לתפוס אותן . הדולפינים והלוויתנים בטוח שולטים בעסק הרבה יותר טוב

לילב

New member
נבדוק את האפשרות

להכניס כאן תקציר של ההרצאה אולי אפילו מאמר..

למעלה