שאלה...

AfTeRyOu

New member
שאלה...

אני נהגת חדשה (עודג מעט השנתיים מסתיימות) ו99% מהזמן אני נוהגת בצורה טובה , שומרת על כל כללי התנועה וכו'. אתמול קרה שנסעתי על 130 קמ"ש בכביש של 100 . אני מודעת לכך שזה מסוכן ומאוד לא אחראי ואני ממש לא מנסה להצדיק את עצמי . מה שכן , זאת באמת פעם ראשונה ואחרונה שדבר כזה יקרה לי . מצלמה צילמה אותי (לפחות ככה נדמה לי , ראיתי פלאש) , ורציתי לדעת איך הולכת הפרוצדורה של הדו"ח , בהתחשב שהמכונית איננה שלי אלא של ההורים (אבא לצורך העניין) . כמה נקודות , שלילה, קנס וכו' . ושוב , אין צורך להגיד לי שמה שעשיתי היה מטומטם כי אני מאוד מודעת לכך .

be_roo

New member
את מקדימה את המאוחר

הדבר הראשון שעושים זה: כלום. מחכים. אולי בכלל לא יגיע דו"ח, אולי הפלאש שראית היה מישהו שצילם ברכב ליד, אולי רכב ממול צולם, אולי התמונה לא תהיה תקינה. בקיצור, שום דבר לא מבטיח דו"ח. אם וכאשר יגיע הדו"ח, שלחי בקשה לקבל את התמונה. זה צעד מומלץ בלי קשר למקרה שלך, לעיתים נופלות טעויות בזיהוי או שיש תקלות אחרות. הדו"ח יגיע על שם בעל הרכב, אביך. אם לפי הפרטים תזהי שאכן מדובר במקרה מאמש, את ואביך תצטרכו לשלוח הצהרה של כל אחד עם בקשה להעביר את הדו"ח על שמך. גובה הקנס והנקודות תלוי בהפרש המהירויות מהמהירות החוקית וסוג הדרך. קמ"ש אחד יכול לעשות את ההבדל כך שאין טעם לנחש.

be_roo

New member
הערה חשובה ששכחתי:

את כל המכתבים בדואר רשום בלבד, לשלוח ליחידת התנועה שהפיקה את הדו"ח ורשומה עליו.

be_roo

New member
הערה חשובה ששכחתי:

את כל המכתבים בדואר רשום בלבד, לשלוח ליחידת התנועה שהפיקה את הדו"ח ורשומה עליו.

isra533

New member
לנהגת הצעירה

את ממש לא מטומטמת. היום בכבישים שהמהירות היא 100 רוב הנהגים נוסעים במהיויות גבוהות יותר, כך שזה מאד מדבק להצטרף לזרם. מה שחשוב הוא שאת רואה שטעית ותתקני להבא. המהירות היא לא הנוסע החשוב ביותר בנהיגה למרות מה שהמשטרה מנסה לשכנע אותנו ולפי זה היא פועלת. שמירת מרחק חשוב הרבה יותר בעיקר אם נוסעם במהירויות גבוהות כמו 100 ויותר ולזה אין שום התיחסות מצד המשטרה וכאן התפקיד של כל אחד מאתנו לשמור מרחק מקדימה מאחורה ומהצדדים. לעצם ענין הצילום שראית, העבירה מגיעה לבעל הרכב ועליו להביא הוכחות שנהג אחר נהג ברכב כדי לא לקבל נקודות ואת הקנס. לפי מיטב ידיעתי הקנס הוא 750 ש"ח ו 4 נקודות

be_roo

New member
הקנס תלוי בהפרשי המהירות

130 קמ"ש בספידומטר בדר"כ שקולים למהירות פחותה בפועל, והיא די "על גבול" בין שתי דרגות הענישה, 5 קמ"ש פחות והקנס יורד ל-250 ש"ח ללא נקודות.

אלון ל

New member
130 קמ"ש אכן כמו שאמרת

זה 125 קמ"ש אמיתיים ואם מדובר בממל"ז אז מורידים ל 120. בכל מקרה רק מ 126 קמ"ש זה קנס גבוה.

be_roo

New member
לכל ספידומטר יש את הסטיה שלו

ולא מדובר בממל"ז שכן היא טוענת שצולמה.

