שאלה

NoyNoy

New member
שאלה

מאז שאני קטנה אני זוכרת שאם היה לי חלום רע, הייתי אומרת לעצמי, בתוך החלום, שזה רק חלום ואין לי מה לדאוג. חוץ מזה, כשאני חולמת אני תמיד מודעת לזה שזה בעצם חלום, ולא אמיתי (זה לא מונע ממני לקום מבוהלת, או אם למשל חלמתי שמטפסים עליי ג`וקים אני בכל זאת ארגיש שיש ג`וקים במיטה שלי גם אחרי שהתעוררתי...). עכשיו השאלה שלי מתחלקת לשתי חלקים... 1. יכול להיות שאני חולמת חלומות צלולים גם בלי כל הדברים שאתם מדברים עליהם (כמו יומן חלומות, ובדיקות מציאות)? 2. אם אתם שולטים בחלומות שלכם, ובעצם עושים את מה שאתם רוצים, אני חושבת שאתם מפספסים משהו. הרי החלום נועד כדי להעביר לנו מסר מהתת מודע. אם הייתי מתערבת במה שקורה, הייתי הורסת את המסר שהתת מודע ניסה להעביר למודע שלי, וככה מפספסת את כל המטרה של החלום. מה אתם חושבים על זה?

shkool

New member
תשובות:

1.יש אנשים(כמוך)(וכמו אחותי) שחולמים חלומוות צלולים באופן טבעי.... 2.התת מודע שולח מסרים גם בחלום הצלול, וגם אם לא, בתקופת שינה בת 7 חלומות, לא נורא אם חלום אחד או שניים יהיה צלול.... shkool

NoyNoy

New member
מגניש :)

מעניין אם זה אומר שיש לי עוד כל מיני כוחות על טבעיים?

shkool

New member
אני לא כל כך בטוח שזה קשור....

קודם כל זה לא כוח על טבעי לחלום חלומות צלולים באופן טבעי, אני חושב שזה קורה לאנשים שיש להם שינה קלה במיוחד(יש לך?) ובגלל זה זה בחלום הם נמצאים בין ערות לחלום ויותר קל להם להבחין שזהו חלום. ואם כבר נכנסת לעל טיבעיות אז יש קשר חזק בין חלומות צלולים לעל טבעיות - *הקרנה אסטרלית *טלפתיה *חיזוי עתיד *תפיסה על חושית *הארה

shkool

New member
תיקון טעות

זה כן קשור אבל צריך לדעת לפתח יכולות כאלה, זה לא אומר שיש לך כבר כאלה כוחות... shkool

Variety

New member
תגובה

היי, 1: יש אנשים שחלימה צלולה באה להם בטבעיות והם לא צריכים שיטות. היומן חלומות לא נועד כל-כך לחלימה צלולה אלא יותר לזכירת החלומות כדי שאם יהיה לך חלום צלול, תזכרי אותו!. אם יש לך חלומות צלולים טבעית, אז את לא צריכה את כל השיטות. 2: החלומות באמת נועדו להעביר מסר מהתת מודע, וחלימה צלולה, לפחות אצלי לא הפריעה למסרים לבוא. הם פשוט באו בצורה שונה. אם יש לנו בעיה, המוח מרמז לנו עליה בחלומות בעזרת הסימנים והמסרים, אם לא מקשיבים אליהם, החלום נעשה יותר ויותר סיוטי כדי שננסה לקלוט. לכן, אם יש לנו סיוט אז זה אומר שמתעלמים מאיזה בעיה כלשהי. החלום שלך עם הג`וקים, אני מניח שהוא סיוט (או שאת מאוד אוהבת ג`וקים). בעזרת חלום צלול, את יכולה לפתור את החלום ולהבין מה הבעיה. אני ממליץ שבחלום, תעצרי הכל, ותקראי למדריך חלומות, שיבוא ויסביר לך למה יש לך את הסיוט הזה. תשאלי אותו כל מיני שאלות לגבי הסימנים שאת רואה. בגלל שהמדריך חלומות הזה בא מהמוח, אז התשובות יהיו ישר מהתת-מודע ותקבלי תשובה. אז יכול להיות שחלימה צלולה כן משנה קצת את קבלת הסימנים והמסרים אבל את מפרשת הרבה סימנים אחרים, שלא היית מצליחה בדרך רגילה. למרות שאני מאמין שאם את צריכה לראות איזה מסר מסויים, הוא יגיע. חלומות פז, Variety-

NoyNoy

New member
היי,

זה רעיון טוב לקרוא למדריך חלומות... אני אף פעם לא ניסיתי לשנות את התגובה שלי בחלומות, או בכלל לעשות משהו באופן אקטיבי. בדרך כלל אני פשוט מודעת לזה שאני חולמת, ונניח אם אני חולמת על משהו שמפחיד אותי, כמו ג`וקים, אז אני פשוט מעירה את עצמי. בכל אופן, אני מניחה שכדי לקרוא למדריך חלומות אני צריכה פשוט לרצות שהוא יבוא בתוך החלום? אני אנסה מעכשיו גם לעשות דברים בחלומות, ולא רק לצפות באופן פסיבי על מה שקורה לי. אני צריכה לעשות יומן חלומות בשביל זה? אני ניסיתי לעשות יומן חלומות פעם, בלי קשר לחלום צלול, דווקא כדי לזכור את החלום, ופשוט לא עמדתי בזה. תודה בכל אופן :)

Variety

New member
איך לעשות.

