שאלה

מיני--

New member
שאלה

אתמול הזמנתי את המשפחה לקפה ועוגה לכבוד יום ההולדת שלי ושל בעלי היה נחמד אבל מה שעצבן אותי זה המתנה של המשפחה של בעלי קיבלתי מהם מתנה מאוד פשוטה וכך גם הבן שלהם ומכל המשפחה שלו ביחד כל השנה שיש להם יום הולדת אני קונה ומשקיעה וזה מה שאני מקבלת בתמורה תבינו זה לא הקטע שאני צריכה את המתנה שלהם אני לא כי אם אני צריכה משהו או חסר לי אני קונה מצבי הכלכלי יחסית בסדר זה הקטע של היחס של הכבוד מה אתם חושבים כי לי ולבעלי יש ויכוח בנושא בעלי טוען שאני יגיד תודה וזהו

לא יודעים לתת מתנות

יש כאלה שמשקיעים בלתת מתנות ויש כאלה שלא יודעים שצריך להשקיע בלתת מתנות אם זו המגרעה היחידה שלהם (יש דבר כזה?) אפשר לסלוח להם..

מיני--

New member
זה לא נכון

הם כן יודעים לתת מתנות אבל לבן שלהם הגדול לא ולשאר הילדים שלהם כן הם משקיעים בסכומים חבל על הזמן כל מתנה מתנה ובגלל זה אני מתלוננת על היחס שלהם זה יחס מזלזל

מיני--

New member
למוסקיטר תשובה

קשה לי מאוד לחיות עם זה אבל מה לעשות אני נשואה עם בעלי עם הבן שלהם אני מאוד נפגעת מהמשפה שלו למרות שכל הזמן בעלי אומר לי לא להתייחס אליהם ואנחנו לא צריכים מהם כלום אבל זה מאוד פוגע מהיחס מהזלזל הזה

עננים.

New member
כגודל הציפיה כך גודל האכזבה

ביום שלא תצפי, כל תשורה תתקבל באהבה.

ליבי ליבי, מיני

אין לי תשובה טובה ואני חושב שאין פתרון "בית ספר" לבעייה אני רק רוצה להאיר את עינייך לעובדה קטנה אמרו פעם כמה חכמים משפחה ושכנים לא בוחרים... התחתנת עם בעלך וקיבלת את כל המשפחה שלו בעסקת חבילה את לא חייבת לאהוב אותם את לא חיבת להיות חברה שלהם תקבלי אותם כמו שהם הם בסך הכל ...המשפחה של בעלך לא פחות אך גם ולא יותר את לא בחרת אותם כמו שבחרת את החברים שלך והם תמיד יהיו בסביבה (גם אם את לא סובלת אותם) לכן, פשוט תנסי לקחת את זה בקלות ולא להתאכזב מהם כל פעם מחדש והרי את יודעת שזה דפוס התנהגות קבוע... ולכן זה לא מפתיע אותך זה רק מאכזב אותך אז אם פשוט תשלימי עם העובדה שאת כבר מודעת לה הכל יעבור יותר בקלות

האלי

New member
אם את לא צריכה את המתנה שלהם,

למה את עוד מתעסקת בזה? רק בשביל לגרום לעצמך הרגשה רעה? מסופר על שני נזירים שהלכו בגשם. הגיעו לנחל שעלה על גדותיו והציף את הגשר. וליד הנחל עומדת עלמה, מבוססת בבוץ ואינה יכולה לעבור את הנחל. הרים אחד הנזירים את העלמה בזרועותיו, והעביר אותה את הנחל והוריד אותה בצידו השני. באותו לילה אמר לו חברו: אנחנו נזירים! אסור לנו אפילו להביט באישה. ואתה לקחת אישה בזרועותיך?! ענה לו הנזיר: אני הורדתי את הנערה בצידו השני של הנחל, אתה מוסיף לשאת אותה גם עתה... קבלי את הסיפור הזה ממני מתנה ליום הולדתך
שלך, האלי.

