שאלה:

ice age89

New member
שאלה:

שלום לכולם, באיזה שעות בלילה אין נחיתות/המראות של מטוסים בנתב"ג?? תודה מראש.

dogo argentino

New member
בין 1:30 ל5:00 בבוקר

זאת השעה שלא טסות הטיסות המסחריות אני ראיתי מספר פעמים מטוסי מטען ממריאים בין השעות האלה

kennedy

New member
ליתר דיוק

נחיתות יש כל הלילה ללא הגבלות כלל. המראות אסורות בגדול בין 0200 בליליה ל 0530,לפעמים שעות קצתקצת שונות.אבל בעקרון אלה השעות

JuveFan

New member
חוץ מבימי שישי לפנות בוקר

אז יש "שמיים פתוחים" לטיסות אל על.

ערן שחר

New member
לא הבנתי מה זאת החוצפה הזאת

לתת לאלעל ( חברה פרטית לכל דבר ) לנחות או להמריא בשעות שלחברות אחרות אסור

e dor

New member
נצל"ש

מעניין אותי גם למה נותנים להם ILS כשהנחיתות על 30 או 26. רק אלעל מבקשים (חלק מאלעל כמובן, לא כולם) ומקבלים רוב הזמן אם לא כל הזמן. זה ממש מעצבן ...

ארזS

New member
נצל''ש לנצל''ש

אני מבין שזה מעצבן כשעושים להם אמבוש ב-30 והם נוחתים ב-12... דרך אגב, במו אוזני [ולא במכשיר שלי כי לי אין , אלא של מישהו שעמד לידי...] שמעתי טייסת [כן, טייסת אישה] של אליטליה שביקשה 12 ומיד לתוך דבריה התפרץ [בעברית !] טייס של אלעל שביקש "להצטרף לבקשת קודמתי" והפקח אמר לו "התשובה שהיא תקבל מתאימה גם לך" ושלח את שניהם ל-30 ...

e dor

New member
נצל"ש X3 ../images/Emo13.gif

ממש לא העניין הזה - הצילום לא כל כך משנה לי. העניין הוא שכולם צריכים לנחות על 30 כי ככה צריך לפי הטבע (דבר בלתי ניתן לשינוי למיטב ידיעתי) ורק אלעל הנחמדים שלנו צריכים לנחות על ה-ILS. לאן נעלם "הטייסים הכי טובים בעולם" ? אולי צריך להפוך את זה ל-"טייסים הכי מפונקים בעולם" אז צריך לעשות סיבוב קטן, מה קרה ? ולא תגידו שזה נושא בטחון - משתי סיבות: א. ישנם גם אלעלים שנוחתים על 30. ב. ב-30 לפי מה שידוע לי אין איזור ממש מסוכן. לגבי מה שאמרת ארז: סיפרת לי במפגשון הנחמד שהיה לנו לפני כמה חודשים
לגבי עניין הטייסת, בארץ יש מעט אבל בחו"ל תוכל למצוא נוכחות נשית גם בקוקפיט (וטוב שכך !) ובארץ - לפחות פקחיות יש לנו בכמות נאה... לגבי ההתפרצות - הפקח עשה נכון - ככה צריך לדעתי. שלא לדבר על זה שאני לא מבין למה הטייס החכם דיבר בעברית [זכור לי גם שספירת לי שזה היה בעברית, אז לא רק כי כתבת בעברית כאן
] כשיש מטוס זר לפניו.

gilgor

New member
אתם טועים בגדול

שום קשר לפינוק או לאי נוחות בבחירה של 12 על פני 30, יש רק רצון אחד כללי של ארקיע ישראייר ואלעל והוא לחסוך דלק שעולה המון כסף. עכשיו מתי הם כן יבקשו 12 ואפילו יקבלו? יש טיסות של אלעל שנוחתות בשעות הצהריים המוקדמות(ע"ע אלעל612 ממוסקבה ו386 מרומא) והם באות קצת לפני שמתחיל האמבוש הגדול ואז הם מבקשות 12 אם זה עומד במגבלות המטוס ואין בעייה של תנועה אז למה לא? חסכנו 2000 ליברות למטוס בסדר גדול של 757. עכשיו ברגע שיווצר תור גדול לנחיתות יפנו את כולם ל30 כולל את אלעל ואז אפילו הבקשה הכי עדינה ומנומסת לא תוביל לILS12 כי פשוט יש תור גדול מידי לנחיתות(קורה מצבים של 4 מטוסים בהפרש מינמלי ביותר) הטייסים לא מפונקים, הם מקבלים הוראות ברורות לחסוך בדלק מגורמים מלמעלה.

e dor

New member
שמעתי מס' פעמים באמצע תור ענק

של מטוסים לנחיתה, יום שישי בצהריים. אלעל שרוצה ILS ומקבל. אמנם שמעתי גם כאלה שמגיעים אחרי, בין האחרונים - ניו יורק אם אני זוכר נכון. אבל גם ככה זה קורה. לגבי שאר המקרים - עדיין מגוכח. אם מטוס יכול לנחות על 12 ולחסוך דלק - למה לא להפעיל את 12 ? צריך להחליט אם צריך או לא !

ארזS

New member
אני בטוח שלא טועה

[לא טועה בדברים ששמעתי, כי כפי ששמתם לב אני לא מביע דעה אלא רק מביא דברים שקרו והייתי עד להם]. אז הנה מקרה הפוך שהייתי עד שמיעה : היה זה טייסו של EKI שהגיע מהיכן שהגיע כשכל הטיסות נחתו על 30 והפקח שאל אותו אולי הוא מעוניין דווקא ב-12 אך הטייס ענה שהוא מעדיף ויז'ואל 30 ! אז הנה, יש גם כאלה...

ice age89

New member
אלה גם הנתונים שאני יודע, אבל חבר

שלי אמר לי שיש לו טיסה עוד שבועיים בערך, ביום ראשון, ב3 בלילה!(להולנד) האם זה הגיוני?

jasmine38

New member
אולי בשעה 03:00...........

צריך להתיצב בשדה, (צ'ק-איין / ביטחון ) בכדי להמריא ב-05:00 הכי מוקדם.

gilgor

New member
מה מעצבן אותכם כלכך...

בן גוריון נמל הבית של אלעל אז היא מקבלת קצת ג`סטות...בדיוק כמו שאיבריה במדריד ובריטיש בהיטרו וקונטיננטל בניוארק..

e dor

New member
אני לא כל כך בטוח שגם אחרים מקבלים

וגם אם כן (מה ששוב - אני לא בטוח לגביו), זה שהם עושים את זה לא אומר שזה בסדר. ממש לא.

jasmine38

New member
גילי חמודי

כיצד הגעת למסקנה שאנו מתעצבנים? אגב,,, שבן גוריון ייתן לאל-על כמה ג'סטות שהוא רוצה, אבל.. לא על חשבון "שנת היופי" שלי, ולא ע"ח 250,000 השכנים שלי!!! כי, אם זה יקרה, אנו (250,000) נתעצבן באמת. * הודעה/ברור/שאילתא בנדון, תועבר לנתב"ג מבעוד מועד, למנוע אפשרות תאורטית

gilgor

New member
כמובן שלא התכוונתי להמראות בשעות

האסורות אלא למסלול 12 אם ניתן.

למעלה