שאלה

שאלה

כל חיי לא למדתי אפפעם... אבל עכשיו יש בגריות וחייבים ללמוד איך לומדים לבגריות? מה השיטות ליזכור את החומר?

לימוד לבגרויות.. .צ'יק צ'ק ../images/Emo73.gif

מציעה לך לעשות כאן חיפוש, לפי השאלה של לזכור את החומר, גם בטאגליינס, למעלה, וגם בחיפוש... לפי תוכן. יש כמה רעיונות איך ללמוד להיסטוריה ולפיזיקה. אולי תוכל לספר על משהו ספציפי הקרב ובא אליך ונוכל לעזור נקודתית... בנוסף לזה, כדאי לרכז את כל החומר, ולעבור פעם אחת - לראות במה מדובר בכלל... בעיקר אם מזמן לא בדקת אותו. אחרי שהחומר אצלך, כדאי להתעכב בקריאה של חלקים לא מובנים, להזכיר לך, ויש עוד דרך שטובה לחלק מהאנשים - ללמד מישהו אחר את החומר - מחזק את הזיכרון שלך בנושא. תן דוגמא ללמידה, נראה לך אפשרויות נוספות.

ביום חמישי יש לי מתכונת באגלית וב..

שני בגרות באנגלית לדעתי אין איך ללמוד לזה אבל לדעת ההורים יש איך ואני צכה ואני בת:)

Golden Cherry

New member
יש איך להתכונן לאנגלית../images/Emo140.gif

פשוט תפתרי אנסינים (אני מניחה שקניתם בתחילתשנה חוברות של אנסינים...) ותשנני טוב טוב את המבנה של החיבורים שיבקשו ממך לעשות (זה יכול להיות Formal Letter, מכתב דיעה וכו') ככה אני עשיתי לפניי המגנים שלי באנגלית, וקיבלתי ציונים טובים

Golden Cherry

New member
מילות קישור?

זה משהו שהמורים אמורים ללמד במהלך השנה (בכל אופן המורה שלי חזרה איתנו על כל מילות הקישור). ככה שצריכה להיות לה רשימה של מילות קישור.

זהו שלא קנינו ספרים קיבלנו ספר אבל

הוא לא עוזר ממש קיבלנו ספר עלוב כזה כי אני בבצפר פרטי ושם יש רק ספר מתמטיקה וספר של אנגלית וזה לא הכי עוזר...

FOR THE LD

New member
מיון, זיהוי, הפקה

כפי שממיינים מילות קישור בעברית לסוגיהן (ניגוד, הוספה וכו'). כדאי להכין טבלה לצורך מיון מילות הקישור. אפשר לקחת טקסט, לסרוק ולהקיף מילות קישור, ולכתוב מעל כל מילה את סוגה, או מילת קישור נרדפת שהייתה יכולה להחליפה. אפשר לקחת טקסט באנגלית, למחוק את מילות הקישור בטיפקס, ולנסות לגלות את מילת הקישור החסרה בהתאם להקשר. אחר-כך בודקים עם המקור לצורך בקרה. בהצלחה!

leeran74

New member
למקד את החיפוש..

שלום, בהמשך להודעה "לימוד לבגרויות.. .צ'יק צ'ק (ציור של מכונית...)", ניסיתי לעשות חיפוש אולם לא הצלחתי לבצע חיפוש ממוקד וקיבלתי בערך מיליון הודעות (יש מצב שאני מגזים...). אודה אם תוכלי להפנות אולי (אפילו דרך מסר) אל הודעה שזכורה לך. אני רק אספר שיש לי מבחן מ ז ו ו י ע עוד כשבוע וחצי עם "חומר סגור" והייתי שמח בזמן הרב שיש לי לנסות טכניקה חדשה (במקום הטכניקה הישנה של "קרא וזכור"). תודה, לירן

leeran74

New member
לפני שעוד בכלל בדקתי את ששלחת...

תודה רבה! פורום חמים ונעים הפורום שלך! אגב רק לספר: אני סטודנט שגילה את ה- ADHD שלו בשנה שעברה (ואני בן 28). חבר בפורומים שונים של הפרעות קשב וריכוז וסטודנטים. ומעתה גם כאן. תודה, ישר כוח, לירן

למעלה