שאלה

lollypop4

New member
שאלה

האם כוס פתיתיפ שווה בערכה הקלורי לכוס אורז לבן?

keren358

New member
באמת?!? אז איך את מסיברה את זה ש...

בשקית של הפתיתים רשום שיש 150 קלוריות ב100 גרם ובשקית של האורז רשום שיש 360 קלוריות ב100 גרם אה?!?!!?!!!!!! משהו פה לא הגיוני!!!!!!!!!!

כי

א. 100 גרם לא אומר מה הכמות בכוס ב. באורז זה מתיחס ללא מבושל ובפתיתים למבושל ג. נסה לחשוב קצת בפעם הבאה ד. ובהזדמנות תבדוק את המקש של סימן קריאה כי הוא כנראה קצת מקולקל אצלך

keren358

New member
רגע רגע... לא הבנתי

רשום שפתיתים יש 150 קלוריות ב100 גרם עכשיו בשקית יש 250 גרם זה אומר שאם אני מכינה את הפתיתים יש בהן 370 קלוריות(משהו כזה) בכל הסיר... כאילו מה

אני אגיד *שוב*

שהערכים בפתיתים מתייחסים ל 100 משובלים, כלומר 100 גרם אחרי בישול, לא לפני בישול.

keren358

New member
אבל...

אם רשום שבשקית יש 250 גרם, אחרי שאני מבשלת אותם יש להם משקל אחר? ואז זה בטח יותר משמין.אווףףףף כמה פתיתים אכלתי בזמן האחרון בגלל שאני אוכלת אותם בטח לא רזיתי, כי הייתי גם במכון כושר באותה תקופה...

אחרי שאת מבשלת אותם

הוספת להם מים, אז המשקל השתנה. אם תקחי נניח כוס של פתיתים לפני בישול, ונניח שהם שוקלים 100 גרם. כשאת מבשלת הם סופחים אליהם כוס מים, ואת יש לך ביד 200 גרם של פתיתים מבושלים. (המספרים הם סתם לדוגמה, אני לא יודעת כמה באמת שוקלת כוס פתיתים או כמה מים הם סופחים בזמן בישול). מה שנוסף למשקל שלהם זה מים, ומים לא מכילים קלוריות, אז הם לא יהיו יותר משמינים. מה שמחזיר אותנו למה שענו לך בהתחלה, שכוס פחמימות מכילה בערך 150 קלוריות, אז הם "משמינים" בדיוק כמו אורז, פסטה, תירס, תפוח אדמה או כל דבר אחר.

keren358

New member
אוףףף אני לא יכולה ככה...

יש לך אייסיקיו או מסנג'ר?.!? אני לא מבינה ככה אני צריכה לשאול הרבה שאלות ביחד ולא פעם ביומיים חחח

למעלה