שאלה

ettyav11

New member
שאלה

היי, יש לי שאלה, יש לי חברה מהעבודה שגילו אצל אחותה גוש בשד, הוא ממאיר. הוציאו לה אותו, ואמרו לה שאחרי 6 שבועות היא צריכה להתחיל טיפולים כימוטרפיים. לפי מה שהבנתי מחברה שלי, אחותה דחתה לפחות בחודש את הטיפולים (ולדעתי זה לא סופי והיא תמשיך לדחות). שאלתי, האם זה לא מסוכן שהיא דוחה את הטיפולים הכימוטרפיים? הרופאים לא אומרים כלום.

ihovav

New member
שלום לך,

תוכלי לפרט למה היא דוחה ותמשיך לדחות את הטיפולים?

מיליתו

New member
הרופאים לא אומרים כלום?

יש סוגי סרטן, בהם מאוד קריטי להתחיל כימו מייד (כשהסוג אגרסיבי ומתפשט במהירות - לפעמים תוך שעות), ויש סוגים שלוקח להם חודשים וגם שנים להתפשט, כך שאם יש לה סוג איטי, זה כניראה פחות משמעותי. אני לא יודעת מה גורם לה לדחות את הטיפול כי עדיף לגמור עם זה וזהו, אבל אולי היא בכלל לא רוצה כימו? גם זו אפשרות. צריך לברר איתה למה, ומה הפחדים או הטיעונים שמאחורי זה. לא נראה לי הגיוני שהרופאים לא אומרים כלום. אני מניחה שקיבלת את המידע על תגובת הרופאים דרך החברה שלא בטוח נדיברה עם הרופאים בעצמה... אולי, חודש באמת לא קריטי, בינתיים והיא לא אמרה לרופאים שהיא מתכוונת לדחות עוד ועוד...

ettyav11

New member
היא

מה שחברתי הסבירה לי, שיש לה איזשהי חתונה בסוף ספטמבר ורק לאחריה היא תתחיל. מכיוון שאני חווה את זה יום יום עם אחיינתי, (אך היא רק בת שש) ופחות מבינה, לדעתי היא בשלב של הדחקה כלשהו. זה מה שאמרתי לחברה שלי. חברתי אמרה כי היא רוצה להתייעץ עם פרופסור מסויים אבל היא לא משיגה אותו. לא יודעת הכול נראה לי כל כך איטי, יעצתי לחברה שלי שתדבר עם הרופאים ותשאל אותם.

יערית 1

New member
כאחת שעברה ס רטן שד

אני חושבת שהיא נמצאת בהדחקה ודוחה את הכימו מסיבות שונות... הרופאים לא אומרים כלום מאחר כשמוציאים את הגידול אז לגביהם הנגע הוסר והסרטן נבלם או מאט את ההתפתחות..אך, עדין יתכנו תאים סרטניים בסביבת מקום הימצאותו של הגוש ולכן טוב תעשה אם לא תחפש סיבות נוספות לדחות. ניראה לי שהיא לא מעכלת מה זה סרטן ואיזו השלכות עלולות להיות לו. גם לי לקח המון זמן להבין את משמעות המילה סרטן. מאחלת לה החלמה מהירה ואת רשאית להפנותה אלי. אשמח לעזור לתמוך ולהשיב על שאלות...

למעלה