ברונטית

New member
קודם כל - ../images/Emo49.gif כפול לך ולבעלך

ולעניין המתנות. אינני יודעת אם את מודעת לעובדה שגם להחלפת מתנות יש את השפה שלה... לפעמים, בהגשת מתנה טמון גם מסר. לפעמים, מגיש המתנה רוצה פשוט לומר - "בואו נוריד את ההשקעה במתנות"... מתוך הסיבות שלהם. במקומך, הייתי משקיעה במידה שווה כשאת הולכת לקנות להם מתנות לאירועים, ולא מתוך נקמנות, אלא פשוט מתוך הבנה שאולי זה מה שהם מבקשים לעצמם. מצד שני - תמיד עדיף להפריד ימי הולדת
נכון שזה קשור בטירחה כפולה, אבל כשזה מתחלק לשני אירועים, גם לא נראה לאורח שההוצאה על מתנה - גדולה מידי...

רות נ

New member
תתחילי לקנות להם מתנות באותה רמה

שקיבלת מהם כך תרגישי בנוח ולא פגועה והם אולי יבינו את הרמז אני אולי הייתי מחזירה מתנה באמטלה מסוימת ,שאין לי צורך בה ואולי משהוא זקוק לזה יותר ממני ,אבל אל תשימי לב זאת אני ,

נקמנות אינה תגובה הנכונה

ביום בוא אנחנו נהיה מה שאחרים, אנו נאבד את הזהות האישית שלנו. למה הכוונה: ביום שנגיב או נתנהג כמו אחרים, אנו נהיה כמוהם, ונאבד את הצלם האנושי המיוחד שלנו. נכון הוא שיש לנו צפיות מאחרים, למרות שצפיה היא חלק מחינוך קלוקל שקיבלנו מהורינו, ממחנכנו ומהסביבה בה גדלנו. אך צפיות מאחרים לתת לנו או לעשות בשבילנו את מה שאנחנו היינו עושים בשבילם טעונה הטעות בסיסית האומרת כי "האחריות על החיינו היא בידי אחרים", (הצפיות שלי מאחרים לא מומשו, אני חש לא טוב). כאשר פועלים ללא צפיות (ואין הדבר קל) אנו מקבלים את מה שהאחרים נותנים לנו בתוך אמונה כי זה מה שמגיעה לנו, ואין אנו שופטים את הנותן, שהנותן ישפוט את עצמו על הנתינה. קיבלתי סיפור שהוא חומר למחשבה מצרף אותו (ללא צפייה) מאיפה את יודעת אם זה טוב או רע ? היה פעם זקן סיני ולו בן צעיר וסוס. הסיני חי בכפר קטן. יום אחד הסוס ברח מהאורווה. באו אנשי הכפר ואמרו לסיני הזקן, "כמה שזה רע." שאל אותם הזקן, "מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע ?. למחרת חזר הסוס. יחד עמו הגיעו סוסי בר רבים. האיש ובנו פתחו את דלת האורווה וכל הסוסים נכנסו פנימה. באו אנשי הכפר ואמרו לזקן, "כמה שזה טוב." ענה להם, "מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע?" יום אחר כך נפל הצעיר בעת שניסה לאלף את אחד מסוסי הבר ושבר את הרגל. באו אליו אנשי הכפר ואמרו לזקן: "כמה שזה רע." ענה להם הזקן, מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע ? לאחר מכן, באו אנשי צבא ולקחו את צעירי הכפר למלחמה, שבה נהרגו חלק מהם. אבל את הבן של הסיני לא לקחו, כיוון שרגלו הייתה שבורה. אז מאיפה אנחנו יודעים אם משהו שקורה הוא טוב או רע? מה שקורה הוא אירוע. ואירוע אינו טוב או רע. הוא רק אירוע. ההתייחסות שלנו לאותו אירוע הופכת אותו לטוב או רע בעיננו. זאת בהתאם להתנסויות שעברנו בדברים דומים, או בהתאם לחינוך שלנו שלימד אותנו לשפוט דברים, או בהתאם לאמונות שלנו. · מתוך זוהר צפוני, זוהר פנימי- מיכל ביאלקוביץ עמ´ 36 עננים עם הקפה השני הבוקר מחייך

