שאלה...

שאלה...

מישהו יודע בוודאות מדוע להתנחלויות ולמתנחלים קוראים כך? ואם אפשר שזה יבוא עם מקור מידע מוסמך? ועוד שאלה, אילו זרמים חברתיים קיימים אצל ציבור המתנחלים ו/או איפה ניתן להשיג על זה מידע? בתודה מראש... נוף נ.ב יש כאן מתנחלים? אם כן מישהו מכן רואיין לטלוויזיה במהלך ההתנתקות? השאלות האלה באות מתוך צורך לעשיית עבודה בתיכון בנוגע ליחס התקשורת למתנחלים

Bronx Bomber

New member
המילה התנחלות בא מנחלה. ארץ ישראל

זה ארץ נחלת אבותינו. אנחנו מצווים להתנחל בארץ נחלת אבותינו. גם תל אביב חיפה יפו לוד רמלה ירושלים הם התנחלויות כמו שהישובים היהודים ביהודה שומרון ורמת הגולן הם התנחלויות. תוכל למצוא יותר מידע באתרים השונים של ארגוני המתנחלים.

אמ...

ראשית, אני בת... שנית תודה, זה בדיוק מה שהנחתי, רק שחברה שלי חשבה אחרת. ושלישית, אתה יכול לכוון אותי לאילו אתרים בדיוק? או ארגונים? שוב תודה... נוף

אני מתנחל

וריאיינו אותי פעם אחת שתי עיתונאיות אמריקאיות. וחוצמזה היו הרבה פעמים שרצו לראיין אותי בחומש אבל בגלל שביקשו לא להגיד כלום לתשקורת כי היה את הדוברים שזה היה התפקיד שלהם אז לא התראיינתי...

Bronx Bomber

New member
זה היה טעות לתת רק לדוברים להתראיין

הדוברים מייצגים אותם ארגונים שבגדו בתושבי עזה.

12בומבה

New member
תושבי עזה?

אם התכונת ליהודים,אז בעזה לא היתה התיישבות יהודית לצערי כבר הרבה זמן. מעזה יצאנו מזמן. מגוש קטיף גורשנו עכשיו.(גוש קטיף זה לא עזה,זה אומנם קרוב)

בחומש לא היו אנשים של מועצת פשע,

ראשי המאבק שם ובשאנור היו תושבים שהובילו קו ברור שלא נותר בקלות כמו מה שקרה בגוש.

noamgk

New member
מקור השם "מתנחלים":

מי שהמציא את השם היו אנשי חברון (ולא התקשורת), שקראו לעצמם "מתנחלי חברון" (באיזו התבצרות במלון בחברון - אני לא זוכר כל כך את הסיפור). זרמים חברתיים אצל המתנחלים? אין כזה דבר. זה כמו לשאול אם יש זרמים חברתיים שונים אצל העירוניים. יש זרמים חברתיים שונים בציבור הדתי, אם לזה את מתכוונת. אם את רוצה לדעת הכל על יחס התקשורת למתנחלים - צרי קשר עם ערן שטרנברג (דובר המועצה האזורית חוף עזה לשעבר). הוא יודע הכל בנושא, ומעבר
(שלחי מסר אם את רוצה את המספר). לילה טוב ובהצלחה,

12בומבה

New member
בודאי שיש "זרמים"

ועכשיו אפשר לראות אותם יותר מתמיד. הקו של הרבנים ה"ממלכתים"-הרב אבינר וכו'. והרבנים ה"פאנטים"-הרב דודקביץ,שריברוכו'.

noamgk

New member
אלה לא זרמים אצל המתנחלים,

אלה זרמים בציבור הדתי כולו, וציינתי את זה
.

12בומבה

New member
אבל ביישובים

הקו הרבה יותר ברור,יש ת'ישובים בגב ההר שהם יותר פנאטיים,וישובי הגוש היו יותר ממלכתים.נכון שהכל בהכללות אבל הכיוון נכון.

אוקיי..

קודם כל תודה לכולם... שנית... זרמים הכוונה למשל לחילוניים מתנחלים, לחובשיכיפות סרוגות, וכן גם קבוצות שמקשיבות לרב מסויים, ו... אני לא זוכרת איך קוראים לקבוצה של הנערים הדתיים שעשו את רוב הבלאגן במהלך ההתנתקות...

noamgk

New member
אנחנו לא שונים מאנשי הערים.