מזל טוב על הדו"ח הראשון ../images/Emo45.gif

אמן יורידו אותך מהכביש (אותך וכל בנות ישראל אשר נוהגות איתך) (ללא הבדל גזע מין ודת)

wil

New member
קודם כל תנשמי עמוק

1. כמו שבי-רו ציינה, בכלל לא בטוח שיגיע אלייך דו"ח כלשהו. ואם כן - לבקש תמונה בדואר רשום ולחזור לכאן או ל www.topspeed.co.il לצורך פיענוח התמונה כדי להחליט האם היא כשרה או פסולה. 2. מסוכן מאוד? לא אחראי? פעם ראשונה ואחרונה? בישראל יש אולי 2 כבישים בהם המהירות המותרת 100 קמ"ש ובשניהם אפשר לנסוע הרבה הרבה יותר בתנאים המתאימים. 130 קמ"ש (כאשר זה לא כרוך באי שמירת מרחק ו/או זגזוג מסוכן) בכבישים האלו זה רחוק מאוד מ"לא אחראי" ושאר התיאורים שלך. 3. רשמי את פרטי המקרה (התאריך, השעה בערך, איזה כביש, ליד איזה מחלף, ולאיזה כיוון נסיעה) כדי שתדעי לזהות שהדו"ח (אם יגיע) קשור למקרה הזה. 4. 130 "על השעון" זה פחות או יותר 125-126 במציאות. עד 25 מעל המותר בדרך שאינה עירונית=קנס 250 שקל ללא נקודות. גם אם הצילום הוא של קמ"ש או שניים יותר, הם מעגלים למטה לפי נסיון מיטב חכמי הפורום השכן. 5. אם בכ"ז מדובר לא בצילום של 125 אלא יותר לכיוון ה-129-130 בפועל - מדובר ב-750 שקל ו-8 נקודות. 6. אם נהג חדש (שלא קיבל עדיין את הרשיון הקבוע לחמש שנים) יקח על עצמו את העבירה הזו ויודה בה (למשל, ע"י תשלום הקנס לאחר קבלת דו"ח מתוקן על שמו לאחר העברת "בעלות") - הוא ייאלץ כנראה לבצע מבחן תיאוריה נוסף ושנתיים נוספות "נהג חדש". אבל במקרה שלך זה לא סביר, כי אפילו אם יגיע דו"ח ואמא שלך תדרוש ממך להסב על שמך (למרות שכאמור רצוי שלא) - אפשר לעשות את כל הפעולות ביום הלפני אחרון ואז עד התשלום כבר תחזיקי רשיון קבוע ביד.

אלון ל

New member
אם את מתכוונת למצלמה שמול

תחנת דלק הסיירים אז גם שם צילמו אותי בשעת לילה על 150 קמ"ש לפני שנה ואני מקווה שלא אקבל דו"ח. אבל בכביש בגין קיבלתי לאחר חודשיים וחצי.

אלון ל

New member
לא מדויק. המצלמה האמיתית

ממוקמת איזה 200 מטר לפני השלט שמורה על קצה דרך מהירה. לא בדיוק מול הסיירים (אני מתכוון בנסיעה לכיוון צפון) אלא קצת דרומה מכך. אגב היה עיתונאי אחד שכתב על 750 ש"ח שהלכו ואינם. המשטרה תפסה אותו ממש איזה 100 מטר לפני שיש לו תמרור המורה על 100 קמ"ש. כל הירידות מירושלים מוגבלות ל 80 קמ"ש, וכאשר מגיעים לתחנת דלק וגם על הגשר שלאחר מכן האיזור עדיין לא דרך מהירה אלא רק לאחר הגשר. המשטרה עמדה במקום שהוא כבר בתחום דרך מהירה אבל צילמה אותו כשהוא היה קצת לפני השלט.

אלון ל

New member
במלצמה לכיוון צפון נראה לי שזאת

המצלמה היחידה הפעילה בקטע מאשדוד וצפונה.

be_roo

New member
כן ולא.

היא היחידה בקטע זה, כמובן שבקטעים הצפוניים של כביש 4, אחרי רעננה, יש נוספות.

ShukyD

New member
שאלה

אם צולמתי נוהג במהירות בדיוק כשעקפתי \ כשהיו מסביבי מכוניות גם אם הן נסעו מהר וגם אם לא אפשר לדעת אם המהירות היא של הרכב שלי או הרכב שלידי?

למעלה