שאלה

שאלה

בזמן האחרון אני עוברת תקופה קשה והתחלתי לשתות די הרבה, אני רוצה להפסיק השאלה היא האם בכלל ניתו לקבל עזרה בנושא זה במסגרת צבאית ואני לא מתכוונת לקב"ן

shanhen

New member
סיוע לחיילת מתוסכלת

לחיילת המתוסכלת שלום, לפני שאלת הסיוע אתייחס למשפט הראשון שלך, ואדגיש כי העובדה שאת מקשרת בין "תקופה קשה" לבין "לשתות די הרבה" מעידה על כך שיש בעייה. השתייה אינה רק לשם הטעם או החברה, היא הרבה יותר מזה ועלולה רק להתרחב. בעניין זה אני שמח על הצהרתך שאת רוצה להפסיק. ככל שאני יודע אסור ללובשי מדים לקבל סיוע נפשי או גופני מגורמים שאינם צבאיים, זולת אותם מקרים בו ניתן אישור לכך (פניה לרופא נשים). עם זאת, בשנים האחרונות יש התגמשות רבה וחיילים רבים פונים לשירותי בריאות בקהילה למטרות שונות. אני מציע לך לברר את הנושא באופן עקרוני במסגרת הצבאית, גם בלי לחשוף את עצמך, ולקבל תשובה מוסמכת. המערכת הטיפולית האזרחית אינה מחוייבת לכללי הצבא, כלומר, אין בשום מקום איסור לקבל לטיפול חיילים. כך שאם תפני לאחד ממרכזי הטיפול הקרובים אליך מן הסתם לא ידחו אותך ויתנו לך מענה טיפולי. את רשימת מרכזי הטיפול תוכלי לקבל באתר של עמותת "אפשר". בהצלחה, נחום

תודה רבה

אבל אני לא כל כך יודעת אם הם יוכלו לעזור לי אני לא יוצאת הביתה הרבה (אני בבסיס סגור) ויוצא לי לשתות גם בבסיס (וכן אני יודעת שאני יכולה להכנס על זה לכלא) אני מבינה מתשובתך שבמסגרת צבאית אין לי סיכוי לקבל עזרה אלא אם כן אני יפנה לקב"ן ונראה לי שאם הבעיה תחמיר זה מה שאני יעשה. תודה בכל אופן.

למעלה