גם אנחנו בני אדם - חילונים, דתיים וכאלה עם שפם. ובקשר למלון שציינתי קודם - המלון הוא מלון פארק בחברון, והרב משה לוינגר ותומכיו "התנחלו" בו בפסח של שנת 68, בתביעה לחדש את היישוב היהודי בחברון ואת ההתיישבות בקריית ארבע.

ראשית...

אני לא חושבת שאתם שונים, ברור שגם אתם בני אדם, וגם אתם יהודיים, וברור שגם אצל ה"עירוניים" יש חלוקה לפי בטיגמות, כמו למשל שתושבי צפון תל אביב נחשבים צפונים, הם אשכנזים ולא עושים כלום כנגד החוק ועוד כל מיני סטראוטיפים שונים ומפגרים, וברור שכאשר מדובר בחלוקה, מדובר בסטראוטיפים כוללים, אפילו אם הרוב הוא אינו כמתואר... ונזכרתי איך קוראים לנערים שהתפרעו, נוער הגבעות... למישהו יש מידע עליהם?

noamgk

New member
...

אם את מתכוונת לנערים בכפר דרום - אני חושב שאלה לא היו נוער הגבעות, לפחות לא כולם. נוער הגבעות אלה נערים, בחורים וגם אנשים מבוגרים שמיישבים גבעות ביהודה ושומרון (מקימים מאחזים: חוות, צריפים, קרוואנים, ולפעמים גם בתי אבן רגילים). לפעמים גבעות נכבשות ומיושבות רק כתגובה לפיגוע טרור, ולאו דווקא על ידי נוער הגבעות. אני למשל השתתפתי בהקמת המאחז "מצפה אביחי" על גבעה 18 בקריית ארבע לזכרו של אביחי לוי הי"ד שנרצח בפיגוע בצומת בית חג"י לפני כמה חודשים - ואני לא מגדיר את עצמי "נער גבעות"
. אני חושב שכל המתנחלים מסכימים שהתגובה הציונית לטרור היא התיישבות נוספת וכיבוש עוד גבעות. את שכונת "תפארת ישראל" הקימו בתגובה לרצח תפארת טרנטר וישראל לוטטי ערב יום הכיפורים בשנה שעברה, ליד נווה דקלים ת"ו. לנוער הגבעות יש בד"כ מראה "ישן" כזה - כיפות גדולות, פאות, לובשים סחבות. הם משויכים לפלגים הקיצוניים, ולדעתי הם אנשים די נחמדים (אלה שאני מכיר, לפחות).

נוער הגבעות

זה בדרך כלל כאלה עם כיפות גדולות ופאות אבל זה לא מחייב... אני ועוד הרבה חברים שלי שהיו בגוש עושים בדיוק אותם דברים שאומרים ש"נוער הגבעות" עושה ויש לי כיפה קטנה ואין לי פאות ככה שזה לא מחייב כיפה גדולה ופאות. העיקר הדעה... אל תסתכל בקנקן אלא במלצרית שמביאה אותו;) חח סתם אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו...

צודק, אבל שוב

כשאני רוצה חלוקה וסיווג זה חייב להיות בצורה סטראוטיפית ומוכללת, נכון שלא כולם הם עם כיפות גדולות אבל הרוב, או לפחות הבולטים הם כן... כנראה, אני חייבת לציין שאני לא הכי מתמצאת בזה.. זאת אחת הסיבות שהגעתי אליכם..

תפני במסנג'ר אליי...

אני מתנחל (ע"י רמאללה). אם את רוצה את הכתובת לאתר של היישוב שלי, או כתובות של אתרים אחרים וטובים, תפני אלי במסנג'ר או בפרטי! חוצמזה, שאצלנו רוב מי שעושה את עבודות הקודש של הקמות המאחזים או גירוש המגרשים (סגן מפקד אוגדת הגירוש היה אצלנו חג ראשון של סוכות ועשו לו בלאגנים!) הם לא אלו אם הכיפות הגדולות...

12בומבה

New member
נוער הגבעות

זה סתאם כינוי של השמאל לפעילי ימין קיצוני שלא קיימים כלל. בפועל מדובר בנוע שלא לומד ועובד בחוות בגב ההר(איתר,אלון מורה,יצהר וברכה). הקמת המאחזים המבורכת שהיתה ביומים האחרונים היתה של נוער כללי,ולא של נוער הגבעות. "עוד אבנך ונבנית"

למעלה