שאלה

שאלה

שלום! ידיד שלי שעבד בלול תרנגולות אמר לי שנותנים לעופות אנטיביוטיקה ואף מחסנים אותם. האם מישהו יודע האם גם בחיסונים אלו יש כספית? הרי אם כן היא מגיעה לגוף שלנו בסופו של דבר...

razgalili

New member
שאלה מענינת

ידעתי שבעופות יש הורמני גדילה סינטטים, אנטיביוטיקה, קוטלי חרקים, מחלת הפרה המשוגעת ועודף של אומגה 6 (ואת כל זה יש בעוף שאתם קונים בספורמרקט) ובגלל זה המלצנו להאכיל את הילד רק אוכל אורגני אבל הרעיון של כספית בעופות הוא חדש. עד כמה שידוע לי המנהל הוטרינרי האמריקאי אסר על שימוש בכספית לבעלי חיים לפני עשר שנים לערך. לא ברור אם האיסור כולל עופות חיסונים לעופות, ואם הרשויות בישראל גם עוקבות אחרי האיסור הנ"ל. אולי כדאי שנלך לשאול וטרינר.

דן להב

New member
אין כספית בחיסונים לעופות

לפי האנשים שאחראיים על הנושא בשירותים הוטרינריים אין מזה לפחות 7 שנים כספית בחיסונים. הורמוני גדילה סינטטיים? הלוואי והייתי מבין במה מדובר בטוח שלא בעופות ,בארה"ב הדבר מותר לעגלי פיטום. באירופה וישראל אסור לתת זרזי גדילה לבקר וקיימת ביקורת טובה על המתן בדרך של איתורם בבשר. הפרה המשוגעת בעופות? לא ידוע לי על מחלה דומה בעופות. כל הנושא של מחלת הפרה המשוגעת עדיין זקוק להוכחות בכל הקשור לדרך ההדבקה, אם בכלל לבני אדם. על מזון אורגני יש לי ביקורת שיכולה לפרנס פורום שלם ,אולי כשרואים איך התעשיה של המזון האורגני עובדת באמת מאבדים את האמונה גם בדברים אחרים. יום טוב דני

razgalili

New member
לטל

אנא הבהר מי היית רוצה שיכתוב על איזה שאלות היית רוצה שהוא יענה

אנחנו מקפידים להשתמש

רק בביצים אורגניות(גם בעוגות ופשטידות)אשמח לדעת למה אתה חושב שזה בולשיט רק לגבי הביצים,משום שזה מכפיל את מחירן.

דן להב

New member
מה היתרונות?

כשבאים להחליף מוצר אחד בשני צריך לעשות שיקולים של רווח והפסד. מהבחינה הבריאותית בלבד ואני בכוונה לא ניכנס לכל ענין צער בעלי חיים כיון שזה שיקול לגיטימי אבל לא לעניננו אם אני קורא הנכון את התגובה שלך. אני לא מצאתי וחיפשתי מספיק טוב יתרון בריאותי אחד בביצים אורגניות, כיון שרוב החיסונים שעופות מקבלים הם חיסוני חובה אזי אין הבדל בין עוף אורגני לעוף אורבני כלוא, מבחינת המזון המזון זהה ויתכן ויש העדפה למזון שמקבל העוף האורבני כיון שהוא מפוקח הרבה יותר בקפידה. יש לי עוד הרבה מחשבות ותהיות אך כיון שאני מופיע בשמי המלא ואני עובד בשירות המדינה יש דברעים שאיני רוצה ואיני רשאי לומר כאן... סורי דני

עוד יתרון אפשרי

דני - שמעתי בעבר טענה שתרנגולות המטילות ביצים אורגניות (האם צריך לומר "תרנגולות אורגניות"?) לא מקבלות אנטיביוטיקה על בסיס קבוע וזה שיקול לשימוש בביצים אלו. האם אתה יודע האם זו אמירה נכונה או לא? האם האנטיביוטיקה אכן עוברת לביצים במקרה והתרנגולת מקבלת אנטיביוטיקה על בסיס קבוע? תודה, עמית

