שאלה

שאלה

שלום ד"ר סטולוביץ, היום הייתי עם בנותי התאומות שהן בנות שנה וחודש בבדיקה אצל רופא העיניים ד"ר (יאיר מורד) האבחנה שלו הייתה אצל שתיהן בעיה של פזילה. הוא אמר שאצל אחת יש 4.5 + בראיה ואצל השניה 5 + רציתי לדעת מזה אומר המספרים האם זה רק בעיה של פזילה? והאם זה פזילה מולדת? כי לי היה היסטוריה של פזילה ואתה ד"ר הייתה הרופא שלי ולי היה בעיה רק של חיזוק השריר והרכבתי משקפיים עד גיל 12 אבל הפזילה הופיעה לי בגיל שלוש אבל אני עשיתי גם ניתוח בזמנו ניתח אותי פרופ' נמט . ד"ר מורד החליט לא להרכיב לתאומות עדיין משקפיים ולעשות להם מעקב בעוד חצי שנה כי הוא טוען שגם עם יש להם בעיה אז הן לא יתנו לי לשים להם משקפים בגיל הזה אז רק עוד חצי שנה הוא יבדוק את זה שוב ויראה עם יש שינוי. האם מרכיבים רק משקפיים או שהם יצטרכו גם ניתוח בפזילה מולדת? והאם זה לא יהיה מאוחר מידי לחכות לעוד חצי שנה ? תודה רבה על התשובות לשאלות הרבות.

תשובה

שלום רב! אם יש להן פזילת איזוטרופיה(עין בורחת לכיוון האף) עם מספרים כמו שציינת הטיפול הוא לתת מיד משקפיים עם כל המספר. לא לחכות.גם אם אין פזילה עם מספרים כאלה יש לתת משקפיים.

שאלה נוספת

שלום ד"ר סטולוביץ, מה ההבדלת בין פזילה איזוטרופיה לפזילה קוסמטית. והאם יכול להיות שאצל התאומות יכול להיות אותה פזילה לשתיהן. ולמה אצל שתיהן אני לא רואה שהעין בורחת לכיוון האף ועד שלא הלכתי לרופא לבדיקה לא ידעתי זאת אומרת שבגיל יותר מאוחר העיין כן הייתה בורחת לכיוון האף אצל שתיהן או שזה מה שנקרא פזילה סמויה ? ולכן מה לעשות עכשיו האם לעשות להם בדיקה חוזרת אצל רופא אחר וליראות מה לעשות עם לשים להם משקפיים כי לפי מה שאתה אומר ולפי הנתונים לא כדאי לחכות לביקורת מעקב בעוד חצי שנה והרופא שהייתי אצלו כן אמר לחכות ולא לשים כי הוא טוען שבגיל כזה קשה לשים להם משקפים ? מה לעשות?

שכחתי לשאול

האם להגיע לבדיקה אצליך בקליניקה או אצל ורדה מגיעים רק פרטי או אפשר להגיע אליך לייעוץ דרך קופת החולים מכבי? תודה מראש על התשובות לשאלות הרבות

למעלה