שאלה

MuffinMan

New member
שאלה

שאני שומע בלוז אני יכול לדעת שזה בלוז, אבל מזה בלוז בדיוק? ~

JOE KALIBER

New member
אתה רוצה שאני יתחיל להסביר לך..

מבחינה מוזיקלית מה זה? כלומר זה יגיד לך משהו?

MuffinMan

New member
אתה יכול לנסות

אבל רק אם יש לך כוח, כי אני בטוח שאני ימצא את זה בכל אתר אינטרנט. ~

.Mr. Wizard

New member
האמת שכדאי שתסביר...

זה יתרום הרבה מאוד לאנשים כאן, ואני בטוח שזה יפתיע אנשים רבים. אישית גם אני לא יודע בדיוק מה מאפיין בלוז מדברים אחרים. ההבדל ברור ככשומעים את זה, אבל בתאוריה אין לי מושג. Mr Wizard

JOE KALIBER

New member
או קיי

בעיקרון הקטעים של הבלוז בנויים רוב הזמן מן הסתם על סולמות בולוזיים ופנדטוניים כלומר: אם זה בלוזי פרימה טרצה קטנה קוורטה קווינטה מונמכת (שכחתי את השם של זה פשוט) קווינטה ספטימה קטנה אוקטבה כך שאם זה למשל סולם לה בלוזי אז התווים יהיו: לה דו רה מי במול מי סול לה ואם זה פנדטוני זה בלי הקווינטה המונמכת כלומר בלי המי במול בנוסף בבלוז המוזייקה באופן כללי בדרך כלל יותר איטית ופחות קצבית מג´אז

magic jam

New member
אולי....

תראו קשה מאוד להסביר מאפיינים של מוזיקה. אפשר להסביר את היחס בסולמות כמו שקליבר עשה אבל זה לא נותן הרבה (אגב גם צ´רלי ודיזי, כאלה ועוד השתמשו בסולמות האלה - אבל באמת הם מזכירים בלוז). בלוז לא תמיד איטי יותר, זה רק בבלוז הכבד. הבלוז בעצם התחיל לפני 150 שנה אולי ששם הוא לא התפתח הרבה. פיתחו אותו העבדים השחורים שהיה נמאס להם לשמוע את הילדות הקטנות והלבנבנות מנגנות הלוך ושוב סולמות של באך ובטהון, לגבי היחס בסולמות, מה שהם עשו, העלו בחצי טון את כל המדוסים המז´ורים של משפחה טונית אחת וקבלו סולמות בלוז, כך גם כמעט ולא היו אז הרמוניות או מלודיות שהיו מינוריות, גם major 7 לא היה כי המוזיקה הזאת לא הייתה מפותחת מאוד בהתחלה, עד שהגיעו מוזיקאים כמו באדס וראסל שפיתחו קצ תאת המוזיקה לג´אז, ואותם המישכו צ´רלי פרקר ודיוק אלינגטון ועוד כאלה, שהביאו את ה diminish; major 13 ואת המינורים. מצטער שאני לא מצליח לאפיין את הבלוז אבל אני מקוה שזה הספיק. תודה magic jam

~Jazz Girl~

New member
רגע שאני יבין... ../images/Emo4.gif

ככה בונים סולמות לבלוז? איך עוברים מסולם אחד לשני?

למעלה