דן להב

New member
היה יכול להיות יתרון,אם אם אם

המגדלים היו באמת מקפידים להשתמש באנטיביוטיקה בזמנים שבהם היא נחוצה ותו לא,אבל הם עושים מה שבא להם,והמגדלים של הביצים האורגניות אינם שונים מכל מגדל אחר, הם רוצים להרוויח וכמה שיותר. יכול להיות שאני אדם ציני ורואה הכול במשקפיים ציניות,אני כזה. אבל אני כזה גם כי אני רואה אנשים שמתיפייפים ברעיונות "ירוקים" עד שזה מגיע לכיס הפרטי שלהם פתאום הכול מותר ואפילו מעבר ,לא פעם אחת גילינו שמגדלים עושים עבירות חמורות על החוק (לא נענשים בחומרה כי " מה זה כבר קצת אנטיביוטיקה בביצים") ולאחר מספר שבועות אותם המגדלים יוצאים להפגנות מחאה על פיטום אוזים... אני לא בא להגן על אף אחד ולא מתקיף אף אחד, כל אחד רשאי לאכול מה שבא לו ,וכמו שאני לא כועס על מי שאוכל במסעדת יוקרה אין לי דבר נגד מישהו שקונה ביצים אורגניות, רק שלא יעבדו עלינו, לפחות במסעדה של 3 כוכבים במשלן ,אתה יודע שהפילה הוא אמיתי. דני

אור לנו

New member
לדני - בעבר הורי גידלו תרנגולות

וממה שידוע לי יש את החיסונים שכל התרנגולות מקבלות כשהן בוקעות אח"כ וזו אינפורמציה שקיבלתי ממגדל תרנגולות הם מקבלים חיסונים אם צריך - בעקבות מחלות או מגפות. השאלה שלי היא - האם בתערובת שהתרנגולות מקבלות יש אנטיביוטיקה? אני שואלת כי יש לי פינת חי בה אני מגדלת תרנגולות ואת הביצים שהן מטילות אנחנו אוכלים. התרנגולות ניזונות מתערובת למטילות ומהאוכל שלנו שהן מטורפות עליו (פתיתים, אורז, קוסקוס, ירקות ולפעמים גם שניצלונים - קניבליות אלה
) אז אם אין אנטיביוטיקה בתערובת, זה אומר שהביצים שלנו אורגניות ? החיסונים היחידים שהן מקבלות הן אחרי הבקיעה בבית הגידול. אצלי הן לא מקבלות חיסונים וטפו טפו גם לא צריכות - הן חיות המון שנים יחסית ומטילות הרבה ביצים יחסית (יחסית לתרנגולות שחיות בכלובים)

דן להב

New member
../images/Emo13.gifהביצים שלך הן סופר אורגניות

הלואי וכל הביצים האורגניות היו מגודלות כך. האורגני מסמל תפיסת חיים בנוגע לגידול בעל החיים. דרך הגידול שלכם אם אני מבין נכון מאפשרת לתרנגולות מרווח מחייה ולא חיים בכלוב, מזון מגוון ומותאם לצרכים שלהן. מזלן של התרנגולות הללו שפר עליהן בצורה שהן בטח לא יכולות להעריך... בתיאבון דני

guybz

New member
הביצים שאתם מגדלים לא עונות על

הקריוטריון של אורגני או "חופש" מפני שהן אוכלות את אותו מזון שאתם אוכלים, כלומר לחם (תערובת דגנים). לאנטיביוטיקה אין משמעות תזונתית, סתם ניטפלים אליה. גם לחיסונים שהתרנגולת מקבלת אין משמעות הדבר היחיד החשוב בבשר ובביצים הוא הרכב השומן שבהן. אם הן אוכלות תערובת לתרנגולות, פתיתים (דגנים), קוסוקוס (דגנים) אורז (דגנים) שניצלונים (דגנים) אז יחס האומגה 6 לאומגה 3 בביצים הוא משהו באזור 10:1 או יותר גרוע. תרנגולות של ביצי חופש אמיתיות אוכלות ירק בלבד וגרגרים ותולעים שהן אוספות בשדה. כמו שתרנגולות אצל הערבים בחצר אוכלות. אז השומן בביצה מכיל כמות גדולה מאד של אומגה 3. באופן מענין הצבע שלהן נהיה צהוב כתום חזק וזה סימן ההיכר שלהן. הירק גם נותן לתרנגולת את כל הויטמינים הנחוצים שאין בתערובת ובלחם ולכן עושה אותה יותר בריאה ופחות זקוקה לחיסונים ואנטיביוטיקה. הסיבה האמיתית בגללה תרנגולות בלול תעשיתי סובלות ממגפות איננה הצפיפות אלא המערכת החיסונית הפגומה שלהן בגלל צריכה מופרזת של דגנים. בדיוק כמו בני אדם.... גיא

