שאלה....

שאלה....

חברתי סיפרה לי שהיא מתעניינת באופציה שכזאת- ניתוח, והחלטתי שאני חייבת לברר מה זה ואיך זה...את האמת, אני מכירה מישהו שעשה את הניתוח והוריד בסביבת 80 ק``ג (ואכן נזקק לניתוח פלסטי להורדת העור...)...מה שלא הצלחתי להבין- זה מאיפה פתאום מצא כוח לא לזלול, כפי שזלל כל חייו..והתביישתי לשאול אותו... קראתי כאן קצת ואמרתם שהניתוח הוא רק עזר לדיאטה...אבל אם מישהו לא מצליח לעשות דיאטה- ז``א זוללן כפייתי או משהו כזה, מה הניתוח יעזור לו? הרי את תיאבונו זה לא יוריד...או שאני לא מבינה משהו? מה עושה הניתוח- מונע באיזשהו אופן לאכול הרבה או מה? הרי חילוף חומרים זה לא ישנה, תיאבון זה לא יוריד, אז??? אשמח להסבר... בתודה מראש, איחולי הצלחה לפורום וברכת יום נפלא, יאנה

רוייקו

New member
שלום לזו שאינה חולמת עוד... תשובה:

הניתוח מהווה כלי עזר להורדה במישקל. באמצעות ``מכשול`` מלאכותי (טבעת), מגבילים את יכולתו של המנותח לקלוט כמויות גדולות של מזון וכך גם מקטינים באופן דראמטי את מהירות האכילה. אחוז לא מבוטל של מנותחים לא מצליחים להוריד במישקל כפי שהיו רוצים כי הם אינם משתפים פעולה מספיק עם הניתוח ואז אנחנו עדים לכשלון חלקי או כשלון חרוץ, הכל בהתאם לאופייו של המנותח. רוב המנותחים מצליחים להוריד במישקל, אם כי הרוב אינו מצליח להוריד את כל המישקל העודף אלא כ 50 אחוז ממנו. אין ספק שהיכולת לזלול נפחים גדולים של מזון מוצק ניטלת מהמנותח ועל ידי כך הניתוח מסייע לו הניתוח לרזות, אולם, מזון בעל מירקם נוזלי (גלידות, מילקשקיים, חמאה, שמנת וכדו` יכולים להכנס לקיבה ללא בעיה ואף בכמויות גדולות מאוד ולכן, חלק מסויים מהמנותחים ניכשלים בגלל הרגלי אכילה שהניתוח אינו מצליח להגביל אותם. הניתוחים המקובלים כיום אינם נירחבים כפי שהיו בעבר והם פחות מסוכנים, לכן קל היום למנתחים להקל על בחירת המועמדים לניתוח, אם כי לקלות הזו יש חסרון מסויים בכך שלא ניתן לדעת איך ינהג המנותח עם השינוי שיוצר אצלו הניתוח. הרבה זללנים הפכו שקולים יותר לאחר הניתוח, אבל הרבה מנותחים המשיכו לחבל בהגבלה הניתוחית ואף גרמו לעצמם בעיות וסיבוכים לא פשוטים. פשוט אי אפשר לבחון את המועמדים לניתוח. לא ניתן לדעת מי מתאים יותר ומי פחות. אין מיבחן כזה, אבל הגישות הפחות פולשניות והאפשרות לתקן או לבטל את הניתוח הרבה יותר טובים מבעבר ומאפשרים לנתח גם מי שלא צלח בשיטה זו. מקווה שעניתי על שאלתך. רוייקו

אכן ענית...

ובמהרה ולעניין... אז תודה ובהצלחה (עם הניתוח התוצאותיו ועם הפורום)... בהצלחה לכולכם...(אני הצלחתי ללא ניתוח, אבל ``הצלחתי`` גרמה לי לנזקי בריאות קשים ואף יכלה לגרום ליותר...מקווה שאצלכם זה ילך ללא תוצר ליוואי). אני אחזיק לכם אצבעות ואקווה שזה באמת ישנה את חייכם לטובה...

למעלה