שאלה

eldarinn

New member
../images/Emo101.gif ערכי U V W

הם למעשה הפרמטרים המציינים נקודה ברשת דמיונית על פני משטח תלת מימדי, במקביל לערכי X Y Z המקובלים בדו-מימד.

BladeRaider

New member
לא ברור לי עדיין

X Y Z משמשים בדו מימד? או שאתה מתכוון שהם משמשים לייצוג של אובייקט דו מימדי בסביבה תלת מימדית? מה הבדל בין XYZ ל UVW? תוכל לפרט לי יותר?

ekampf

New member
תשובה

בעוד שנהוג לסמן ב-XYZ קורדינטות של אוביקט ב"עולם" בו הוא נמצא, מסמנים ב-UVW קורדינטות על גבי משטח מסויים - כמו קורדינטות של טקסטורה על גבי פוליגון...

eldarinn

New member
אוקיי אז ככה:

ערכי XYZ משקפים רפרנס להתייחסות בעולם תלת מימדי. הערכים הם אבסולוטים מבחינת המרחק מנקודת האפס. ערכי UVW משקפים רפרנס לנקודה במרחב של משטח תלת מימדי כלשהו, בעולם תלת מימדי. הערכים הם אבסולוטיים מבחינת המרחק מנקודת האפס של המשטח, הנקבעת בד"כ ע"פ כיוון יצירת המשטח (ע"ב NORMALS) והם גם ערכים רלטיביים לערכי XYZ בעולם התלת מימדי. נהוג להגדיר ערכים אלה על פני המשטח מ-0 עד 1. לדוגמא. קח ספרה שקודקודה נמצא בעולם תלת המימד בנקודת XYZ 0.0.0 . הנקודה בה הספרה נושקת למפגש הצירים היא גם נקודת ההתחלה של הקואורדינטות המייצגות את הספרה (דהיינו UVW 0.0.0). בהנחה שאזיז את הספרה ואסובב אותה, נקודת המגע המדוברת שלה בערכי UVW תישאר תמיד 0.0.0 אבל בערכי XYZ מיקומה על פני העולם ישתנה ויהיה יחסי לנקודה הקודמת ושתי הנקודות - הישנות והחדשות - שתיהן אבסולוטיות במרחב העולם. מקווה שהבנת יותר ולא בילבלתי אותך. אם אתה רוצה אני אעלה דוגמא.

למעלה