שאלה

dorlim

New member
שאלה

טוב, אז השאלה שלי היא קצת חוצפנית. היות ואני ואשתי לעתי מממנים את החתונה מכיסנו (שהוא לא עמוק במיוחד בלשון המעטה...), חשבנו על כמה נקבל במוצע מאורח, על מנת שנוכל לדעת מה התקציב שלנו לחתונה. אני יודע שזה דבר סובייקטיבי, אבל בכל זעת הייתי שמח לשמוע את דעתכם. לפי מה שנראה לנו, נקבל בממוצע כ- 500 שח לזוג, כלומר 250 שח לאדם. זה חישוב אופטימי מדי לדעתכם? חישוב נכון?

תמרה*

New member
כמובן זה תלוי מאוד באורחים

תלוי כמה אורחים אתם מזמינים, מה מידת הקירבה שלהם אליכם והעיקר מה היכולות הכלכליות שלהם אצלינו בחתונה ראו שוני גדול בין אורחים מאזורים שונים, ז"א בד"כ (אני מנסה לא להיכנס להכללות) העירוננים מהמרכז נתנו יותר מהמושבניקים מהצפון , וזה באורחים הלא קרובים אלינו מאוד. דווקא במשפחה הקרובה יותר, בעלי היכולות הכלככליות הגבוהות יותר נתגלו כקמצנים יותר... בכל אופן ממוצע של 250 לאדם נראה לי מופרז באופן קיצוני לדעתי הממוצע הוא 350 ש"ח לזוג (ולדעתו של ירון אפילו פחות)

*שיר

New member
אני מסכימה. אני חושבת שהממוצע לזוג

הוא 360 שקל (יענו פעמיים ח"י). אם הקרבה יותר גדולה נהוג לתת יותר. וטיפ קטן, אתם יכולים להגניב ככה לאורחים שאתם מממנים את החתונה בעצמכם, ואז אולי ירחמו עליכם ויתחשבו בכם...

אינצה

New member
אני לא המומחית הגדולה בנושא, אבל

אני חושבת שהממוצע הוא יותר בכיוון של 400 לזוג וזה כמובן אחרי התקזזות של אורחים שיתנו יותר וכאלה שיתנו פחות. מה שלא יהיה, גם אם אני טועה, תמיד כדאי לתכנן על פי התחזיות הפסימיות. אני יודעת מנסיון של כמה זוגות חברים שה"ההפסד" לחתונה ממוצעת (יפה ומושקעת אבל לא מתלהבת יותר מדי בהוצאות שלה) מגיע גג עד 10,000 ש"ח

שירי71

New member
קחו בחשבון שלא כולם יביאו צ´קים

כדי שלא תפלו אחר כך 500 זה מחיר סביר ביותר והקרובים בטח יתנו יותר אבל לא לכל אחד יש אפשרות לתת כאלה סכומים (תלוי מי החברים והמוזמנים שלכם) אז כדי שלא יקרה לכם מה שקרה לחברה שלי שציפתה ונפלה, תעשו חישוב יותר עדין

pumpkin

New member
כדי לא ליפול עדיף לתכנן בתקציב שיש לכם כרגע

ככה לא תקלעו לחובות מיותרים שיעיקו עליכם בתחילת חי הנישואים

dorlim

New member
קל להגיד...

אבל משום מה, כשראיתי את הסכומים של החתונות של החברים בפורום, נדהמתי ונבהלתי. אנשים דיברו על 60-80 אלף ש"ח. החישוב שלנו (כולל הכל) מגיע לכמאה אלף ש"ח, ואפילו מעט יותר. יש לנו כ- 400 נוזמנים, כאשר מחיר למנה הוא 35-38 דולר למנה פלוס מע"מ. (עוד לא סגרנו מקום, אבל נותר לנו לבחור בין 2 מקומות, וזה ההפרש במחיר) יכול להיות שטעינו בחישובים שלנו? הסכום כולל שמלה, חליפה, טבעות, די ג´יי, צלם ואפילו תוספות כמו עיצוב, תאורה וכו´. בקיצור, הכל, עם רזרבה.

שושקה@

New member
החישוב הולך ככה:

ככל שיש יותר אורחים הסיכוי לכסות את החתונה יותר גדול. מכיוון שההוצאות ה"צדדיות" (תקליטין, בגדים, צילום וכדומה) מתחלקות בין יותר אנשים. עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה מה הרכב האורחים: זוגות מביאים באופן יחסי יותר ממשפחה עם שלושה ילדים (זוג יביא בסביבות ה-400 ש´ ומשפחה עם 5 נפשות לא תתן 1000 ש´, אלא אם כן הם קרובים מאוד). בקיצור - כלל שיש יותר אורחים ובניהם הרבה זוגות יש סיכוי טוב יותר לכסות את החתונה. ו-500 ש´ לזוג זה לא ממש ריאלי.

אתי@

New member
קחו בחשבון שאולי זוג יביא בממוצע

350 ש"ח, אבל אם תבוא משפחה עם שלושה ילדים, רוב הסיכויים שהם לא יביאו 1750 ש"ח... זה המון!!! לכן קשה מאוד לצפות את ה"הפסד". לפי דעתי אל תשתגעו, תלכו על חתונה שאתם יכולים לעמוד בה. אולי בסוף עוד ישאר משהו...
בהצלחה.

למעלה