שאלה

שאלה

שלום לאלישוע שאלה רצינית ביותר - קראתי פרסום על משהו שנקרא 'קנדידה מערכתית'. הפרסום היה של חברה שמוכרת את המוצרים (ההומאופתיים) לטיפול בקטסטרופה. באופן טבעי (לי) - יש לי את כל הסימפטומים. היות שאני מודעת לנטיה שלי למצוא בי את רוב הסימפטומים של רוב המחלות, המקרה הספציפי הזה הוא בעייתי כי ב א מ ת יש לי את כל הסימפטומים. איך אפשר לדעת דברים לאשורם ולא ליפול בפח של חברה שמנסה לקדם את המוצרים שלה (הם עושים 'פגישות אבחון') תודה מראש

שלום ליושבת וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מה זה קנדידה מערכתית ? אני לא מטפל בגישה הזו, לא מכיר אותם, ואין לי קשר לשכאלה. אני לא מטפל בקנדידה או בסימפטומים שלה, אלא בבני אדם עם תמונה של סימפטומים. הרמדי האחת נבחרת עבור כל אדם באופן נפרד. מה שהבאת אינו הומיאופתיה. זה בדיוק מה שכתבתי בשרשור היום, אם תסתכלי למטה, על הומיאופתיה אחרת. ברכות ושפע מכל טוב אלישוע

נחמית

New member
../images/Emo24.gifסימפטומים למחלות

ליושבת בגנים, שלום רב! השאלה שלך מופנית לאלישוע, אבל היתי רוצה להתייחס בצורת ציטוט. "כדי להיות בריא אתה חייב להאמין בבריאות. רופא טוב הוא רופא הגורם לשינוי אמונות. הוא יחליף רעיון בדבר חולי ברעיון בדבר בריאות. לא משנה באלו שיטות או תכשירים הוא משתמש. אלה לא יביאו תועלת אלא אם כן יתחולל שינוי באמונה. לא זו בלבד אלא שמקצוע הרפוא עצמו מספק לעתים דפוסי מחלות, והחולה לא פעם מנסה "למדוד" תסמינים שונים כאילו היו בגדים. זה בשום אופן לא מבטל את חשיבותו של המקצוע, אלא שבמערכת שבתוכו הוא פועל- רוב השפעתו החיובית אבדה. עצם מתן השמות והתוויות ל"מחלות" הוא פעולה מזיקה, שיש בה במידה רבה הכחשה של קלות התנועה המולדת והאיכות המשתנה ללא חרף של נפש כשהיא מבטאת את עצמה בבשר. הודיעו לך שיש לך "משהו". פתאום "זה" מסתער עליך, ואולי אף על האיברים האינטימיים ביותר שלך. בדרך כלל נאמר לך שלרגשותיך או אמונותיך או מערכת הערכים שלך אין ולא כלום עם הנסיבות חסרות המזל שאליהן נקלעת." קטע מ"הטבע של המציאות האישית" ספר סת מאת ג'יין רוברטס בברכת בריאות ושמחת חיים נחמית

אהבתי את שכתבת ../images/Emo140.gif

פעם היו מטופלים שואלים אותי אם צריך להאמין בטיפול והייתי נע באי שקט לשמע השאלה. הייתי עונה בתקיפות, מה פתאום ומביא נימוק אחד או שניים למה הרמדי ההומיאופתית אינה זקוקה לאמונה ( מה שנכון ) וכו'. היום אם שואלים אותי את השאלה הזו אני אומר, אם ביכולתך להאמין האמן, לא שזה מה שירפא אותך, הרי חלית בגלל הספקנות והפחד אז מה פתאום שעכשיו תתחיל להאמין. אבל אמונה היא כמו לפתוח דלת, לרצות. פתח דלת, תן לסיכוי להכנס ולנסות אולי לחולל שינוי, פתח פתח תודעתי ואפשר לידע לחדור. בשורה התחתונה הייתי ממיר את המילה אמונה למילה אמון שהיא נכונה יותר מכל הבחינות והקונוטציות שנילוות לאמונה. עובדה היא שבהומיאופתיה אנו מרפאים תינוקות ובעלי חיים שמושג האמונה אינו תופס לגביהם מפני שהיא אינטלקטואלית בעיקרה, מה שכן יש בהם זה אמון ( חוסר הפרעה ) שהוא מצב קיומי. אחד המיכשולים הכי גדולים לריפוי בני האדם הוא נטייתם להפריע לתהליכים, וזה נובע מעינייני האמונה. אמונה פעמים רבות, בגלל היותה אינטלקטואלית, מהווה גורם הפרעה, לעומת אמון, שהינו מצב קיומי נתון ומהווה חלק מתמונת המחלה הכוללת, כלומר "קנדידה מערכתית חסרת אמון" ( מה תאמרי על השם הזה ? ).

למעלה