היי, כדי להזמין מדריך חלומות, תקראי לו, או שתצרי דלת, ותגידי שברגע שתפתחי את הדלת הוא יבוא ממנה. או כל דרך יצירתית שתחשבי עליה (ותנסי לא להגביל את עצמך עם חוקי הפיסיקה). וכשהוא או היא, איתך, תשאלי אותו. את יכולה לנסות ליצור תמונה קפואה של מה שקרה, ולשאול אותו ושיסביר לך. היומן הוא רק כדי לזכור חלומות ולהיות יותר מודעים. גם לי לפעמים יש משברים בלרשום חלומות אבל מתגברים עליהם. Variety-

אולי

New member
אני יודעת שכבר אמרתי את זה פעם...

אבל אני סתם מתלהבת מזה שיש עוד אנשים בעולם כמוני - גם אני יודעת כמעט בכל החלומות שלי שאלה חלומות, אבל זה אף פעם לא עוזר לי למרות שאני אומרת לעצמי כל הזמן ``זה רק חלום...`` (ובהתחשב בעובדה שרוב חלומותיי הם סיוטים...). וגם אני כשהחלום מאוד מפריע לי אני מעירה את עצמי. וגם אני מעולם לא חשבתי לעשות משהו אקטיבי בחלום (וכרגע אני גם לא כל כך מנסה, כי נראה לי שעליתי על דך לפרש את חלומותיי וזה עוזר לי בהרבה תחומים ואני לא רוצה להפריע לזה...). סתם הרגשתי צורך להביע את התרגשותי ש*באמת* יש עוד אנשים שדומים לי בנושא הזה, שהוא כל כך אישי ונוגע בעומק התת-מודע...

NoyNoy

New member
טוב לדעת שיש עוד ``כמוני``... :)

וגם אני לאט לאט לומדת לפרש את החלומות שלי, והיה לי חלום אחד לפני כמה ימים שעסק במשהו שמאוד התלבטתי בו, והחלום פשוט פתר לי את הבעיה, והראה לי מה עמוק בפנים אני רוצה, ומה הכי טוב לי ובריא לי כרגע. זה לא ממש חידש לי שום דבר, אבל זה הראה לי את הדרך בצורה הרבה הרבה יותר ברורה. אני מאוד אוהבת איך שחלומות פתאום מראים לך את העניינים, ומסמנים בברור יותר דברים שאולי חשבת עליהם אבל לא הגדשת להם מספיק מחשבה :) לדעתי בזה טמון כל הקסם של החלום. לא לעשות דברים מגניבים בתוך החלום, אלא לצפות וללמוד ממנו.

Variety

New member
פירוש חלומות, בתבניות!

היי, אני גם מפרש את החלומות שלי. אני רושם את החלום, ואז משנן אותו טוב טוב שיהיה לי בראש, ומנסה להתאים אותו לאירועים שונים שהיו לי או שקורים. זה יכול להתאים לכמה דברים, וזה מאוד עוזר להבין. וגם יכול לרמז על מה כדאי לעשות. לכן, אני רואה את החלומות כתבניות ואני מתאים אותם לחיים. בקשר ל``משחקים`` בחלומות צלולים, אני רואה את זה רק כשלב. שלב שבו אני לומד להכיר את סביבת החלום, ללמוד לשלוט, ואיך להאריך את החלום, לחזק אותו וכו... עד שאני אהיה מאומן, ואז אני אעבור לקטע הרוחני, של חקירת המוח, מסע אסטרלי... עד אז, אני לומד את הדברים בצורה יותר טכנית. אבל שלא תביני לא נכון, עדיין קורים דברים מאוד מעניינים. אני לומד ורואה דברים בחלומות, דברים שהם ממש מרתקים. יש הרבה אנשים שרואים בחלומות צלולים כדבר שמחליף את החלומות הרגילים, והמוח לא יוכל להעביר מסרים... אבל אני רואה את זה ככה, יש כמה סוגי חלומות, חלומות רגילים, חלומות צלולים ועוד כל מיני... ואני חולם גם וגם. אם אני ישן נניח, 9 שעות. וה 6 שעות ראשונות זה לא חלומות רגילים, ואז אני מתעורר ועושה תרגיל של חלומות צלולים, אז ככה שאני לא ``גונב`` חלומות רגילים. צפיה בחלומות הרגילים זהדבר מעניין מאוד, אבל אני נהנה גם מהחלומות הצלולים, אפילו שעכשיו זה שלב של לשחק, ואני מרגיש שזה אולי ``בזבוז`` אבל אני תמיד לומד משהו חדש. וחוץ מזה, בחלומות הצלולים הראשונים שלי, בא אלי מדריך חלומות והסביר לי איך שולטים בחלום, ואיך להשאר צלול. חלומות פז, Variety-

למעלה