שאלה

hai001

New member
שאלה

אבא שלי בן 72 סובל ממחלת הנפילה (אפילפסיה) ולפני כחודש הוא עבר אירוע מוחי קשה הוא כרגע נמצא בשיקום, ולפעמים הוא חוזר על עצמו האם זה חשד לאלצהיימר?

ronnyw

New member
אלצהיימר??

שלום לך. ליבי ליבי איתך. לא קל לכם. אינני רופאה, ואין בדברים משום תחליף ליעוץ רפואי. אספר לך רק את המקרה הפרטי שלנו: לאימא שלי היה ארוע מוחי קל בהיותה בת 78. בין יתר הסממנים - לא ידעה מה השנה, שכחה שמות בני משפחה שאלה 10 פעמים את אותה שאלה וכו'. אימא התאוששה בתוך כמה שבועות, חזרה לעצמה לגמרי וגם זכרונה חזר. כמה שנים אחר כך - כשהיתה בת 84, התגלתה כחולת אלצהיימר. אני לא חושבת שיש קשר בין המקרים, אבל מי יודע? בכל מקרה - התייעצו עם רופאים. יש היום שיטות די טובות לאיבחון אלצהיימר (אם כי האבחון המדויק היחיד הוא רק לאחר המוות). הרבה אורך רוח וסבלנות !!

ענתי44

New member
גם אני לא רופא אבל....

אמא שלי סובלת מאפילפסיה מגיל 40. לפני כשלוש שנים כשהחלו כל מיני סימנים משונים אמרו לי שזה כתוצאה מהאפילפסיה. שכל פעם שיש התקף קשה נשארת פגיעה במוח.ולכן יש בילבול זמני וחוסר התמצאות. אבל אנחנו הרגשנו שזה משהו אחר רק לא ידענו מה. רק לפני כשנה התחלנו לחשוד באלצהיימר שאכן אובחן לה. בנוסף לכל הצרות היא עברה אירוע מוחי. בבית חולים ראיתי המון חולים שעברו אירוע מוחי ששוקמו וחזרו פחות או יותר לעצמם ולא סבלו מאלצהיימר. תתני לאבא הרבה אהבה וחיזוק כרגע מה שחשוב השיקום אחרי האירוע. אולי רצוי לשתף רופא בבית החולים בחששות שלך ולערוך איבחון. שיהיה בהצלחה

למעלה