שאלה...

yBm555

New member
שאלה...

מה SPIKE עושה? איך הוא משפיע על המשחק? כאילו הבנתי שזה עוצר את הזמן או משו אבל מה הרעיון?

CKYEN1

New member
חחח הרבה שאלות....

אבל זה בסדר SPIKE BALL - כאשר קבוצה בפיגור נגיד לפני המחצית או לפני הסוף, ואין TIMEOUT, והשעון רץ, הקבוצה תעשה SPIKE BALL כדי לעצור את השעון. שיהיה להם זמן להחליט על המהלך הבא

royassis

New member
knee

ההפך מזה זה to take a knee זה שה qb ישים את הברך שלו על הריצפה כדי להעביר את הזמן.

CKYEN1

New member
קבל

השעון ימשיך לרוץ כאשר - בזמן מהלך התקפה (לא כולל KICKOFF וEXTRA POINT) שחקן ההתקפה ייפול בתחומי המגרש (כמו QB KNEEL) השעון יפסיק לרוץ כאשר - איבוד כדור כלשהו של הקבוצה המפסיקה (FUMBLE או INTERCEPTION) מסירה לא הושלמה (כמו SPIKE BALL) two minutes warning (שתי דקות לפני סיום מחצית או שתי דקות לפני הסוף) timeout foul (שהדגל הצהוב נזרק)

royassis

New member
אוקיי

אההההההה אין לי כוח לזה ... אוקיי טוב הנה השעון ירוץ שאחת מהברכיים של שחקן נוגעות בריצפה בגלל שחקן יריב (תיקול). השעון יעצר כשאר יש incomplete או כאשר השחקן עם הכדור יצא מהקווים. השעון גם נעצר ניראה לי בשתי דקות האחרונות של המחצית או של הרבע .... אני לא בטוח. עכשיו .... למקרים מיוחדים שאני לא ממש מבין אותם בעיקרון שהברכיים של שחקן נוגעות בריצפה אבל אף אחד לא נגע בו (כאילו הוא החליק או משהו) אז המהלך ממשיך, אבל יש להתקפה את התרגיל של ה take a knee ואף אחד לא נוגע בשחקן שהוא שם את הברך שלו על הריצפה והמהלך נגמר. ועוד מקרה שאני לא מבין למה אין penelty. שה qb זורק את הכדור על הריצפה כדי להפתר ממנו או לחוץ והוא בין שני ה gaurds שלו אז זה 10 yard penelty, אבל ב spike זה לא penelty. מקווה שהבנת אבל עזוב אותך אתה תלמד עם הזמן ..... למשל יש את החוק הזה ששחקן חייב לעשות שני צעדים לפני שהוא יוצא לחוץ, אם הוא לא עשה שני צעדים זה חוץ (למשל שחקן ליד החוץ, הוא תופס כדור ועושה רק צעד אחד בתוך המגרש, זה חוץ). או למשל מותר לשחקנים להתגושש עד חמש yard אחרי ה scrimmage line. תשמע בן אדם אחד פה שלח לך אתר מצויין לחוקים, תקרא אותם יש שם הכל.

yBm555

New member
לא לזה התכוונתי...

התכוונתי כשמתחילים התקפה אחרי שהקבוצות בחרו מהלכים... יש מצבים ששעון המשחק רץ ויש קטעים שהוא עוצר ויש עוד שעון שסופר מתי הם צריכים להתחיל את המהלך... אז מה שאני לא מבין זה מתי שעון המשחק ירוץ ומתי השעון של לפני המהלך ירוץ

royassis

New member
אוקיי

אהה אוקיי תשמע השעון יעצר לגמרי אחרי שהקבוצה בחרה מהלך רק שתי דקות האחרונות של הרבע או של המחצית. או מתי שהקבוצה לקחה פסק זמן או ביקשה מהשופט לבדוק את המהלך

Yo-man

New member
יש מאמר בספררית המאמרים

שמסביר כל מה שצריך לדעת על "זמנים בפוטבול". כנס לספריה ותמצא את כל התשובות שם.

yBm555

New member
תודה... ושאלה לא קשורה

פאמבל קורה כשיש שליטה מלאה על הכדור ושחקן מאבד אותו נכון? ואם שחקן מנסה לתפוס ולא מצליח אז זאת מסירה שלא הושלמה נכון? ואם הכדור שנמסר פוגע בשחקן מהקבוצה שלך בלי קשר לניסיון לתפוס את הכדור אז זה liveball?

yBm555

New member
וגם...

יש קטעים שהשעון של המשחק מתחיל עוד לפני שהמהלך מתחיל... כאילו כשהשעון משחק מתחיל עוד לפני שהקבוצות בנו את הקו התקפה והגנה ועוד לפני שהQB מקבל כדור

royassis

New member
הנה

משהו שאוכלים אותו בארוחת בוקר .... מאוד טעים ... אני מעדיף עם סירופ מייפל

yBm555

New member
כולכם בשינת הפגרה?

תתעוררו... ואם אתם יכולים לענות לי על מה זה puncake אני יודע שזה משהו שהאופנסיב ליין מן אמור לשמור שלא יקרה

royassis

New member
אין מושג

כניראה שלאנשים אין מושג אולי זה למנוע שישטחו את ה qb כמו פנקייק ?

למעלה