רות נ

New member
מה שהיצעתי זו לא נקמנות אל תיסחף

כדי להוריד את רמת הציפיות כל פעם שהם אמורים לקבל מתנה ,היצעתי דרך מאוד מקובלת וקלה ברומא תהיה רומאי ,היות ופה מדובר על קבלת מתנות ברמה אחרת מאלה המתקבלות מין הראוי להתיחס אותו הדבר ולתת מתנות ברמה שווה , מה רע בזה ? הרי כל פעם מחדש נוצרת אחזבה, למה הגברת הנחמדה צריכה כל פעם להיצבט מחדש??????. הכי פשוט לדעתי זה להתנהג איך שהיצעתי ,למה היא זאת שלפי דעתך צריכה להתעלות על עצמה ,כי היא יודעת להתיחס למתן מתנה טוב יותר מאחרים ????? זה קינינה האישי והיא תחליט עם מי להתחלק ואם מי לא .

שלום לך מיני, מניסיוני...

אני יכול לומר לך ליבי ליבי עלייך. אני נמצא במצבך באופן מדוייק. רק שבעלך הוא אישתי בסיפור ואני הוא את. לתופעה הזו קוראים "הכבשה השחורה של המשפחה". ובעלך בתור אחד שכזה סובל מאפלייה בינו לבין אחיו. יש לי חדשות בשבילך-לאחר למעלה מ 10 שנות ניסיון עם משפחה שכזו(וואלה מגיע לי פרס) אין מה לעשות נגד זה. אין שום טעם להילחם איתם בגלל זה או להחזיר להם מידה אחת אפיים כשלהם תהיה יומולדת. בעלך צודק-צריך לומר תודה ולעבור הלאה. מה את רוצה?שהוא יתחיל להילחם עם מישפחתו? תאמיני לי שלו זה הכי פחות נעים כלפייך שמשפחתו שלו מבישה אותו לפנייך במתנות עלובות כאלה. אבל כפי שנאמר כבר מקודם :משפחה לא בוחרים. אינני יכול לגרום לכך שאישתי תריב עם הוריה,אבל היא לא טיפשה והיא יודעת בדיוק מיהם ומהם . פשוט קחי אוויר ,תמלאי את הריאות ותוציאי לאט לאט ותוך כדי תחשבי על הדברים הנפלאים שיש לך כמשפחה עם בעלך והילדים. על רגעים משמחים שחוויתם ותביני שהמשפחה שלו לא שווה את ההתרגזות שלך שבסוף תגרום לריב עם בעלך ותגרום לו לריב עם משפחתו ואף אחד לא יהיה מרוצה . וואו נסחפתי ,אבל מקווה שהמסר הובן. ביי.

מתולתלת

New member
הוא צודק

לא קראתי את כל מה שקתבו לך עדיין אך "שונא מתנות יחיא" לא צריך לעשות חשבון ברגע כזה ולא לשפוט אנשים גם לא משפחה להגיד תודה ולשתוק עצם זה שהביאו מתנה אומר כבר ש"חשבו עליך" את יכולה להפסיק להשקיע ולהחזיר באותה צורה אבל לא לריב עם הבעל בגלל מתנה פעם שעברה לא גמרתי לכתוב לך הכל כי היה לי טלפון ולקחו לי את המחשב לא התכוונתי שלא תקני לו מתנה את יכולה לקנות לתת לו לאחר יומים או לתת לילד "להעביר" לו את המתנה ובאמת המתנה היא כלום לפעמים פרח שווה יותר מיהלום תלוי איך נותנים אותו עכשיו אמשיך לקרא מה כתבו לך ביי מתולתלת

למעלה