דן להב

New member
נו באמת גיא

אני חיי להגיב כיון שבאמת זה כבר עובר כל גבול. צבע החלמון נקבע על פי התזונה של התרנגולת ,אם היא אוכלת מזון עשיר בקרוטנים אז ככה יהיה צבע החלמון.כמו צבע השומן בפרימטים. יש אנטיביוטיקות ותרופות אחרות שהן זרזי גידול ויש להן משמעות גדולה בניצולת המזון דבר שהוא חשוב מאוד למגדל. אני מסתובב המון במשקים של ערבים ומעולם לא ראיתי תרנגולת אחת שחיה על ירק וגרגירים שהיא מוצאת פה ושם, ותולעים, לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שבצורת תזונה כזו הרבה ביצים הן לא יטילו, ומי שמגדל אותן אינו מגדל אותן לשם שמיים. בטח אם זה גם העסק שלו. מערכת חיסונית פגומה? בגלל צריכה מופרזת של דגנים? מה אומר ומה אגיד אשרי המאמין. דני

אור לנו

New member
חייבת להגיב לגבי צבע החלמון בביצה

גם אצל תרנגולות בלולי הטלה אין בעיה להגיע לצבע חלמון צהוב/כתום עז - הכל תלוי בתוספים שמוסיפים להם לתערובת. וזה מנסיון !!! - יש אצלנו מגדל תרנגולות במושב שמגדל אותן 3 בתא הטלה צפוף והחלמון כתום ולמה? הוא לא מוסיף ירקות/תולעים וכו' אלא קונה סוג מסוים של תערובת ש"צובעת" את החלמון בצבע כתום. לגבי תרנגולות חופש ואורגניות - למיטב ידיעתי יש הבדל בהגדרות בין השתיים. תרנגולות אורגניות - אפשר (ואני בטוחה שגם מתבצע) לגדל אותם בתאי הטלה צפופים אבל נותנים להם אוכל אורגני וללא אנטיביוטיקה וחיסונית ואז הביצים אורגניות. תרנגולות חופש לעומת זאת אמרות לחיות בחצר חופשית ופתוחה כאשר עיקר המזון שלהם מתבסס על מה שהן מוצאות בקרקע - למרות שאני בטוחה שמוסיפים להם מזון "תעשייתי". אצלי לעומת זאת - התרנגולות גדלות בכלוב די גדול 2X2X2 , יש להן מקום גבוה לישון עליו בלילה, מקבלות תערובת ואוכל שלנו שדרך אגב כולל גם ירקות כמו גזר, מלפפון, וקטניות כמו אפונה ותירס. ולסיום אנקדוטה - בלולים רגילים אחרי 3 שנים בערך - התרנגולת נחשבת זקנה ואז שולחים אותה לשחיטה (כאשר ההטלה שלה יורדת מתחת לאחוז מסוים). כבר קיבלתי בעבר מס' פעמים תרנגולות כאלו שההטלה שלהן ירדה מתחת ל 50 - 60% וראה פלא - תוך זמן קצר מאוד אצלי ההטלה של התרנגולות הללו עלתה ל 90% והן חיו להן באושר עוד כ 3 שנים!!! עד לתמותה הטבעית שלהן, כאשר הן מטילות כמעט עד ליום מותן.

vered73

New member
ממליצה לפנות אל פורום

צמחונות וטבעונות בנענע. אחד ממנהלי הפורום מתמצא ביותר בנושא זה ומבלי להכנס לנושא העידוד לצמחונות הוא נותן תשובות מפורטות וגם מפנה למקורות מידע. אני אישית חברה בפורום הנ"ל אבל לא יודעת יותר מדי על הנושא. (הפורום של תפוז לא מוכר לי אישית ואולי גם שם תיתכנה תשובות טובות לנושא)

למעלה