שאלה:

Boxline

New member
שאלה:

אני מתאמן כשנה באיגרוף והתפתחה לי רק יד שמאל מבחינת שרירים גם יד ימין נעשתה לחזקה יותר וגם היא נהייתה יותר שרירית אבל יד שמאל יותר אני ימני - אוכל כותב שותה נותן כאפות ביד ימין בלבד למישהו יש מושג מדוע?

אולי זה בגלל שאתה...

מביא ביד ביד שמאל..

Boxline

New member
../images/Emo6.gif ו....יש מצב אני נותן ג'אב בשמאל

אני ימני כמו שציינתי אז יש מצב גלל הג'אב נכון מאד.

יכול להיות באמת כי.........

לג'אב תפקיד חשוב מאוד באגרוף, והיד שלך פועלת שעות נוספות... יניב

atpaddict

New member
אולי בגלל הג'אבים.

אבל אני יכול להציע לך אימון מעולה ליד ימין שאתה יכול להתאמן לבד ותוך כמה שנים תהיה ספץ...

אביעד,

שים לב שיד שמאל שלך מגיבה יותר מהר מיד ימין ואף מהירה יותר,זו תוצאה של עבודה מאומצת על היד,בלי להרגיש אנו תוקפים יותר עם שמאל בין אם ג'אב או בין אם הוק,שמאל עובדת הרבה יותר מימין,כאשר ימין מחכה למעשה ל"מכת המחץ". אני לדוגמא,סובל כבר כחודשיים מדלקת צבגיד יד שמאל אשר נובעת ממאמץ יתר ביד. המלצה אישית,תעבוד גם על יד ימין,כאשר ימין קדימה ומשמשת בתור ג'אב,כלומר,תחליף את עמדת המוצא שלך. ראשית,כך תוכל להחליף צד בקרב ולבלבל את היריב שלך.שנית,המאמץ יתחלק שווה בשווה בין שתי הידיים ויפתח לך מהירות ועוצמה שווים באופן יחסי. הרבה אלופים מתרגלים את הנושא,זה קשה,אבל אם תצליח בסופו של דבר,הרווחת. שלך בפורום, אורי צבי,

Boxline

New member
אורי תודה רבה על תשובתך המקצועית

ותודה גם לאחרים.

daskaliano

New member
בגלל שימין חזקה היא נמצאת מאחור

אם נשים את ימין מקדימה - (אצל מתאגרף אורתודוכסי ז"א ימני) מה שאגב רוצים רוב המתחילים לעשות ולעיתים גם בגלל טעות של מאמנים שלא שואלים את הבחור מה היד החזקה שלו, מה שיקרה הוא שממילא היד שנמצאת מקדימה וקרובה ליריב תישא במירב העול ותתחזק הרבה יותר ואילו היד שממילא היתה חלשה תימצא מאחור ותוזנח עוד יותר ואז יווצר מצב בו יש חוסר איזון חריף ביכולת ולמעשה מסתמך הספורטאי על יד אחת חזקה והשניה מנוונת. בנוסף - בגלל שאין אנו רוצים להמצא עם הצד החשוף שלנו מול ידו החזקה של היריב (הרוב ימניים) אז עומדים כפי שציינתי. אם המאמן שלך מאמן אותך נכון ובבית אתה מתרגל נכון, לשתי הידיים תינתן הכמות הנכונה והמאוזנת של תרגול. למרות שיד שמאל הקדמית עובדת יותר הכוח המושקע במכות היד האחורית רב יותר והאיזון מתקיים. בקיצור - איגרוף חייב להיות מאוזן גם מבחינת הכמות וצורת התרגול של מכות בשתי הידיים ואז לא תגיע למצב של חוסר איזון כזה כפי שתיארת.

zoti

New member
מה דעתך על לקיחת בחור ימני שאין לו

ידע מוקדם וללמד אותו לעמוד כמו שמאלי עם יד ימין קדימה ?

daskaliano

New member
ראיתי כאלה דברים שחלקם בטעות

ואי אפשר לשלול את זה על הסף. אני אישית ראיתי כאלה אנשים וחלקם היו מצויינים. זה בילבל את היריבים שלהם, המכה מהיד הקדמית היתה חזקה מאוד. כשיטה לדעתי זו טעות.

zoti

New member
לא כשיטה אלא לקחת מישהו עם

פוטנציאל וללמד אותו הפוך בכוונה. אני מכיר כמה כאלה שעשו את זה במואי תאי ומאד הצליחו. סה"כ הרי זה יתרון לא קטן.

zoti

New member
ולמה זה טעות לדעתך ?

הכל עניין של הרגל ואם מתרגלים מישהו לעבוד בצורה הפוכה לא נראה לי שזו תהיה בעיה.

daskaliano

New member
למה לבזבז זמן בלעבוד הפוך ?

מה החוכמה הגדולה בזה זותי ידידי ? לעמוד פתוח מול היד החזקה של היריב שלך ? לתרגל הכל הפוך ? אגב - מואי תאי זה לא איגרוף. הידיים במואי תאי קלאסי לא עובדות כמו באיגרוף, הלימוד שם שונה מלימוד של מתאגרפים. אנשים נוטים לחשוב שמתאגרף טוב הוא זה שהידיים שלו טובות. מתאגרף טוב מתחיל ברגליים חזקות ומהירות, בתזוזות רגליים וגוף ואח"כ ידיים. אולי במואי תאי שיש גם רגליים וברכיים ומרפקים ניתן לכפר על העניין של עבודה במהופך אבל בטווחים של איגרוף ובמהירות הקרב זה עלול לעלות ביוקר ובמזומן. בודדים היו האלופים הגדולים שידעו לעבוד בשני צדדים. אחד מהם היה מרוין האגלר.

למעלה