שאלה

JimmyBoy

New member
שאלה

היי, למרות שתמיד הכרתי את פינק פלויד והשירים שלהם, התחלתי להתחבר אליהם באמת לא מזמן. רציתי לשאול. אני מנסה להבין את חלוקת התפקידים שהייתה בין ווטרס לגילמור. תוכלו לעזור לי כאן? איזה שירים בולטים שר כל אחד, מי מהם יצר מה וכו'.

JimmyBoy

New member
ושאלה נוספת

אני מנסה להבין את המשמעות של Pigs on the Wing ולא ממש מצליח. אשמח אם תסבירו לי.

תשובות

לגבי ווטרס וגילמור: גילמור הוא הגיטריסט של הלהקה, מאז 1968. ווטרס ניגן בס, והיה כותב השירים הדומיננטי בלהקה, בעיקר בין השנים 1973-1983. ווטרס פרש מהלהקה באמצע שנות השמונים, וגילמור המשיך את הלהקה בלעדיו - ועם ניק מייסון וריק רייט. ככותב שירים, ווטרס אחראי לכל מילות השירים באלבומים Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals ו"החומה". תרומתו של גילמור, מלבד נגינה בגיטרה, היתה בשירה - הוא הסולן במרבית שירי הפלויד - ובהחלנת חלק מהשירים. הייתי אומרת שתרומתו גדולה יותר מאשר הקרדיטים שניתנו לו פורמלית, אבל זו רק הערכה שלי. Pigs on the Wing הוא שיר אהבה, אחד הבודדים שווטרס כתב בקריירה שלו. נסה לשמוע אותו מהזווית הזו. האם זה יותר ברור עכשיו?

וכמובן, כולכם מוזמנים לקרוא

את הביוגרפיות של חברי הלהקה, המצויות במאמרי הפורום. ראו לינק למעלה ל"מאמרים".

frikin shin

New member
תודה על המידע../images/Emo13.gif

למרות שהוא לא היה בשבילי

JimmyBoy

New member
תודה רבה

Pigs on the Wing פחות או יותר מה שחשבתי... למרות שחשבתי שיש בו משהו קצת מעבר. באיזה שירים ווטרס בכל זאת שר? כי שמתי לב של בכל השירים יש אותו סולן. זה אמנם לא הביטלס שאצלם כל חבר להקה שר בלפחות שיר אחד, אבל בכל זאת אין סולן אחד בכל השירים.

The Walrus

New member
בכל השירים אין אותו סולן.

לדוגמה הדארק סייד: גילמור שר את Breathe, Us and Them, Money ועוד, ווטרס שר את Brain Damage וEclipse. ויש שירים ששרים ביחד (גילמור ורייט בTime) ושיר עם זמרת אורחת (קלייר טורי - The great gig in the sky). הנה רשימת להיטים קטנה בשבילך, שמתמקדת בשנות ה70: Echoes - גילמור ורייט Breathe, Money, Us and Them - גילמור Brain Damage/Eclipse - ווטרס Time - גילמור (בתים) ורייט (החלק השקט יותר) Great Gig In The Sky - קלייר טורי (אורחת) Wish You Were Here - גילמור, ווטרס מצטרף בפזמון Have A Cigar - רוי הארפר (אורח) Shine On You Crazy Diamond - ווטרס. אין לי את אנימלס אז אני לא מבין בו יותר מדי. Happiest Days Of Our Lives, Empty Spaces, Don't Leave Me Now, One of my turns, nobody home - ווטרס The thin ice, young lust, the show must go on, - גילמור hey you - גילמור עד הסולו, ווטרס מהסולו Comfortably Numb - ווטרס הדוקטור (בתים), גילמור מטופל (פזמון) Mother - ווטרס בתים - גילמור פזמון... יש אתר בשביל זה - תחפש במאמרים...

One Echoe

New member
כמובן שיש גם שירים,

שבהם רייט שר. וכמובן, סיד בארט. והבנתי שיש שיר או 2 שבהם מייסון שר? בכלל, מייסון השתתף בהלחנה של היצירות?

מעט מאוד

מייסון "שר" את המילים ב-One of these days. מלבד זאת, הוא שר את Scream Thy Last Scream - שיר של בארט שעליו יש דיון ממש עכשיו. למייסון יש מעט מאוד קרדיטים לכתיבה: קטעים אינסטרומנטליים מתחילת הדרך, ו-Speak to Me (נדמה לי) מתוך DSOTM. הוא עצמו הודה שהקרדיט האחרון לא הגיע לו. ככלל, מייסון גם חיבר שיר לכריסמס שהפלויד הוציאו פעם, כמדומני למועדון האוהדים שלהם. שיר לא רע, בתור בדיחה.

One Echoe

New member
ממש מעט...

וכן, פעם שמת לנו פה את השיר
. שיר נחמד
. הוא כתב את ספיק טו מי?... הוא לא הלחין כלום? חוץ מהקטעים האינסטרומנטליים באומגמה? ומה עם אלבומי סולו?

אז זהו, שמייסון לא ממש כתב את

אלבומי הסולו שלו. הוא פשוט נתן את שמו לאלבומים של ידידים שלו. כך כולם היו יכולים להרוויח: הוא קיבל כסף מחברת התקליטים על הוצאת אלבום "סולו", בהתאם לתנאי החוזה שלו; חבריו קיבלו אלבום על חשבון חברת התקליטים. אלבום 'סולו' אחד שלו היה של מוסיקאי בשם ריק פן. השני היה של מוסיקאית הג'ז קרלה בליי. מייסון ניגן בשני האלבומים, ולמיטב ידיעתי גם לקח קרדיט על הכתיבה, אך הוא לא ממש אחראי לאלבומים אלו.

One Echoe

New member
אם כך,

מן המתבקש שאפתח את הדיון שחשבשתי עליו כבר מהבוקר...על מייסון.

למעלה