שאלה

yuval k

New member
שאלה

אני לא יודע איך להציג את זה בצורה חכמה, אז מקסימום אצא טיפש. לא נורא, אני מתחיל להתרגל. יש אדם (זה neuter
) כלשהו שפעם הייתי בקשר לא רע איתו, אך לפתע הקשר ניתק, ולא מכיווני. לא לחצתי על הצד השני, למרות הכאב. לא מזמן חזרה אלי השאלה "על שום מה", אז שאלתי את האדם, בתוספת שאלה אם הוא מעוניין לנסות לשחזר את הקשר, לפחות ברמה מסויימת. זו היתה הפעם השנייה שניסיתי ליצור קשר בתקופה של בערך שבועיים, אם זכרוני אינו מטעני, עם האדם הנ"ל, לאחר בערך חצי שנה של נתק מוחלט. התשובה שקיבלתי לא כללה התייחסות לשאלה מדוע. כרגע העניין די מטריד אותי, כי אני לא מצליח לשים את האצבע על דבר אחד או יותר שעשיתי ושיכול להביא לרצון כה מוחלט לנתק את הקשר, ועוד באופן של התעלמות מההודעות המעטות, כאמור, ששלחתי, וחסימה "מונעת" בכלי המסרים המידיים (שאני מאמין שבוצעה). אם אני מנתח את העניין נכון, מה שמפריע לי היא חוסר הידיעה (יותר מהנתק עצמו -- אני מאמין שעל זה התגברתי, פחות-או-יותר). היתה לי התלבטות גדולה מאוד אם לכתוב את ההודעה הזו בכלל, כי כל מי שיודע על העניין יבין בקלות מהו (ובכלל זה האדם המדובר, שיש לו גישה לכאן). אני לא חושב שלשלוח עוד מסר זו דרך טובה לנסות לגלות, ולא כי אני לא רוצה, אלא כי אני מרגיש שזה ייתפס כהטרדה, למרות שבאמת לא "רדפתי" אחרי האדם, וגם כי יש סבירות גבוהה שנחסמתי גם במסרים עכשיו. יש למישהו הצעה כלשהי או רעיון כלשהו?

תכלס

יש 2 סוגי תשובה. 1- שזה בגלל דברים אישיים שלו 2- שזה בגלל דברים אישיים שלו שקשורים אליך כל שאלת "למה" בסופו של דבר תוליך אותך אל חייו האישיים ודברים הקשורים אליו - אפילו שנדמה לו שאתה מהווה איזה טריגר.

yuval k

New member
בסופו של דבר

זו התשובה הברורה מאליה. האם כוונתך היא שאני בעצם לא יכול לעשות שום דבר מלבד לאכול את עצמי ולנסות לשכוח ולעבור הלאה?

ברור

לכן ה-
אני ממליצה לקרוא קצת על unfinished business כמו שמסתכלים עליה בתיאורית הגשטלט. (אין לי זמן לחפש! sorry!)

n u t

New member
בתור מישהי...

שעושה את זה הרבה, אני יכולה להגיד לך שיש סיכוי רב שגם למי שזה לא יהיה אין מושג למה הוא עושה את זה... כל כך הרבה קשרים ניתקתי או כמעט ניתקתי מעצלנות לשמה... צריך הרבה כוח כדי לשמור על קשר ולא תמיד יש אותו... באופן כללי אני מאמינה שאם זה המצב, אז לא לענות לך למסרים/מסנג'ר או מה שזה לא יהיה זה חלק מהעניין... צריך הרבה כוח להסביר לאן נעלת או למה לא ענית להודעות וכמובן בדרך גם לנסות לצאת טוב מכל העניין... זה נשמע לא משהו בכלל, ומשום מה נראה לי שעכשיו הרבה אנשים יחליטו שאני מגעילה אם זו הסיבה שניתקתי איתם את הקשר
אבל לפעמים זה מה יש... לפעמים יש אנשים שצריכים הרבה כוח כדי לשמור על קשר, מה שגורם לכך שהם שומרים על קשרים מעטים, גם אם הם נראים הכי חברותיים בעולם... לא יודעת אם זה המקרה, אבל נסה להבין שיש הרבה סיכוי שהעניין בכלל לא קשור אליך, אלא דווקא אליו... או להבין שהרבה יותר עדיף לך לשמור על קשר עם אנשים שמתאמצים בשבילו פחות או יותר במידה שאתה מתאמץ...

yuval k

New member
זה לא המקרה, נראה לי

חייב להיות שקרה איזה משהו שהוביל לזה, כי באותו מסר, כששאלתי אם יש עניין לחזור לקשר, התשובה שקיבלתי היתה ש"החיים של[ו] מספיק מסובכים כרגע" -- ומההיכרות שלי איתו, האדם הזה היה אומר שאין לו זמן אם זה היה המצב.

Neta558

New member
יובל, יכולות להיות המון סיבות

ולפעמים זה לא מתאים לשאול למה. מהצד הרע שמתנתק מאחרים-כשזה נעשה בצורה כזאת, זה תמיד בגלל ענינים שלי עם עצמי. כשזה בגלל הצד השני זה פשוט נעשה אחרת. אם אתה מרגיש שהיית בסדר איתו כנראה שבאמת היית, חבל שתייסר את עצמך בניסיון למצוא משהו שעשית שיכול היה לגרום לזה. (כן, אני יודעת שזה קשה נורא..)

yuval k

New member
../images/Emo4.gif

אני יודע שלא תמיד מתאים לשאול למה: זו הסיבה שאני מעלה את הנושא פה. העניין הוא שאני לא יודע... למשל, איך זה היה קורה אם זה אכן היה בגללי (בהנחה שמה שקרה הוא בגלל סיבות שלו).

גם אם

משהו שאלה עשית עורר אצלו טריגר - זה עדיין בגלל עניינים שלו ולא 'בגללך'... כדאי שתלמד לא לקחת אחריות לתגובות הרגשיות/ההתנהגותיות של אנשים - במיוחד כשלא עשית שום דבר יוצא דופן ורק היית מי שאתה.

Neta558

New member
זה לא "באג"

והוא לא רק שלך
זה נראה לי טבעי לחלוטין לחשוש שאולי עשית משהו שגרם למישהו להרגיש רע או להתרחק, זה טוב שאתה יכול להיות גם רגיש מספיק וגם ביקורתי כלפי עצמך בענינים כאלה. מה שחשוב הוא לשים את הגבול המתאים ולא לקחת על עצמך עול שאינו מיועד לך. אם, כמו שיעל כתבה, רק היית מי שאתה, והוא בכל זאת החליט להתרחק, מה בעצם האפשרויות שלך? אתה יכול לקבל את זה, להתבאס (כי לא משנה הסיבה, זה מבאס) ולהמשיך הלאה לאנשים שמי שאתה מתאים למי שהם. אתה יכול גם להמשיך לתהות האם זה משהו בך ולהשתנות כל פעם לפי משחק ניחושים של האדם העומד מולך. זה לא משחק נחמד כל כך, ויש לי הרגשה שעקביות ונאמנות לעצמך יביאו אותך רחוק יותר.

yuval k

New member
נו טוב

כמו שחשבתי, אותו אדם קרא את זה פה, ועכשיו המצב של ה-unfinished business השתנה, פחות או יותר, ל-finished. ותודה לכולכם!

למעלה