שאלה

avital82

New member
שאלה

איך עושים ביופסה בשד? מרדימים בזריקה לפני? ואחר כך בעזרת מחט שואבים חומר מהשד? זה כואב? תודה רבה מראש

מיליתו

New member
כן

אם זו ביופסית מחט, אז התיאור שלך די מדוייק. זה לא כואב בכלל. לי עשו כמה פעמים. שואבים מתוך הגוש עצמו. אם זו ביופסיה שבה מוציאים את כל הגוש, זה כבר ממש ניתוח קטן עם תפרים וכו', אבל גם את זה עושים בהרדמה מקומית בדרך כלל.

avital82

New member
אבל

אם זה ביופסת מחט עושים הרדמה? הרופא אמר לי שעושים את הביופסה תחת אולטרסאונד כדי לדעת איפה בדיוק זה כי זה מפוזר

ביופסיה

היי אביטל מצרפת לך קישור לגבי סוגי הביופסיות שנעשות לאבחון של סרטן שד. יש שם פירוט לגבי שני סוגים של ביופסית מחט, ונראה לי שהשני יותר מתאים למה שאת מתארת שאת עומדת לעבור. בהצלחה בבדיקה גלי :)

avital82

New member
ביופסית מחט עדינה (Fine Needle Aspi

את מתכוונת לזה? תודה מראש

זה מאד מדוייק ואמין

הייתי עם אמא שלי שעשו לה את הבדיקה היא בת 78 הם אכן הרגימו את המקום וברגע שראתה באולתרא סאונד שהיא במקום הנכון לקחה כמה מדגמים , התשובה היתה כעבור 10 ימים חבשו עם תחבושת קטנה היה אסור להרטיב כמה ימים וזה נפל לבד , נאמר לנו שאם יש כאבים אפשר לקחת אקמול או אופטלגין בהצלחה ובשורות טובות למי שצריכה לעבור את הבדיקה

enwhysea

New member
תלוי בסוג הגידול...

יש גידולים שבהם זה פחות מדויק ופחות אמין... או שאולי זה רק הסיפור שהיה לי

מיליתו

New member
אן אני דוכרת נכון, עושים הרדמה קטנה

הרדמה מקומית, כמו אצל רופא שיניים. אבל, זה נתון לבחירתך. לפעמים הדקירה להרדמה כואבת יותר מהדקירה של הביופסיה. עשו לי את זה פעמיים או שלוש, ואף פעם זה לא היה משהו רציני או מלחיץ יותר מבדיקת דם. עושים את זה תחת אולטראסאונד כדי לראות שלוקחים דגימה מהגוש עצמו ולא חומר שלידו או משהו כזה. יצאתי אחרי 5 דקות עם פלסטר קטנטן והלכתי לאוניבסיטה...

נאן

New member
בנוגע לזריקה..

היי אביטל נותנים זריקה לאילחוש המקום לפני. ומנסיוני משחת אמלה תעזור לך חצי שעה לפני למרוח אותה לשים ניליון נצמד זה מכהה את כאב הדקירה. זה כואב אבל נסבל.... מקוה שאולי את כבר אחרי ואם לא בהצלחה שנה טובה

למעלה