בבקשה
הידע? בתור התחלה, קראתי את הספר
בקשר לדוגמא, אני אקח רגש קיצוני כדי להדגים. נניח, למשל, כעס. למישהו היה יום רע בעבודה, הבוס שלו עצבן אותו, והוא רותח מכעס. כולו רועד ומוטרד, רק בא לו להכניס אגרוף לקיר. הוא חוזר הביתה, אשתו שואלת אותו מה שלומו, ואם הוא זכר להביא לחם וחלב (הוא שכח). מה יקרה? 1) הוא יתפרץ עליה בלי סיבה, כי הוא עצבני. 2) הוא יסביר לה שהיה לו יום רע ושהוא צריך קצת שקט. 3) הוא יתנצל, יבטיח להביא מהדראגסטור, ויצא כהרגלו לגו'גינג בשכונה. כל אחת מהאפשרויות הגיונית ורלוונטית. מה האפשרות שתביא יותר תועלת? זו סתם דוגמא לחלק קטן מהעניין. לפי המודל שתיארתי קודם, אדם בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה מאוד קודם כל יזהה את הרגש שלו: "אני זועם!" אחר כך הוא יחשוב עליו: "אני זועם כי הבוס התעלם מההצעה שלי, וכי הוא בחר ללכת על רעיון של מישהו אחר שלדעתי הוא רעיון פחות טוב." אח"כ מה המשמעויות: "אני כועס כי התעלמו ממני, אולי יש לי בעיה עם זה. למה זה חשוב לי כל כך? בפעמים אחרות דווקא קיבלו את הרעיון שלי. אני בעצם מרגיש קצת קנאה שמישהו אחר מצליח ואני לא. זאת אומרת שבפעם הבאה אני אצטרך לעבוד יותר טוב על להציג את הרעיונות שלי לבוס, כי בכל זאת זה העסק שלו." ואח"כ לנהל את הרגשות: "טבעי שאני אכעס קצת. אבל אני לא אתן לזה להרוס לי את היום, בטח שאני לא אוציא את זה על המשפחה. בעצם, אם אני חושב על זה, אני כבר לא כל כך כועס עכשיו. כל הסיפור ממש לא נורא. אני אצא לרוץ קצת, אני ארגיש טוב יותר ואוכל להתרכז בלהמשיך בלי רגשות טינה מחר". בדוגמא הזו רואים איך הרגש (כעס) משמש כטריגר למחשבה ולהפקת תועלת. במקום לזעום, לרתוח, ולנתק את המוח -- יש כאן תהליך של הבנה, תיעול הרגש וניצול שלו לדברים טובים יותר (מוטיבציה להתקדם, חיזוק הקשר עם המשפחה, הבנה יותר טובה של מקום העבודה, עוצמות וחולשות, וכן הלאה).